ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Сите од нова генерација, сем Киргиос и Чилич се смешка за старите играЧИШТА, како Гонзалез, Фереро, Налбадијан, Хас, Љубичич, Сафин итн. Формата во видеото (не цела кариера) му е на многу високо ниво.

Тим и Ѕверер? хахахаха, комедии. А како би го сметал некој него за Фактор, кога играл против Фед и Надал во најдобри години, и другите кои ги набројав нормално?
Па Марин ама е од новата генерација што да ти расправам. Еве мене лично Стен ми е подобар од Фереро, Љубичич и Гонзалес.

Не знам што ти е со споредбава, ако е за тоа никој не може да го добие Росол со нивото од Вимблдон 2012... Мислам види која глупа споредба ја направи, изиграл Љубо добро еден меч/турнир... А и го најде баш Киргиос дека може да се носи, физички најдеформираниот лик во историјата на тенисот, преку кур ако нема страв од големи играчи кога физички е дно дна.

Едит: Надал аут од Акапулко.

Последно уредено:
. Па Надал од 2010 не само што би ги добил сите моментални тенисери, туку прашање е дали некој ќе му земе сет, а уште поголемо прашање е дали Надал од 2010 вс денешниот Федерер би дозволил Федерер да има 4 гема по сет.
Ни 2010 ни 2013, 2008 од Монте Карло до Олимписките е најакото ниво од Рафа, барем на земја ова ниво беше unplayable, имаше послаб сервис ама физички беше најспремен, зејте ја во предвид и конкуренцијата дека сите беа во топ форма и на секој турнир добиваше по некој од Фед/Ноле/Мареј
1/2 и финалето во Хамбург против Ноле и Фед страшни мечеви, а на РГ беше рутина
И секако најдобриот меч некогаш изигран :vozbud::popce:

Рафа 2010 од физички аспект е најспремен Рафа некогаш.
можеби мене според мечевиве ми делува 2008 дека е најбрз, лета на секое топче... небитно 2010 конкуренцијата беше мн послаба, спореди ги Ноле и Фед само се ќе ти е јасно

можеби мене според мечевиве ми делува 2008 дека е најбрз, лета на секое топче... небитно 2010 конкуренцијата беше мн послаба
Ма и 2008 беше терминатор, ама 2010 од физички аспект му е ненадминлива. Посебно УСО финалето погледни го, како ѕид беше против Ноле, секое можно топче го враќаше во терен. А РГ 2008 и 2017 му се страшно убедливи турнири, најдобри во својата кариера уз Монте Карло 2010.

А за 2018 уствари како е спремен? Нешто како да читнав дека под знак прашалник се и Индијан Велс и Мајами, ако е така, не се пишува добро.

Сите од нова генерација, сем Киргиос и Чилич се смешка за старите играЧИШТА, како Гонзалез, Фереро, Налбадијан, Хас, Љубичич, Сафин итн. Формата во видеото (не цела кариера) му е на многу високо ниво.

Тим и Ѕверер? хахахаха, комедии. А како би го сметал некој него за Фактор, кога играл против Фед и Надал во најдобри години, и другите кои ги набројав нормално?
Тој од "новата" генерација што го сметаш за играчиште, само ти и некој напален Хрват може да не убедува дека покрај него и Љубичич бил некаков к*рац во тенисот.
Прогуглај малце, па направи една листа кој се бил во топ 4, па ќе ти стане јасно дека со поклопување на коцките може да се добие лош впечаток за некој тенисер.
Еј, Давид Ферер беше 3ти играч на светот, а ликот има 17 порази против Федерер во исто толку натпревари, е за ова нема прогледување низ прсти, колку сака нека не му лежи или Давид да му лежи на Роџер, не, ликот е далеку од некој што би требало да биде реално трет во дадена ситуација.
Ова се бескрајни теми после кои нема да дојдеме до заеднички заклучок, но, убеден сум дека Тим, Зверев па и Гофан и остала нестабилна багра се способни да прикажат многу подобар тенис од "великанот" Љубо.
Ако сакаш, ќе направиме истражување на неколку стотици тениски познавачи околу темава па да видиме колку % мислат како тебе, а колку како нас.

А за 2018 уствари како е спремен? Нешто како да читнав дека под знак прашалник се и Индијан Велс и Мајами, ако е така, не се пишува добро.

Тој од "новата" генерација што го сметаш за играчиште, само ти и некој напален Хрват може да не убедува дека покрај него и Љубичич бил некаков к*рац во тенисот.
Прогуглај малце, па направи една листа кој се бил во топ 4, па ќе ти стане јасно дека со поклопување на коцките може да се добие лош впечаток за некој тенисер.
Еј, Давид Ферер беше 3ти играч на светот, а ликот има 17 порази против Федерер во исто толку натпревари, е за ова нема прогледување низ прсти, колку сака нека не му лежи или Давид да му лежи на Роџер, не, ликот е далеку од некој што би требало да биде реално трет во дадена ситуација.
Ова се бескрајни теми после кои нема да дојдеме до заеднички заклучок, но, убеден сум дека Тим, Зверев па и Гофан и остала нестабилна багра се способни да прикажат многу подобар тенис од "великанот" Љубо.
Ако сакаш, ќе направиме истражување на неколку стотици тениски познавачи околу темава па да видиме колку % мислат како тебе, а колку како нас.
Еве го, го откажа Акапулко. Инфо некое?

Конечно нешто паметно да направи, а не како манијак да игра на сите можни турнири и на крајот да го јаде курот. :D

Го повредил коленото на тренинг во Акапулко (неколу саати пред првиот меч). Ке оди на дополнителни испитувања така да Индиан и Мајами се под знак прашалник.

Добри се овие од новата генерација, особено Ѕверев, lolol

Nicolas Jarry, дечково игра феноменален тенис на земјената турнеја во Јужна Америка.
Четвртфинале во Quito, пораз од Carballes Baena кој подоцна беше и шампион, полуфинале во Rio (ATP 500), пораз од Шварцман кој подоцна беше и шампион во Rio, а утре игра финале во Buenos Aires против Fognini. :)

На ATP 500 турнирот во Dubai, шампион е Bautista Agut победувајќи го Pouille во финалето 6-3 6-4.

На АТП 500 турнирот во Acapulco, финале ќе играат Del Potro и Anderson во 4 часот на утро по македонско време.

Делпо рутински. Уште еднаш ја потврди класата, и ја докажа мизеријата моментално во тенисов. Не е ни на 80% од физичките можности, со Тим играше ко преку глава да му е од тенис, а ги плесна без изгубен сет сите (освен старецот Ферер).
Клизан изглеа ги надмина повредиве и се враќа и он полека :)

Кога се оперираше кога се врати Ноле бе..
Сеа глеам дека у жреб е за мастерсов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom