Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе тoa е зaштo еден дел oд Бугaријa,Бoсилегрaд, Димитрoвгрaд и oкoлинaтa ги имaaт oтцепенo oд Бугaријa и припoенo кoн Србијa.Имaм сoсед чистoкрвен Бугaрин рoден вo Бoсилегрaд имa купиштa фoкументи a немa Буг држaвјaнствo тук Мaкедoнскo и Српскo a дедo му е чист Бугaрин и тaткo му
https://bg.wikipedia.org/wiki/Западни_покрајнини
Еве инсториски како било таму ако на некој го интересира. Иначе многу од нив имаат роднини во Македонија и се повикуваа на нив за државјанство. Како и да е.[DOUBLEPOST=1519667018][/DOUBLEPOST]
Ne mu zatrebal izgleda:)
Јас познавам луѓе со по 5-10 оригинални документи дома, од воени свидетелства, книшки, венчаници што ли не, децата нивни се мислат дали да поднеселе за државјанство дали не, е тоа е.

Пa тoa ти велaм.Дa не биде чуднo зaштo србите имaле дoкументи.Пa имaaт зaштo тoa билo Бугaријa кaкo мoже дa немaaт
Muabetot bese deka podatocite im se tocni i so sredeni arhivi. Kaj nas vo denesno vreme so kompjuteri pravat katastrofalni greski vo izvodite. Inace uste i se so preziminja na OV po Bosilegrad

Неколку души ми пишаа со стари документи од државни институции од Царство Бугарија каде не е наведена националност, а селата од кои потекнуваат се или 100% србомански или мешани, што е многу лоша ситуација за нив (не беа венчаници).
На венчаницата не пишува националност ама ако лицето е од 100% србоманско село или мешано и има венчаница од егзархија, како тогаш? Ако е пак од 100% бугарско село не гледам причина зошто не би ја зеле во предвид.
Имаше една хистерија на српскиот форум пред неколку месеци баш викаа стриктно да пишува бугарин на документот, дека ако не пишува не ти е сигурен документ, искрено не знам. Ако е се чисто, мислам дека поминува.
ako ne pisuva mislam deka i za proishod ke go odbijat. Kaj soprugot bese taka-svidetelstvo od pradedo so pecat od Carstvo Bugarija mu go odbija im pisav zosto i mi kazaa deka ne pisuvalo nacionalnost.Zaci uste vo DABC odbivaat a ne vo MP

ako ne pisuva mislam deka i za proishod ke go odbijat. Kaj soprugot bese taka-svidetelstvo od pradedo so pecat od Carstvo Bugarija mu go odbija im pisav zosto i mi kazaa deka ne pisuvalo nacionalnost.Zaci uste vo DABC odbivaat a ne vo MP
Мoжнo е вo случaјoт нa вaшиoт сoпруг дa билo тaкa.Инaку еве јaс имaм прoизхoд сo стaр дoкумент без нaциoнaлнoст нaведенa a пoзнaвaм и други луге штo земaa прoизхoд сo идентичен дoкумент.Не велaм декa лaжете ве мoлaм дa не ме рaзберете пoгрешнo.Тoa е тoa штo нoн стoп збoрaм декa индивидуaлнo е се.

Ni na krstelno ni na vencanica ni na svedetelstvo ne pisuva nacionalnost sigirno imalo nekoj problem stoe e odbien lazen dokument greska datumi greska preziminja i dosta so lazni gluposti zakonot ubavo kazuva drzaven organ od bugarsko carstvo so ne e jasno

Многу добро те разбирам. Во ДАБЧ све беше каша попара, сега не знам како е. Јас кога го земав удостоверението (2016г.) со потврда од клуб (100% бугарско село) пред агенцијата се најдов со еден пријател кој секој ден бил таму и во разговорот ми кажа дека некои луѓе со "многу јаки документи за потекло" ги одбивале, а на некои со најобична потврда и тоа не 100% бугарско село им давале. Барај им памет сега.

Ќе поминеш 100% и јас со сличен документ поминах од советот чекам указ

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Еве го мојот документ од баба ми
08f553da4833cc97c6ffc5d8f8e39d45.jpg

Od babami kazetemi dali ke pomine ima pecat od bugarsko carstvo

Attachments

• IMG_20180226_204350.jpg
    IMG_20180226_204350.jpg
    3 MB · Прегледи: 57
Ќе поминеш 100% и јас со сличен документ поминах од советот чекам указ

Da ama jas sum na dopolnitelna proverka vo protokolot so rok do 19. 02.2018 a proishod zedov preku 1 bratuced i tek sega go dostaviv ova svidetelstvo od na dedomi brat i toj e so drugo prezime zatoa me fakja malku strav dali ke projdam fala pozz

Da ama jas sum na dopolnitelna proverka vo protokolot so rok do 19. 02.2018 a proishod zedov preku 1 bratuced i tek sega go dostaviv ova svidetelstvo od na dedomi brat i toj e so drugo prezime zatoa me fakja malku strav dali ke projdam fala pozz
I jas imam takov dokument brat od pradedomi pa neznam dali da go dostavam sto ti kaza posrednikot[DOUBLEPOST=1519676670][/DOUBLEPOST]
I jas imam takov dokument brat od pradedomi pa neznam dali da go dostavam sto ti kaza posrednikot

Attachments

• IMG_20180226_212408.jpg
    IMG_20180226_212408.jpg
    3,2 MB · Прегледи: 28
И јас земах пороисход од прва братучеда после го однесох овој документ како дополнотелен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom