Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
па најдобро е висечки мост или како во Белград оној Бранков Мост, без ниеден столб во реката..
Дислокацијата на Галите е ок, ама треба да се види дали е технички можна или треба да се разделат на помали парчиња...
Малку офф топик Да не си хидроинжињер или градежник случајно? Мене ни на крај на памет ми е да судам за вакви работи зошто појма немам.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Хорхе, немаш појма што зборуваш а и даде многу лоша споредба, идеја.

Камени мост не само што е културно налседство туку пред се има своја функција (ако не ти е јасна ќе ти објаснам), а тоа другото се ресторан - фекалии.
Значи, не држи дека галиите се опасни за поплави. Анонимусу.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.918
Малку офф топик Да не си хидроинжињер или градежник случајно? Мене ни на крај на памет ми е да судам за вакви работи зошто појма немам.
и врабчињата знаат дека и мостовите може да бидат проблем ако има екстремно висок водостај...па мислам не само галиите, пишуваше дека планираат и рушење на 2 моста од Ск2014 ?.. а имаше и други ниски мостови..

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
и врабчињата знаат дека и мостовите може да бидат проблем ако има екстремно висок водостај...па мислам не само галиите, пишуваше дека планираат и рушење на 2 моста од Ск2014 ?.. а имаше и други ниски мостови..
Не читам весници...зборував со еден што правел магистерска за проток на Вардар по полави. Нешто ми збореше ама заборавив детали ама генерално дека нема податоци. А очигледно и врапчињата што гледаат имаат докторат по хидрологија од Телма и 24 Вести. Јас би си молчел не сум дрвен експерт. Ама во Македонија сите се дрвени експерти, аналитичари, градоначалници и премиери.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Не читам весници...зборував со еден што правел магистерска за проток на Вардар по полави. Нешто ми збореше ама заборавив детали ама генерално дека нема податоци. А очигледно и врапчињата што гледаат имаат докторат по хидрологија од Телма и 24 Вести. Јас би си молчел не сум дрвен експерт. Ама во Македонија сите се дрвени експерти, аналитичари, градоначалници и премиери.
Ти си доживотен гласач на ВМРО-ДУПМНЕ, ако не друго барем си патриот.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ти си доживотен гласач на ВМРО-ДУПМНЕ, ако не друго барем си патриот.
Не сум патриот, ВМРО е патриотска партија. Ги подржувам поради добрите економски политики кои се подобри од власта не поради патриотизмот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Интервју на Заев за Spiegel Online: http://www.spiegel.de/politik/ausland/mazedonien-premier-zoran-zaev-ueber-den-namensstreit-mit-griechenland-a-1194862.html

- Македонија е за прв пат спремна да додаде географски префикс, затоа што Македонија е историски регион чии територии ги има во Македонија, Бугарија и Грција.
- Грција и Грците се наши пријатели.
- Дали Македонија има териториални претензии кон Грција? Да, милион Македонци на лето ги окупираат грчките плажи и оставаат пари таму.
- Македонија го прекрсти аеродромот - дали уште се планира нешто на пример а се дизлоцираат бисти? - Моментално не. Ама спремни сме да зборуваме ако се појават проблеми. Ќе има и комисии за преработка на учебниците.
- Име без превод е несмисливо и не гледа аргумент за тоа.
- Македонија нема да го менува уставот.
- Прашањето за името е само глуп политички проблем.
- Не е лесно да се најде решеније иначе ќе се најдеше веќе. Не можам да замислам дека овој пат нема да го решиме проблемот.

Во кратки црти.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Makedonija napravila reformi sto svetot se cudel, pa realno i za cudenje e rabotava, uste vakvi moroni na vlast ne bile dosega, vakvi budali da gledas da ne veruvas.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.918
Како Бујар Османи одлучи да не оди на конференцијата во БиХ поради Косово?

„Вицепремиерот Бујар Османи има донесено сопствена процена да не учествува на конференцијата посветена на Западен Балкан. За ова прашање не е разговарано на ниво на Влада на РМ и се работи за проценка на вицепремиерот“, велат од Владата на Република Македонија.

абе толку се безобразни, кажи не одам во БиХ има снег до колена а и се чувам за Јункер :icon_mrgr:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Значи, не држи дека галиите се опасни за поплави. Анонимусу.
Анализа од 2008 година предвидела дека мостовите и галиите ќе го разбеснат Вардар
http://plusinfo.mk/vest/37860/analiza-od-2008-godina-predvidela-deka-mostovite-i-galiite-kje-go-razbesnat-vardar

ЕЛЕКТРОНСКИ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ГРАД СКОПЈЕ (бр.11, 2008)(клик овде)

Ојт програмирај покемони.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.918
Анализа од 2008 година предвидела дека мостовите и галиите ќе го разбеснат Вардар
http://plusinfo.mk/vest/37860/analiza-od-2008-godina-predvidela-deka-mostovite-i-galiite-kje-go-razbesnat-vardar

ЕЛЕКТРОНСКИ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ГРАД СКОПЈЕ (бр.11, 2008)(клик овде)

Ојт програмирај покемони.
едната галија ( ако има економска реалност) нека ја дислоцират пред градски стадион, таму каде се зема вода од Вардар за езерцата во Парк ( ако тоа функционира се уште)... другата некаде на суво..
проблемот со пластичните шишиња нема врска со галиите, ете и кај Пиом има места кај се збираат голем број шишиња..
а има и друго, може повремено и да се чисти коритото од наноси на мил ... кај нас и акомулациите се полнат од мил ( планините не се доволно пошумени) па или се чисти милот пред брана или се напуштаат акомулациите

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
едната галија ( ако има економска реалност) нека ја дислоцират пред градски стадион, таму каде се зема вода од Вардар за езерцата во Парк ( ако тоа функционира се уште)... другата некаде на суво..
проблемот со пластичните шишиња нема врска со галиите, ете и кај Пиом има места кај се збираат голем број шишиња..
а има и друго, може повремено и да се чисти коритото од наноси на мил ... кај нас и акомулациите се полнат од мил ( планините не се доволно пошумени) па или се чисти милот пред брана или се напуштаат акомулациите
Супер, ај кажи ни како ќе преместиш зграда или куќа, тврда градба ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom