Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да им дадеме шанса?!?
Познато ми е тоа од негде...
А уствари каков избор имаме ?
Не се работи за "да им дадеме шанса", плукни залепи е работата.
Незнам што очекувавте :pos:

(јас очекувам барем СЈО да среди нешто мада од ден на ден мислам дека слабо англискиот)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не се работи за "да им дадеме шанса", плукни залепи е работата.
Да де и тоа ми е познато,,,, да се ослободиме од октоподот... инкорпориран длабоко во власта и судството... немаме моќ да им пресудиме на криминалците и лоповите.... краците им се насекаде....

Е сега само смени го поимот октоподот со фамилијата

Нашиот проблем е што не ја согледуваме реалната состојба.... Имаме проблем со власта генерално... Тоа е една иста структура која не разделува до нож и така владее неказнето со нас, буквално со економска тиранија... Па Заев стана богаташ у времето на Грујо јеботе....Како за него не беше режим, а за тој што украде ќебапчиња беше режим....

D

Daedalus

Гостин
Ја па нејќам Тричко да ми вика дека сум гомно тенкјуверимач. Или па оној Грчев со тоа веѓата да ме вреѓа и да ми крека у колумни. Ти, вака како образован јунак способен за пишуење метапостови, сигурно си свесен дека ама баш иста пропаганда се сее сега, само у обратна насока. Сеа не ти викаат ти си македончетина бре, ебач, коа свршуеш - ѕид бушиш. Сеа ти викаат ти си опаш, ќути, појма немаш, о изроду прос'. Ти викаат немаш идентитет, ако мислиш дека имаш, немој да мислиш дека е скап. Овие твитер момчиња и девојчиња со напред жолто, назад кафеаво, свежо измкнати од на мајка им цицката, а на платен список на влада, хараат у лов на вештерки, да подјебаваат некој сирот Трпе шо си закачил знаме од Вергина у дневна, ствараат демек нов, кул тренд, кај шо се исмеват такви луѓе.

За аутсорсингот малце. Сеа ќе имаме аутсорсинг на тиранија бе. Сеа бугарот ќе ти ѕирка у учебник и ќе ти вика воа не може, да го смениш. Сеа гркот ќе ти ѕирка у Устав и ќе ти вика воа не може, да го смениш. А на територијална основа, албанец у гевгелија ќе ти вика у институција воа не ти е преведено, глоба да платиш. Бескичмењакот ете, најде јаки мажи да спроведат дури и полоша тиранија од диктаторот пред него, у негово име.
Колку си театрален. Ми падна жал сеа пер за сиротиот Трпе со вергината у дневна.

Цело воспевање на митот од почеток на 19-ти век, до прва половина на 20-ти век, цело курчење против просветителскиот Разум, доведе до Светски Војни, до моронски филозофи и деградација на цела Западна цивилизација. Ти што се гордееш со таа цивилизација, е контрадикторно да ми кажуваш вакви работи. Тие сорелски митови, воспевање на националниот идентитет што патем е непозната работа пред Француската Револуција, е храна за глупиот, племенски примитивизам што му еба матер на западниот свет, век ипол. Не е исто и не го прави исто. Уште Доста покојната, го пушеше курот на Бугарите, ВМРО си го правеа тоа на редовна база. Им прдна сеа да станат антибугари, пошто се опозиција. Груевски што трубеше за национални идентитети, ќе го шитнеше гзот на истите Бугари и Грци, ако тоа му го испееја ЕУ и јуесеј, за секунда. Шиткањето на јазикот и идентитетот, почнаа уште од 2001-ва, што зборам ја, од 91-ва... Само кај простиов народ, проруските пропаганди и „ТИ СИ МАКЕДОНЕЦ“ палеа, додека немаа за леб и мислеа дека нешто се гради и остварува. Груевски патем, секојдневно му се сереше во уста на имагинарниот ти национален идентитет. ВМРО дигна УЧК споменици, ВМРО помилува хашки злосторници, ВМРО даде амин на јуесеј амбасада со големина на град, списоков иде до бескрај. Видовме колку ги заболе кур ВМРО за македончето. ВМРО ги правеше истиве работи и беше спремна да шибне два јазика на парите, да го испуши на соседите и да смени историја, само да приграби уште малце власт, уште малце да полапа пари и да се изживува. Ќе ги гледаше истиве работи (ако не и полошо), да не одлучеа ДУИ во задњи моменти, да ги шитнат пошто јуесеј така им кажаа по телефон. Идиотите влегоа у Собрание како ретарди, само за да не си ја изгубат моќта и откако се обрукаа, се испосраа на крај. У СОБРАНИЕ влегоа, ееј!!! Трубеа по телевизии, весници, на улица, сегде, за комуњарчињата и его триповите им идеа до бескрај на кутриот Трпе и другарите од нива. Тој Трпе со вергината, гордо чекореше по улица и сереше за комуњарчињата додека немаше никаков проблем со господинот Груевски кој безброј пати, му сереше и повраќаше на националниот идентитет пошто тој Трпе е неписмен, глуп и лесен за манипулација. Не ме боли кур за неписмениот кутар Трпе, пошто тој кутар Трпе е делче од моронството на огромните маси. Тој сирот Трпе кога ќе се собере со уште многу сироти Станковци, Стојковци и Перси, е народна маса што прави ГДОМ протести, влага у Собрание и други бељи. Тој твитераш е арогантно помпезно гомце, квазиинтелектуалец и стотројкашка дркачина. Тука завршува неговата опасност. Така да, не шибај емоции у кои Трпе е маченик, за да постигнеш ефект.

Али стереотипиве ти фрчат. Сите што ги гласаа СДСМ, се твитерашки дркаџии? Што правиме со твитерашките дркаџии што не ги гласаа СДСМ, туку шознам, левица? Или не гласаа. Или тие на кои им дојде преку кур од ВМРО и гласаа за помалото зло?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Незнам што очекувавте :pos:

(јас очекувам барем СЈО да среди нешто мада од ден на ден мислам дека слабо англискиот)
Инаку јас ништо не очекував, јас не гласам одамна... Прашањето е што ти очекуваше, и дали твојот глас отишол само заради тоа СЈО да направи нешто? Без разлика какви други ветувања дале....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да де и тоа ми е познато,,,, да се ослободиме од октоподот... инкорпориран длабоко во власта и судството... немаме моќ да им пресудиме на криминалците и лоповите.... краците им се насекаде....

Е сега само смени го поимот октоподот со фамилијата

Нашиот проблем е што не ја согледуваме реалната состојба.... Имаме проблем со власта генерално... Тоа е една иста структура која не разделува до нож и така владее неказнето со нас, буквално со економска тиранија... Па Заев стана богаташ у времето на Грујо јеботе....Како за него не беше режим, а за тој што украде ќебапчиња беше режим....
Па тоа де, тоа ти се А.Д. што ги зборам цело време.
Заијев не стана богаташ у времето на Грујо, не случајно беше градоначалник (2005год) па сега е премиер. Акции, бато.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Луѓе не бидете смешни.Зa кaкви шaнси дaвaње збoриме?Мaлку ли шaнси дaвaвме дo сегa?Пa пичкa му мaтеринa не е држaвa пиљaрa штo јa дaвaме пoд зaкуп пa aкo тргне oк aкo не ке мењaме бизнис.Дa сме им дaле шaнсa,дa сме чекaле 4 гoдини.Кaкo сaкaте дa бидaт Сдсм пoдoбри oд Вмрo сo тaa пoдршкa нa избoрите штo јa дoбијa и сo oвoј кoмoдитет штo им се дaвa?Кoлку срaњa нaпрaвијa зa oвaa гoдинa денa нити некoј излезе дa се спрoтистaви,ниту некaкoв прoтест се oргaнизирaше.Дaј рaзберете декa мoрa дa им пaдне рејтингoт или некaкo дa им се стaви дo знaење декa сме истрoшени,декa несмееме дa бидеме неми нaбљудувaчи зaштo ке се пoвтoри минaтoтo.И Груевски прaвеше тoa штo прaвеше бaш рaди висoкиoт рејтинг нa пoчетoкoт штo гo имaше и зaштo предoлгo мoлчевме.Сo мoлчењетo дaвaме пoдршкa a сите сме сoглaсни декa не иде нa пoдoбрo.И не ми реплицирaјте вo стилoт ПА АКO НЕ ГРУЈO ДА ГO ВРАТИМЕ

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Инаку јас ништо не очекував, јас не гласам одамна... Прашањето е што ти очекуваше, и дали твојот глас отишол само заради тоа СЈО да направи нешто? Без разлика какви други ветувања дале....
Јас очекувам да бидне нешто со СЈО, се работи за парички на чичко Сем а чичко Сем... знаеш како оди.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Па тоа де, тоа ти се А.Д. што ги зборам цело време.
Заијев не стана богаташ у времето на Грујо, не случајно беше градоначалник (2005год) па сега е премиер. Акции, бато.
Аха,епа што беше поентата на сево ова?!? Ти свесно или несвесно учествуваше во поделбата на народот а со тоа и со продолжување на тиранијата..

Јас очекувам да бидне нешто со СЈО, се работи за парички на чичко Сем а чичко Сем... знаеш како оди.
Демек на чичко Сем го заболе стапот дали Грујо и Сашо ќе лежат.... Ти дечко си ептен наивен... Најверните партнери на чичко Сем во регионов се ноторни криминалци и воени злосторници од најлош вид....

W

wicked_1

Гостин
Ова не се бомби, ова се кнедли што мора да ги голтнеме.... позадината е интересна.... Како дошло до тоа...
Секој различно си интерпретира настани, за некои тргнувањето на ќосето :icon_lol: беше уништување на еден цел колективен идентитет :icon_lol:... така да дебатата внатре измеѓу нас за договорите со бугарија, грција, скандалозни закони и слично е жива комедија, арч на време.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
СЈО е најголемата измишљотина на човештвото. Толку години работа, на очигледен криминал и на крајот успеаја само да ја казнат Ивончето со 2 години условно и 1000 евра.
Море и СЈО треба да одговара!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Аха,епа што беше поентата на сево ова?!? Ти свесно или несвесно учествуваше во поделбата на народот а со тоа и со продолжување на тиранијата..
Народот го подели ДРПМНЕ.
Тиранија :pos:

Демек на чичко Сем го заболе стапот дали Грујо и Сашо ќе лежат.... Ти дечко си ептен наивен... Најверните партнери на чичко Сем во регионов се ноторни криминалци и воени злосторници од најлош вид....
На чичко Сем му е гајле само за неговите парички а тоа дали е Никос, Саше, Зоки, Абдул, Фазли не го засега баш.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Колку си театрален. Ми падна жал сеа пер за сиротиот Трпе со вергината у дневна.

Цело воспевање на митот од почеток на 19-ти век, до прва половина на 20-ти век, цело курчење против просветителскиот Разум, доведе до Светски Војни, до моронски филозофи и деградација на цела Западна цивилизација. Ти што се гордееш со таа цивилизација, е контрадикторно да ми кажуваш вакви работи. Тие сорелски митови, воспевање на националниот идентитет што патем е непозната работа пред Француската Револуција, е храна за глупиот, племенски примитивизам што му еба матер на западниот свет, век ипол. Не е исто и не го прави исто. Уште Доста покојната, го пушеше курот на Бугарите, ВМРО си го правеа тоа на редовна база. Им прдна сеа да станат антибугари, пошто се опозиција. Груевски што трубеше за национални идентитети, ќе го шитнеше гзот на истите Бугари и Грци, ако тоа му го испееја ЕУ и јуесеј, за секунда. Шиткањето на јазикот и идентитетот, почнаа уште од 2001-ва, што зборам ја, од 91-ва... Само кај простиов народ, проруските пропаганди и „ТИ СИ МАКЕДОНЕЦ“ палеа, додека немаа за леб и мислеа дека нешто се гради и остварува. Груевски патем, секојдневно му се сереше во уста на имагинарниот ти национален идентитет. ВМРО дигна УЧК споменици, ВМРО помилува хашки злосторници, ВМРО даде амин на јуесеј амбасада со големина на град, списоков иде до бескрај. Видовме колку ги заболе кур ВМРО за македончето. ВМРО ги правеше истиве работи и беше спремна да шибне два јазика на парите, да го испуши на соседите и да смени историја, само да приграби уште малце власт, уште малце да полапа пари и да се изживува. Ќе ги гледаше истиве работи (ако не и полошо), да не одлучеа ДУИ во задњи моменти, да ги шитнат пошто јуесеј така им кажаа по телефон. Идиотите влегоа у Собрание како ретарди, само за да не си ја изгубат моќта и откако се обрукаа, се испосраа на крај. У СОБРАНИЕ влегоа, ееј!!! Трубеа по телевизии, весници, на улица, сегде, за комуњарчињата и его триповите им идеа до бескрај на кутриот Трпе и другарите од нива. Тој Трпе со вергината, гордо чекореше по улица и сереше за комуњарчињата додека немаше никаков проблем со господинот Груевски кој безброј пати, му сереше и повраќаше на националниот идентитет пошто тој Трпе е неписмен, глуп и лесен за манипулација. Не ме боли кур за неписмениот кутар Трпе, пошто тој кутар Трпе е делче од моронството на огромните маси. Тој сирот Трпе кога ќе се собере со уште многу сироти Станковци, Стојковци и Перси, е народна маса што прави ГДОМ протести, влага у Собрание и други бељи. Тој твитераш е арогантно помпезно гомце, квазиинтелектуалец и стотројкашка дркачина. Тука завршува неговата опасност. Така да, не шибај емоции у кои Трпе е маченик, за да постигнеш ефект.

Али стереотипиве ти фрчат. Сите што ги гласаа СДСМ, се твитерашки дркаџии? Што правиме со твитерашките дркаџии што не ги гласаа СДСМ, туку шознам, левица? Или не гласаа. Или тие на кои им дојде преку кур од ВМРО и гласаа за помалото зло?
Аха

А интернационалата преставена во советскиот сојуз од друга страна беа авангардата на човештвото, поготово во моментите кога склучија сојуз со Хитлер... Или пак милионите жртви во прогоните на кои може и лично Хитлер да им позавиди.... Штета човекот што не поживеа, да го доживее тој срам, покажувајќи се како аматер спрема Мао и Сталин.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.606
Поени од реакции
22.336
СЈО е најголемата измишљотина на човештвото. Толку години работа, на очигледен криминал и на крајот успеаја само да ја казнат Ивончето со 2 години условно и 1000 евра.
Море и СЈО треба да одговара!
Историја се повторува. Тоа ти е дојди сега кај нас и све ти е простено. Латас така 12 години живееше, Ивонче значи од прва рака (или со прва рака) тоа го научи а и десетици илјади луѓе преку ноќ станаа Вмровци па после 12 години се сетиле на нивните социалдемократски (комуњарски) корени па сега се пак плави.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Секој различно си интерпретира настани, за некои тргнувањето на ќосето :icon_lol: беше уништување на еден цел колективен идентитет :icon_lol:... така да дебатата внатре измеѓу нас за договорите со бугарија, грција, скандалозни закони и слично е жива комедија, арч на време.
Да, арч на време е од причина што секоја прогресивна мисла е маргинализирана... И од едните и од другите...без разлика на која тема е ... Ако имаме единство, ќе моеме да се сватиме меѓусебно пошто реално секој од нас има различни приоритети и различни гледишта на работите... Неможеш да го рушиш идеалот на некој човек и после да очекуваш да те свати.

V

viktora

Гостин
Чекај, тек година време се на власт мада не верувам дека ќе бидат толку срање како Груки, немаат простор.

Како А.Д. немаат целосна контрола ниту моќ како ДРПМНЕ да бидеме реални.
ДРПМНЕ се бренд и пол.
Не те удрил пајак па да видиш дали немаат толкава моќ како Груки.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Аха

А интернационалата преставена во советскиот сојуз од друга страна беа авангардата на човештвото, поготово во моментите кога склучија сојуз со Хитлер... Или пак милионите жртви во прогоните на кои може и лично Хитлер да им позавиди.... Штета човекот што не поживеа, да го доживее тој срам, покажувајќи се како аматер спрема Мао и Сталин.
Одамна не сум видел волку промаја од пост :D[DOUBLEPOST=1520027164][/DOUBLEPOST]
Не те удрил пајак па да видиш дали немаат толкава моќ како Груки.
Ја ја ја неам кола
(миле паника)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom