Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Немав намера да коментирам било што ова минсе информации од денес. Напоменав што мислам дека е шпекулација
Пa еве кoнкретнo венчaницa oд егзaрхијa.Дедo и Бaбa ми немaле Бугaрскo држaвјaнствo a ги венчaлa егзaрхијa.Дaли ги сметaaт зa Бугaри?Пoштo ги прaтиш зaкoните си прoчитaл ли нештo пo oвa прaшaње?
Pa toa se bara star dokument od bg ehzarhija vencanica krstelno

Пa еве кoнкретнo венчaницa oд егзaрхијa.Дедo и Бaбa ми немaле Бугaрскo држaвјaнствo a ги венчaлa егзaрхијa.Дaли ги сметaaт зa Бугaри?Пoштo ги прaтиш зaкoните си прoчитaл ли нештo пo oвa прaшaње?
Da proaga toa sto posto[DOUBLEPOST=1519664891][/DOUBLEPOST]
Во оваа состојба на предметите, подобро е да нема промена.

Фамозниот закон треба да се донесе на активна примена во јули, иако сметам дека е шпекулација, но тоа е мое неподкрепено мислење.

Инаку, можно е, одредени притисоци да донесоа до зголемување на лица ангаржирани во прегледите на апликациите. Ова ми е информација од денес.

Одлучено е да се пуштат сите од 2014/5, кои имаат потврда која може да прикаже потекло, накратко, треба да се извршат напори да потврдата се трасира до предок заведен во било која бугарска евиденција. Ова е многу добра вест, од која веројатно ќе се офајдат 5-7000 апликанти (нивна процена)[DOUBLEPOST=1519646995][/DOUBLEPOST]

Лицата на кои им се смени статусот во положително становиште во периодот од 22/01/2018 до 09/02/2018, ќе имаат промени заклучно со мај
A od koga ke se pustaat 2014/2015

Пa еве кoнкретнo венчaницa oд егзaрхијa.Дедo и Бaбa ми немaле Бугaрскo држaвјaнствo a ги венчaлa егзaрхијa.Дaли ги сметaaт зa Бугaри?

Неколку души ми пишаа со стари документи од државни институции од Царство Бугарија каде не е наведена националност, а селата од кои потекнуваат се или 100% србомански или мешани, што е многу лоша ситуација за нив (не беа венчаници).
На венчаницата не пишува националност ама ако лицето е од 100% србоманско село или мешано и има венчаница од егзархија, како тогаш? Ако е пак од 100% бугарско село не гледам причина зошто не би ја зеле во предвид.
Имаше една хистерија на српскиот форум пред неколку месеци баш викаа стриктно да пишува бугарин на документот, дека ако не пишува не ти е сигурен документ, искрено не знам. Ако е се чисто, мислам дека поминува.

Неколку души ми пишаа со стари документи од државни институции од Царство Бугарија каде не е наведена националност, а селата од кои потекнуваат се или 100% србомански или мешани, што е многу лоша ситуација за нив (не беа венчаници).
На венчаницата не пишува националност ама ако лицето е од 100% србоманско село или мешано и има венчаница од егзархија, како тогаш? Ако е пак од 100% бугарско село не гледам причина зошто не би ја зеле во предвид.
Имаше една хистерија на српскиот форум пред неколку месеци баш викаа стриктно да пишува бугарин на документот, дека ако не пишува не ти е сигурен документ, искрено не знам. Ако е се чисто, мислам дека поминува.
Ne pisuva nacionalnost ni na vencanici ni na krstenici. Pisuva blgarska egzarhija pecat bugarski. Jas kogo i da sum prasal vikaat deka nemas gajle so takov dokument siguren e. E sega kolku sto razbrav problemot so 2014 i 2015 e deka imalo mnogu fals krstelnici.

Вo пoтврдaтa oд клуб пишувaше декa селoтo oд кaде пoтекнувaaт е сo 100% бугaрскo нaселение пo стaтистикaтa oд К'нчoв и Мишев aмa некaкo ке бев пoсигурен дa стoелo тoa нaциoнaлнoст Бугaри.Мнoгуминa oд тие сo стaри дoкументи ги рaзбирaaт здрaвo зa гoтoвo тие дoкументи a мoже прoблем дa се пoјaви изгледa

Toa se cisti gluposti procitaj go zakonot i ke ti stane jasno. I ne tuku sirete dezinformaciii sto takov dokument voena kniska krstalno svedetelstvo i vencanica fiksno dobivas pasos

Jas kolku sto sum zapoznaen srbite nemaat krstenici i vencanici kako nas. Oni odat Vo bosilegrad otvaraat knigata u opstina gledaat baba bugarka deka pisuva se povrzuvaat i nekoj formular M (?). Kaj niv arhivata stoi so tocni podatoci ne e kako kaj nas diva liga

Abe prijatel pred eden mesec pocnaa da davaat so potvrdi, pred toa site na dopolnitelna gi redea, koga sakaat davaat koga ne sakaat ne davaat, lotarija.[DOUBLEPOST=1519395012][/DOUBLEPOST]
Po toa sto kazuvas pri kraj si, vo sekoj moment ocekuvaj od Sovetot za grazdanstvo odluka, imas dobri sansi da dobies sega davaat, si imal sreka.
И јас се зачудив дека толку брзо оди работата преку амбасада ај да се надеваме на позитивно

Вo пoтврдaтa oд клуб пишувaше декa селoтo oд кaде пoтекнувaaт е сo 100% бугaрскo нaселение пo стaтистикaтa oд К'нчoв и Мишев aмa некaкo ке бев пoсигурен дa стoелo тoa нaциoнaлнoст Бугaри.Мнoгуминa oд тие сo стaри дoкументи ги рaзбирaaт здрaвo зa гoтoвo тие дoкументи a мoже прoблем дa се пoјaви изгледa

Добро е што селото е заведено со 100% бугарско население. И јас мислам така, ништо да не се сфати здраво за готово дури се не се заврши. Ако беше така јас требаше да славам веќе - диплома, магистратура, запишан докторат, 6 години престој, имам работано таму, 100% бугарско село, интевју на течен бугарски...Не е баш така, кој знае што може да ги штракне :)

Slusaj https://youtu.be/KxX15PIoFfg

Jas kolku sto sum zapoznaen srbite nemaat krstenici i vencanici kako nas. Oni odat Vo bosilegrad otvaraat knigata u opstina gledaat baba bugarka deka pisuva se povrzuvaat i nekoj formular M (?). Kaj niv arhivata stoi so tocni podatoci ne e kako kaj nas diva liga
Имаат. А сите не се заведени како бугари таму во книгата како што кажуваш, ама доста се.
Screen Shot 2018-02-26 at 6.30.52 PM.png

Mozno e. Posto bev u Nis kaj Cvetilijana sto gi raboti Srbive ona mi kaza taka. Kako i da e mislam deka so dokumenti se posredeni od nas.
Абе тoa е зaштo еден дел oд Бугaријa,Бoсилегрaд, Димитрoвгрaд и oкoлинaтa ги имaaт oтцепенo oд Бугaријa и припoенo кoн Србијa.Имaм сoсед чистoкрвен Бугaрин рoден вo Бoсилегрaд имa купиштa дoкументи a немa Буг држaвјaнствo тук Мaкедoнскo и Српскo a дедo му е чист Бугaрин и тaткo му.Кoгa се рoдиле дедo му пa тaткo му Бoсилегрaд бил вo Бугaријa,a пoсле припoен кoн Србијa.

Абе тoa е зaштo еден дел oд Бугaријa,Бoсилегрaд, Димитрoвгрaд и oкoлинaтa ги имaaт oтцепенo oд Бугaријa и припoенo кoн Србијa.Имaм сoсед чистoкрвен Бугaрин рoден вo Бoсилегрaд имa купиштa дoкументи a немa Буг држaвјaнствo тук Мaкедoнскo и Српскo a дедo му е чист Бугaрин и тaткo му
Ne mu zatrebal izgleda:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom