Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не јадам месо. Туку сигурно се сеќаваш со носталгија на златните времиња кога Центарот за комуникации на ДПМНЕ ја сервираше реалноста а вие сендвичите ја повторувавте како папагали. Кога СЈО не постоеше, а Гвујо победуваше на изборите со огромно мнозинство.

И гледај сега, за кратко време што се случи. Секнаа сендвичите, ДПМНЕ стана пајтон партија, а тебе никој од курот не те мава.

Судбини.
Мене ми се јасни многу работи, не сум филозоф. Точно е дека никој не ме мава од к..от. Тебе те мава изгледа.
Не бе вилозофе... не сум партиски крлеж. Ни денар ќар од некоја партија немам. Ни функција, ништо. Вработен сум. Работам и тезги.. Обичен човек.[DOUBLEPOST=1519689910][/DOUBLEPOST]
@Ѓорѓи Н.
Ех ме скрши сеа, таман помислив дека македонштината ти е на прво место, ми враќаш со коментар дека неможеш.
:(
Да, имам семејни обврски...

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Мене ми се јасни многу работи, не сум филозоф. Точно е дека никој не ме мава од к..от. Тебе те мава изгледа.
Не бе вилозофе... не сум партиски крлеж. Ни денар ќар од некоја партија немам. Ни функција, ништо. Вработен сум. Работам и тезги.. Обичен човек.[DOUBLEPOST=1519689910][/DOUBLEPOST]
Ќе ги понесеш семејните обврски со себе и ќе идете заедно, државните обврски ти се на прво место, те знам јас тебе.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
D

Daedalus

Гостин
Не јадам месо. Туку сигурно се сеќаваш со носталгија на златните времиња кога Центарот за комуникации на ДПМНЕ ја сервираше реалноста а вие сендвичите ја повторувавте како папагали. Кога СЈО не постоеше, а Гвујо победуваше на изборите со огромно мнозинство.

И гледај сега, за кратко време што се случи. Секнаа сендвичите, ДПМНЕ стана пајтон партија, а тебе никој од курот не те мава.

Судбини.
Доста филозофираш ти, со тоа филозофиите. Ене ти таму подфорум „Психологија и филозофија“, не замарај тука!

S

silmarillion

Гостин
Државата, Сендвичот, Семејството. In that order.

Какви семејни обврски какви глупости, да си се облекол и да те видам на протест нацртан. Држава се брани, а не да ми славиш таму детски родендени по игротеки.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ситуацијава ме подсеќа на 2006 кога ДПМНЕ дое на власт, а СДСМ ги снема едно 10 години...
Никој не смее да му се спротистави на Груевски, особено не ако влезе во игра со Сашо. Едно што сите од нив имаат хипотека кај него, друго што и физички можат да наебат и за тоа се многу свесни. Ако некој од овие демек независни имаат аспирации за претседател на ВМРО, нека молат бога да ги стрпаат двајцава у затвор на 40-50 години, иначе ништо.
Груевски својот капитал го потроши и кај најслепите, односно испадна најголем лузер на Македонската политичка сцена. А ДПМНЕ не гледа носталгично на старите лидери, попут СДСМ на Бранко....

Сашо како што гледам си игра многу успешно и со новата власт... Сите бизниси му цутат без никаков проблем... Кај и да е ќе се огради од политика и ќе си го тера животот попут Орце, Целе, Штерјо, Минчо и тако даље, или во најмала рака во некоја државичка друга ќе си го изживее животот, освен ако не е толкав цреп да се уништи самиот.

Мицковски јас првпат го гледам у животот и незнам со што заслужил да биде на чело на ДПМНЕ, но можеби бил играч од позадина, можеби е вистински избор, еве Љубчо за него има пофални зборови и рече дека бил ок човек и доста харизматичен (мада не ја гледам харизмата јас)....А можеби и не го бива, незнам....Знам дека со некои нови потези што ги направи, како на пример изјавите што му дадоа ветар во грбот на Заев за промена на името (не толку и оградувањето од протестот), си навлече кон себе гнев на дел од членството и тоа ќе го прати цел негов мандат, кој ќе донесе дополнителен раскол во партијата....

Иначе расколите во ДПМНЕ не се ништо ново, Груевски до негде успеа да собере неколку партии што произлегоа од оригиналното членство на ДПМНЕ и сега тоа што се дешава е повторно враќање на старите позиции, со таа разлика што пак сега Љубчо најави враќање во ДПМНЕ....

Иначе за затворот, не верувам дека Грујо или Сашо ќе лежат, поготово не Сашо... Грујо има шанси и да лежи пошто како ќе поминува времето се повеќе ќе биде маргинализиран од ДПМНЕ, па така можно е и да го пуштат низ вода....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.700
Поени од реакции
16.912
http://tribun.hr/hrvatska-ce-izraela-kupiti-muzejske-primjerke-aviona-pola-milijarde-dolara/

началнико и пастиро купија некоја опрема за прислушкување, а можам да смислам што ќе прават зајко и шугар бејби и аљи кога ќе не внесат во Нато...
затоа 24/7 се лае дека НЕМА друга алтернатива освен НАТО, а ИМА... прогласување воена неутралност и подржка на многу поефтината Европска Војска... една Австрија па не сака Нато, скапо им е...

V

viktora

Гостин
Грчките весници пренесуваат за што се преговарало и кои се крајните услови за добивање преговори со ЕУ и членство во НАТО.
Промена на име за севкупна употреба,промена на устав,промена на учебниците по историја,промена на топоними,промена на употреба на зборовите македонски,македонско,македонец и македонски јазик вклучуваќи ги и во документи како лична карта и пасош,промена на меѓународните кратенки МК и МКД...најново и промена на химна.
Со други зборови кој ве ебе никад нема да ве пуштиме во ЕУ и НАТО.

И после Грујо преговарал за промена на името.Да ве моча Грујо во уста и да се удавите.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Страшна работа е фактот дека едини два лика што можат да го обединат ВМРО се Грујо и Мијалков. Да ти е жал да ги читаш какви GOT за сиромашни се дешаваат. Филип Петровски и Јанко вс. Миленко Бобан и Мирка, Мицко вс. ВМРО сиромашно милитантна, бившо геј раководство вс. новово поставено од америчка амбасада. Пљукаат едни по други, вадат криминали, потврдуваат несакајќи “лепени сечени монтирани” снимки. Фановите се во блага шизофренија, вчера стискаа лајкови кај Миленко, денес кај Филип. Сакаа да го бесат Палчо додека беше шарена револуција + градска СДС, денес сакаат да го гласаат ако напраи партија.

Класичен селски политички вашар. Дај му на тоа немање правна држава и задолжителна партиска полиција и чуди се зашто сме таму кај што сме.
Nisto strasno da propadne i da se oformi nova konzervativna, desna partija. Ima golem potencijal vo narodot za takva partija ama DPMNE ocigledno se oddaleci od programata i celite sto gi imala. Ostana smao imeto ednostavno. Toa e nasledstvoto na tie sto gi spomna gore. A Mickovski ne mozam da go smislam ni za cuvar na fabrice a ne pak kako lider na partije i lider na opozicijata. Neka dreme na zlatna bubamara, izguben vo vreme i prostor.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Ситуацијава ме подсеќа на 2006 кога ДПМНЕ дое на власт, а СДСМ ги снема едно 10 години...

Груевски својот капитал го потроши и кај најслепите, односно испадна најголем лузер на Македонската политичка сцена. А ДПМНЕ не гледа носталгично на старите лидери, попут СДСМ на Бранко....

Сашо како што гледам си игра многу успешно и со новата власт... Сите бизниси му цутат без никаков проблем... Кај и да е ќе се огради од политика и ќе си го тера животот попут Орце, Целе, Штерјо, Минчо и тако даље, или во најмала рака во некоја државичка друга ќе си го изживее животот, освен ако не е толкав цреп да се уништи самиот.

Мицковски јас првпат го гледам у животот и незнам со што заслужил да биде на чело на ДПМНЕ, но можеби бил играч од позадина, можеби е вистински избор, еве Љубчо за него има пофални зборови и рече дека бил ок човек и доста харизматичен (мада не ја гледам харизмата јас)....А можеби и не го бива, незнам....Знам дека со некои нови потези што ги направи, како на пример изјавите што му дадоа ветар во грбот на Заев за промена на името (не толку и оградувањето од протестот), си навлече кон себе гнев на дел од членството и тоа ќе го прати цел негов мандат, кој ќе донесе дополнителен раскол во партијата....

Иначе расколите во ДПМНЕ не се ништо ново, Груевски до негде успеа да собере неколку партии што произлегоа од оригиналното членство на ДПМНЕ и сега тоа што се дешава е повторно враќање на старите позиции, со таа разлика што пак сега Љубчо најави враќање во ДПМНЕ....

Иначе за затворот, не верувам дека Грујо или Сашо ќе лежат, поготово не Сашо... Грујо има шанси и да лежи пошто како ќе поминува времето се повеќе ќе биде маргинализиран од ДПМНЕ, па така можно е и да го пуштат низ вода....
Груевски и Сашо не се одвоени ентитети. Ниту биле, ниту ќе бидат. А за Мицковски, очигледно е дека е многу харизматичен и мудар.

Мане и Тодор Петров го извлекоа на чистинка во која е lose-lose. Не па некој посериозен да вклучат во играта.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Попис е мерење пениси...може треба да се исфрли графа националност и религија. Зошто на тоа највеќе се палат. Сега гледам не се ни зборува за попис толку се закрвени.
Ne moze da se isfrli. Vo popis mnogu podatoci se zemaat a nacionalnosta e eden klucen podatok vo Makedonija, zatoa sto mnogu prava zavisat od toa. I da ispadnat 15% dali nekoi ovde stvarno misli deka na Albancite ke im se skrati nesto?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Nisto strasno da propadne i da se oformi nova konzervativna, desna partija. Ima golem potencijal vo narodot za takva partija ama DPMNE ocigledno se oddaleci od programata i celite sto gi imala. Ostana smao imeto ednostavno. Toa e nasledstvoto na tie sto gi spomna gore. A Mickovski ne mozam da go smislam ni za cuvar na fabrice a ne pak kako lider na partije i lider na opozicijata. Neka dreme na zlatna bubamara, izguben vo vreme i prostor.
Дај именувај некое име од тој голем народен потенцијал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom