Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Не можам да разберам ликови кои имаат 25+ год мислат така провидно за наводното незалагање на тимот против Сити било срам за фудбалот...

Челзи за недела дена го очекува натпревар на сезоната каде што секој играч, тренер, чистач мора да го даде максимумот. Натпревар од кој зависат многу работи за клубот, тренерот и играчите.

Дуелот со Сити беше неможам да кажам небитен ама помалку битен барем во моментов.
По битни беа бодовите со Ватфорд и Бурнемут па и со Јунајтед со оглед на квалитетот на составот со кој располага, моменталната форма и игра.
Сити за да се победеше требаше секој да истрча по 15 км и да се вршеше ненормален притисок.
Фудбалерите ќе се истрошеа максимално што ќе ја отежнеше многу работата во Шпанија.
Така да дај бе не кењајте остајте стрпете се до 14 ти.

Конте имаше многу (по) големи грешки од последниве 3 - 4 меча.
Прво СМС пораката до Коста и третманот со Луиз каде глуми мудоња а воедно ја влоши атмосверата во клубот, на почетокот црвените картони каде што беше видна нервозата кај играчите, јавното излагање со коментарите како нема доволно квалитетен тим за да се бори за пл, а воедно сезонава отиде на сите 4 фронта. Доцните замени, форсирањето на одредени играчи кои беа со формата за на трибини итн...
Се за мене аматерски грешки кои еден топ менаџер не смее да ги прави.

Ако некој играч сака да си оди и е незадоволен го продаваш веднаш, значи Коста кога посака да оди во Кина требаше да му се даде зелено светло. Како го заврши остатокот од сезоната секој рандум напаѓач ќе ја извадеше таа статистика. Луиз требаше да биде продаден во Јануари.
Коментарот дека тимот не е доволно квалитетент директно кажан сите го знаеме фидбекот.

Така да според мене со оглед дека лани заврши голема работа, треба да му се даде шанса до крајот на сезона без оглед на се...
Ако успее да обезбеди топ 4 без да ја помине Барса и да освои Фа куп, да се седне на крајот на сезоната со бордот и да се разговара... Ако рачуна дека нема доволно квалитетен тим слободно нека си даде оставка... и то е то.
Па нека се оди на Боаши и Ди Матеовцки.

Аха, тимот треба да се фокусира на еден меч само, да не се дава секогаш максимумот. (y)

Аха, тимот треба да се фокусира на еден меч само, да не се дава секогаш максимумот. (y)
Треба бе лепотице треба, виде некаде дека напишав НЕ ТРЕБА.

Објаснив убаво читај.

Не можам да разберам ликови кои имаат 25+ год мислат така провидно за наводното незалагање на тимот против Сити било срам за фудбалот...

Челзи за недела дена го очекува натпревар на сезоната каде што секој играч, тренер, чистач мора да го даде максимумот. Натпревар од кој зависат многу работи за клубот, тренерот и играчите.

Дуелот со Сити беше неможам да кажам небитен ама помалку битен барем во моментов.
По битни беа бодовите со Ватфорд и Бурнемут па и со Јунајтед со оглед на квалитетот на составот со кој располага, моменталната форма и игра.
Сити за да се победеше требаше секој да истрча по 15 км и да се вршеше ненормален притисок.
Фудбалерите ќе се истрошеа максимално што ќе ја отежнеше многу работата во Шпанија.

Прво СМС пораката до Коста и третманот со Луиз каде глуми мудоња а воедно ја влоши атмосверата во клубот, на почетокот црвените картони каде што беше видна нервозата кај играчите, јавното излагање со коментарите како нема доволно квалитетен тим за да се бори за пл, а воедно сезонава отиде на сите 4 фронта. Доцните замени, форсирањето на одредени играчи кои беа со формата за на трибини итн...

Ако некој играч сака да си оди и е незадоволен го продаваш веднаш, значи Коста кога посака да оди во Кина требаше да му се даде зелено светло. Како го заврши остатокот од сезоната секој рандум напаѓач ќе ја извадеше таа статистика. Луиз требаше да биде продаден во Јануари.
Коментарот дека тимот не е доволно квалитетент директно кажан сите го знаеме фидбекот.

Така да според мене со оглед дека лани заврши голема работа, треба да му се даде шанса до крајот на сезона без оглед на се...
Ако успее да обезбеди топ 4 без да ја помине Барса и да освои Фа куп, да се седне на крајот на сезоната со бордот и да се разговара... Ако рачуна дека нема доволно квалитетен тим слободно нека си даде оставка... и то е то.
Не може да кажеш така затоа што не е побитен натпреварот со Барса од тој вчера. Или очекуваш да освоиме ЛШ па така да се пласираме? :pos:
Не ни мораше да тепаат, ама барем да пробаа да играат фудбал. Онакво издание јас не памтам да сум видел во скоро време од било кој тим. Буквално 90 минути да не пробаш да нападнеш, ко да си имаш ти предност. Никој не трчаше, сите стоеа и чекаа да видат Сити што ќе направи. Огромен срам, пак ќе речам подобро ќе беше 10-0 да изгубиме ама бар да знам дека пробале да играат фудбал.

Сериозен си со постот??
Ако си објасни за кој кур го чува тимот да не се измори за против факинг Кристал Палас и тоа дури на 10 играме со нив? И како бе ги имаш Мората и Жиру ти почнуваш со Педро барем со 1 од нив 2 да почневме.И каков е тој пичкарски пристап паркирај автобус и брани се?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Донев барем тебе те рачунав за озбилен.
Челзи е екипа која може да се спреми на два меча и да изиграат максимално добро.
Кажи ми дали Челзи беше овој Челзи од вчера против Барселона на Стемфорд, дали Челзи покажа некаде слабости, дали неможеше да извлече 3-0 со малку среќа...
Сега реалноста е дека играме 1-1 ама поради наша грешка која можеше наједноставно да се реши и да не постоеше ама тоа е фудбалот...
Ама тактички беа перфектни 99.9 % од мечот...
А играме против моментално еден од топ 3 тима во светот.

Ти кажав дека моменталниов Сити за да се победи требаше да го имаме пристапот на Ливерупул, ненормално трчање по цел терен и пресинг на нивна половина, што ќе значи голем умор за тимот и евентуално ризикување на заѓна ложа кај поголемиот дел од играчите бидејќи 90% од тој тим послениве 3 месеци игра константно среда - недела.
И сега кажи ми ти дали вредеше таков ризик, кога Тотенхем го чекаме дома и на Тотенхем му гостува Сити.[DOUBLEPOST=1520270551][/DOUBLEPOST]
Сериозен си со постот??
Ако си објасни за кој кур го чува...

Не бе се зафркавам досадно ми е.

Не сум по тие органи бураз.
Поззз

Сериозен си со постот??
Ако си објасни за кој кур го чува тимот да не се измори за против факинг Кристал Палас и тоа дури на 10 играме со нив? И како бе ги имаш Мората и Жиру ти почнуваш со Педро барем со 1 од нив 2 да почневме.И каков е тој пичкарски пристап паркирај автобус и брани се?

Види, јас сум го бранел дефанзивниот пристап затоа што доста често ни функционирал низ годините. Ама дефанџзивен пристап во кој секогаш сме можеле да му наштетиме на противникот. Ете и против Барса беше дефанзивен пристапот, ама Челзи имаше подобри шанси и заслужи и да тепа. А ова вчера не беше никаков пристап, не беше ни фудбал. Излегоа, си стоеа 90 минути на терен и си отидоа.

Глупо е да се рече дека толку се можностите на тимов, дека можностите на тимот се да примаат по 3-4 голови од Борнмут и Вотфорд. Премногу е негативен овие два месеци и не може никој да ме убеди дека го дава максимумот и работи како што треба. Кога играчите јавно ќе почнат да те критикуваат во интервјуа, далеку од добра е работата. Како што кажав, секако знаеме дека нема да е на клупа наредна сезона и стварно не ми е јасно зошто оставија волку долго да се влече.
Никој не вика дека клубот не може подобро, ама во континуитет не сум сигурен по која основа бараш да играат како Сити и Ливерпул?

И чудно како менаџерот е одново кривец во ситуацијава, се некои вакви инаетливи тренери се местат па управата е приморана да ги отпушта, и тоа континуирано на секои 2/3 години.

Коцкањево со нови менаџери кои ништо немат освоено како Тухел и Сари јако ќе им се одбие, после на фановите ќе им остане да зборат за финансии и продавање дресови.

Не би се изненадил пак да изгубиме поени со Палас..

Ептен битна утакмица, ако не ги тепаме а Тотнем и Ливерпул тепаат полека може да се простуваме со топ4...[DOUBLEPOST=1520305666][/DOUBLEPOST]И да, знам дека дури викендо се игра, али морав да пишам ова после нивнава утакмица :D[DOUBLEPOST=1520305712][/DOUBLEPOST]А ради нас и стана ова што се, беа најмртва екипа...им дојде Челзи...дадоа 2 гола и победија.
Боже сачувај колку глупа утакмица беше тоа за нас :popce:

Sram za angliskiot fudbal, vo momentov. Arsenal se van kategorija vekje.

Barcelona mora da ja projdat kako znaat i umeat.

Се си еба мајката откако го продадовме Џилобоџи :(

Умре темава ко сајтовите на Донев кога велев дека тимов оди во надолна линија :D

Што очекувате од Палас?

Реално најбитна утакмица сезонава ни е ова, со нерешено или пораз може да се простиме од сезонава, психички ќе се влоши ситуацијата во клубот, ќе настане хаос огромен..

Затоа МОРА да тепаме. Макар и 1-0 со автогол....

Ќе биде ептен заебана утакмица добри се Палас, сигурно ќе имаат шанса за нешто против нас...

Цела сезона во следниве 3 меча ќе ни се реши....[DOUBLEPOST=1520555752][/DOUBLEPOST]John Terry dropped in on Chelsea training and was given warm reception

He watched on with Antonio Conte and Carlo Cudicini as players worked

Conte cracked joke with Terry and appeared to enjoy visit of centre-back

Chelsea legend John Terry dropped in on a training session with his old team-mates. The former captain watched on from the sidelines and received a warm welcome by Antonio Conte. The Aston Villa defender was not participating in any drills, dressed in jeans and a jacket, but appeared to be relishing a return to his old stomping ground.

The 37-year-old is attempting to steer Villa to Championship promotion and will not doubt have provided a lift to those in the Chelsea dressing room by turning up. Conte was pictured cracking jokes with the veteran centre-back as the other coaches watched on from the dugout. Terry departed the Blues at the end of last season in fairytale style as the Stamford Bridge club lifted the Premier League title.

4A03776A00000578-0-image-m-10_1520537083302.jpg

4A03648700000578-0-image-a-12_1520537112523.jpg

4A03811A00000578-0-image-a-14_1520537117209.jpg

4A03881000000578-0-image-a-16_1520537769537.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom