За најдобар филм ми беше тој што освои најдобар филм. Заслужено беше тоа и за режисерот. А Гери Олдмен според мене незаслужено доби награда за најдобра машка улога. На негово место требаше да добие Даниел Калуја бидејќи предобро изглуми. Уште кога го изгледав филмот знаев дека актерот ќе биде номиниран за оскар, а и филмот исто така.Фрапантно разбирање на оваа бранша. Гери Олдман е глумец и како таков во улогата на Черчил развалил и според цел свет добил најзаслужен Оскар за најдобра машка главна улога.
Неговите шминкери односно шминкерите на продуцентите на филмот истотака добија Оскар пошто го направија да личи на Черчил.
Е сеа, ако си мислел дека ФИЛМОТ кај што глуми Олдман требало да добие Оскар само за шминка е друг тип на муабет. Филмот нема врска со изведбата на одреден актер. Ако не ти се свиѓал Darkest hour тоа не значи дека Гери бил тиња. И мене не ми се свиѓа There will be blood на пример ама треба да сум скроз ретардиран и неписмен и да кажам дека Даниел Деј Луис не требало да земе Оскар. Ме мрзи да ти објаснувам сеа.
Даниел Калуја од Get Out.За најдобар филм ми беше тој што освои најдобар филм. Заслужено беше тоа и за режисерот. А Гери Олдмен според мене незаслужено доби награда за најдобра машка улога. На негово место требаше да добие Даниел Калуја бидејќи предобро изглуми. Уште кога го изгледав филмот знаев дека актерот ќе биде номиниран за оскар, а и филмот исто така.
А што заслужи оној пиратот од Сомалија оскар пред некоја година?Даниел Калуја од Get Out.
Кој е овој бе да зима Оскар? Со што заслужи Оскар за најдобар машка улога пред Гери Олдман кој и на не гледано верувам односно сум убеден дека искинал како Винстон Черчил.
Пошто е многу едноставно и лесно да интерпретираш таков маркантен лик ко Черчил за разлика од обичен филм со нигерска пропаганда.
Едно е вкус, друго е да убедуваш.
Намерно газат по црнците за да тепаат белците, луда работа.А што заслужи оној пиратот од Сомалија оскар пред некоја година?
Зошто да не добие Даниел оскар? Бидејќи е црнец?
Дечкото си заслужи оскар, а тоа што цел Оскар е политички и намештаљка, тоа е друго.
Tи од Марс ли си паднал и поима немаш како се добиваат Оскари.Зошто да не добие Даниел оскар? Бидејќи е црнец?
Махершала од Мунлајт?А што заслужи оној пиратот од Сомалија оскар пред некоја година?
Зошто да не добие Даниел оскар? Бидејќи е црнец?
Дечкото си заслужи оскар, а тоа што цел Оскар е политички и намештаљка, тоа е друго.
Не за него, тој беше лани. За друг филм зборам. Пред 2-3 години мислам дека освои оскар. Дечкото е еден исушен, слаб, неискусен актер, до сега што немал никаква веза со глума, и беше номиниран, а и мислам дека освои оскар. Не ми текнува на филмот.Махершала од Мунлајт?
Кој рекол дека заслужил?
На Оскар за костимографија мислиш?А за најдобар костим да не земе рибата од The shape of water, е пресмешно.
И Тимоти заслужи поише од Даниел.Зборете што сакате, за мене Олдмен не ја заслужил наградата. За вас може и детено Тимоти требало да земе оскар. А верувам дека повеќето што плукате по Даниел, не сте го гледале филмот и неговата глума.
За шминката не реков ни збор, најзаслужено си ја освои, бидејќи беше добра, а и тешка за правење (4 часа секој ден шминкање).
А за најдобар костим да не земе рибата од The shape of water, е пресмешно.[DOUBLEPOST=1520261738][/DOUBLEPOST]
Не за него, тој беше лани. За друг филм зборам. Пред 2-3 години мислам дека освои оскар. Дечкото е еден исушен, слаб, неискусен актер, до сега што немал никаква веза со глума, и беше номиниран, а и мислам дека освои оскар. Не ми текнува на филмот.
Даниел за него е Мерил Стрип.
Стварно не знам што ново и необично понуди Даниел Калуја. Get Out како филм немаше ни да припари на оскариве пред некоја година. Не дека е лош филмов и дека не изглуми добро дечкото, но сосема вметнат да исполни црнечка квота.Даниел Калуја од Get Out.
Кој е овој бе да зима Оскар? Со што заслужи Оскар за најдобар машка улога пред Гери Олдман кој и на не гледано верувам односно сум убеден дека искинал како Винстон Черчил.
Пошто е многу едноставно и лесно да интерпретираш таков маркантен лик ко Черчил за разлика од обичен филм со нигерска пропаганда.
Едно е вкус, друго е да убедуваш.
Пази објаснувањево еј, Гари не заслужи оскар туку црнецот, толку. Кое ти е ова објаснување бе, ни зошто според тебе заслужил црнецот, а зошто не Гари, ништо немаш. Ова ко јас пред неколку години кога ме заебаваа што коментирав негледани филмови, значи уозбили се и објасни.За најдобар филм ми беше тој што освои најдобар филм. Заслужено беше тоа и за режисерот. А Гери Олдмен според мене незаслужено доби награда за најдобра машка улога. На негово место требаше да добие Даниел Калуја бидејќи предобро изглуми. Уште кога го изгледав филмот знаев дека актерот ќе биде номиниран за оскар, а и филмот исто така.
Филмот се вика Captain Phillips и црнецот освои оскар за споредна улога бидејќи ликот на пиратот беше доловен скроз ко што треба, чисто информативно филмот е по вистински настан снимен.Зборете што сакате, за мене Олдмен не ја заслужил наградата. За вас може и детено Тимоти требало да земе оскар. А верувам дека повеќето што плукате по Даниел, не сте го гледале филмот и неговата глума.
За шминката не реков ни збор, најзаслужено си ја освои, бидејќи беше добра, а и тешка за правење (4 часа секој ден шминкање).
А за најдобар костим да не земе рибата од The shape of water, е пресмешно.[DOUBLEPOST=1520261738][/DOUBLEPOST]
Не за него, тој беше лани. За друг филм зборам. Пред 2-3 години мислам дека освои оскар. Дечкото е еден исушен, слаб, неискусен актер, до сега што немал никаква веза со глума, и беше номиниран, а и мислам дека освои оскар. Не ми текнува на филмот.
Даниел за него е Мерил Стрип.
За шминката немам зборови, реков и претходно, одлична беше и заслужи оскар. Но Гери Олдмен не требаше да го глуми Черчил. На негово место требаше да одберат глумец што ќе личи на Черчил без шминка. Нормално е дека нема да најдат негова копија, но сигурно е дека ќе најдат некој сличен. Од слаб човек да правиш дебел, не иде никако, а каму ли на Гери. Гласот ни приближно не му е како на Черчил.Пази објаснувањево еј, Гари не заслужи оскар туку црнецот, толку. Кое ти е ова објаснување бе, ни зошто според тебе заслужил црнецот, а зошто не Гари, ништо немаш. Ова ко јас пред неколку години кога ме заебаваа што коментирав негледани филмови, значи уозбили се и објасни.
Филмот се вика Captain Phillips и црнецот освои оскар за споредна улога бидејќи ликот на пиратот беше доловен скроз ко што треба, чисто информативно филмот е по вистински настан снимен.
Не е лош филмот, но не може да се носи со The shape of water. Но мене глумата ме оставиСтварно не знам што ново и необично понуди Даниел Калуја. Get Out како филм немаше ни да припари на оскариве пред некоја година. Не дека е лош филмов и дека не изглуми добро дечкото, но сосема вметнат да исполни црнечка квота.
Претеруваш сега или се зафркаваш.[DOUBLEPOST=1520270027][/DOUBLEPOST]И Тимоти заслужи поише од Даниел.
Добро де, за све се смеете. Луѓе се грешки правиме или грешки сме луѓе правиме...На Оскар за костимографија мислиш?