@vlavot
Druze ja ne se falam so marki kako ti, ne mi e bitno da imam na rakata Tisot casovnik na videva za da pokazam kolku e casot.
Tvoj problem e sto pobitno ti e kakva e vnatresnata i kolku gigi-migi ima zakaceno na nea.
Za klimata e bitno da topli toa i e osnovnata funkcija i namena, a taa funkcija ja pravi nadvoresnata edinica koja kaj mene e 2pati pojaka od tvojata
Vtoro site videa i sliki sto gi imas napraveno za amberot ti se smisleno montirani i pokazuvaat edno a ti zboris i objasnuvas deka e nesto drugo....sto znaci tendenciozno lazes kako za defrostot taka i za ladnoto duvanje.
Treto...3 dena idese LiveStrim na Youtube so Amberot....zosto togas ne se javi so postov i pokaza kade e defrostot ?
So saaati rabotese klimata 3 dena nonstop i mozese site da se uverat koj laze za navodni cesti defrosti kaj Amberot.
Taka da upadov ti e gjabe.....i uste 10 puti da go povtoris istoto ke znaat deka lazes
Amberot koga duva 2 minuti togas ne e vo defrost, vo defrost odma gasi ventilatorot i sonceto trepka sekoja 10ta sekunda....i toa trpkannje kaj tebe ne se gleda a kamerata ja vtrtis te levo te desno za da ne se vidi deka netrepka sonceto i deka defrost nema. I ti go pravis ova sve smisleno...zasto? za da tvojot bide pogolem ?...ozbilno ti treba dijagnoza.
A inace duva i tvojata FH na postignata T i negasi odma ventilator.....zatoa sto na postignata temperatura izmenuvacot vo vnatresnata e zezok - A ne Laden kako pri defrost.
ja izduvava preostanatata toplina, i toa sekade e taka niedna klima odma negasi na postignata.
Ja imam 7m dolga dnevna i uste 7m Hodnik....toa so 500m3 ne se topli na ladno.
FH35 ima samo 4 izduvi od koi pola se neupotreblivi ama aj ke gi nabrojam
240-Silent, 282, 384, 552 i 792m3....792 e prejako a 552 preslabo!!
AMberot totalno podrugi izduvi
430- Silent....530/580/630/680/730 i 800-Turbo.
skoro site brzini kaj Amberot se nad ovie na FH i barem na mene toj raspored poveke mi odgovara i me gree podobro. Vo ladno samo na 792 moze da te zgree FH ako ja drzis vo prostor od okolu 40m2....so site drugi izduvi i AutoFanot soFH35 moze da zgrees samo kujna