Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, зедов гејнер и пиши дека треба да се пие 4 пати на ден, дали има влијание тука возраста?
И треба да се зема 100г на порција?
Освен да добиеш дијабетис, проблем со желудникот, бубрезите, црниот дроб не би требало да има друго влијание... :pos:

Што мислиш дека од дневен внес на 300 грама шеќер и 100 грама ниско квалитетен протеин ќе станиш Арнолд? Дали прво се информирате пред да купите некој производ за што служи, кога се пија, зошто се пија, дали е ефикасен?

Кога веќе си го купил, земај по 100 грама (1 доза) кога нема да си во можност да ги надополниш дневните потреби на калории, или пак пола доза со оброкот пред тренинг и пола доза веднаш после тренинг како би го покачил инсулинот после тренингот.

Здраво, зедов гејнер и пиши дека треба да се пие 4 пати на ден, дали има влијание тука возраста?
И треба да се зема 100г на порција?
Се зависи од тоа колку јадеш во текот на денот. Ако јадеш помалку, ќе ти требаат повеќе дози за да надополниш калории, ако јадеш повеќе ќе ти требаат помалку дози и тн...

Нормално дека се информирав (колку шо можам), ама пак да си прашам. Прво сум почетник и немам голема маса, второ ќе го допијам ова и ќе преминам после на протеини...
Иначе фала :icon_lol:

Нормално дека се информирав (колку шо можам), ама пак да си прашам. Прво сум почетник и немам голема маса, второ ќе го допијам ова и ќе преминам после на протеини...
Иначе фала :icon_lol:

Џабе парите си фрлаш, на тебе не ти треба ништо повеќе од средена исхрана и добра тренинг програма. Гејнер е најретардирано од суплементите, 80% шеќер, немаш никаква корист само може да ти наштете. Од протеин исто така нема да имаш никаква корист, затоа шо веќе внесуваш доволно протеин преку исхраната.

Уште неможам да сфатам како луѓето фрлат пари на макронутриенти у форма на суплемент, по висока цена и пуни со вештачки засладувачи и од кои немат апсолутно никаква корист.
Поарно земи нешто витамини/минерали/микронутриенти, сигурно имаш недостаток од нив неголи протеин. Наместо гејнер со тие пари можел си да купеш квалитетна храна и тие екстра калории да ги внесеш преку вистинска храна а не у форма на шеќер(гејнер).

:(

Мислења за MP Assault (MusclePharm) и Xtend (Scivation)?

Ве молам без совети како "брат подобро за тие пари земи си 100 кила смокви" и сл.

Те разбирам qqq_ ама потешко клавам тежина .... Иначе Solid Mass зедов.

Како што до сега не си имал маса така и од сега. Гејнерот сам по себе не ти дава мускулна маса, ниту ти забрзува додавања на истата. Единствено би ти помогнал доколку цело време си бил под kcal дневен внес и ако не си во можност да го достигнеш тој внес на калории со помош на комплексни јагленохидрати, здрави масти и квалитетни протеини... За да додадеш на мускулна маса прво треба да имаш балансирана тренинг програма, ЗДРАВА исхрана со поголем калориски внес... Друго тука влијае и типот на твоето тело во која група спаѓаш и уште неколку други фактори кои се исто така битни....
Мислења за MP Assault (MusclePharm) и Xtend (Scivation)?

Ве молам без совети како "брат подобро за тие пари земи си 100 кила смокви" и сл.
Брат а да си земеш со тие пари една јакна подебела 100 % че изгледаш поголем :popce:..
Шала на страна јас имам земено три дози од Assault Black ме удри од земја трите тренинзи а башка да не прајме муабет за други работи чиста 10ка...

solid mass go piev i mozam da kazam deka e katastrofa! ako te fajka proliv od ko ke ispies doza,odma frlajgo. imav zemeno od 5 kg 2 kg ispiv drugoto nagjubre. bi ti preporacal BSN true mass gainer vo 165grama imas 55gr. protein,85gr, jagleni hidrati mnogu malku sejkeri i masti. se pie po potreba. izvorot na hidrati mu e od kompir,oves a proteinot e koncetrat. imas od my protein impact weight gainer,gold standard gainer na optium. momentalno go pijam elite mass na dymatize ali 3 kg e 5000 denari. begaj od evtini gejneri

Zdravo imam 105 kg visok sum 180cm i uplativ clenarina za teretana i sakam da zrmam nekoi topacj za slabenje dali nekoj ima koristeno i dali se stetni ?

Zdravo imam 105 kg visok sum 180cm i uplativ clenarina za teretana i sakam da zrmam nekoi topacj za slabenje dali nekoj ima koristeno i dali se stetni ?

Среди исхрана, додај кардио, од топачи немам користено ама многу го фалат Animal Cuts на UNIVERSAL и не, не се штетни.

Среди го инсулинот/шеќерот, и одма ќе се стопиш.

Бегај од животински протеин (сем сардини)
Грозје, јаболки, мед, леб, компири, бел ориз, тестенини - благо, грицки, чипсови, процесирана храна.

Зголеми зеленчук, јаткасти плодови, семиња, цитрусни овошја и од зачини - ѓумбир, турмерик, рузмарин (со оброци)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom