Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
PA vidi....2 Hansola od 35.000 mozese da zeme mesto tie dve WH35VA od 42.000.....do tvojata od 60.000 Suzumka16 sekako nemase da stigne a gledam i ja ripnal pa zemal FH35 koja e ista cena a pojaka od tvojata...i ti si zajeb zatoa kjuti si.Osven gree se drugo e bullshit prevedeno od postot gore

[DOUBLEPOST=1519541188][/DOUBLEPOST]Ocigledno ne si (ste) gi procital (procitale) ili "procital" medju redovi moite postovi od porano.Друже, мислам дека грешиш.
Овие ставови ти се провлекуваат во повеќе постови, па ќе се обидам да те корегирам.
Ако стиропорот е премногу лесен, нема да има најдобри изолациони својства. Зошто? Затоа што воздухот не е идеално затворен - малку експандиран полистирен / многу воздух. Секако, ако е премногу компримиран (тежок стиропор), повторно не е идеална ситуацијата - многу експандиран полистирен / малку воздух ... а воздухот е изолатор.
Топлинската спроводливост зависи од волуменската маса (тежината), но тој однос не е линеарен. Еве графикон од Усјепор, заедно со табела за топлински отпор и К коефициенти што моше да им користи на тие што се во план да ставаат изолација.
Прегледај го приврзокот 186216
Како што може да се види, оптимална вредност би била 30кг/м3. За жал цената се сголемува со тежината, па треба да се прави и компромис... Кога се работи за 100 - 200м2 површина за изолирање, секој денар е значаен, а подобро е било каква изолација, отколку никаква.
Утешително е што стиропорот учествува со околу 25% од вкупната цена на изолацијата. За жал, најскапа е секогаш работната рака.
Со другиот дел се сложувам, што подебел стиропор, тоа подобро.
Neznam dali nekoj voopshto rece deka Amber<WN, a i jas ti kazuvam deka ne e taka. Zatoa WN e 42k, a Amber 50k.[DOUBLEPOST=1519544565][/DOUBLEPOST]A sega da prasham dve raboti:Dali nekoj e seriozno ubeden deka WH > Amber za 42K?
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Овие се некои со тенок дизајн и колку гледам со регулирање на моќта...!? Скапи!!!Eve, samo sto se nad 1000evra
http://www.kamini.com.mk/category/pecki/termo_pecki/
ventilatorot na auto fan najdobro bi bilo a ako ne ti zagreva dobro togas.na poviskoka brzina.@GT1
Neshto te razbrav drugar, a dosta raboti ne te razbrav bidejki dosta strucni izrazi iskoristi. Ona shto jas kako pocetnik korisnik na klima inberter izvadiv od tvojov tekst e deka defrostite se vo osnova fabricki zadadeni, i deka nie mozeme da vlijaeme kolku cesto klimata pravi defrost so pametno reguliranje na temperaturata vo sobata, da ne barame od klimata da ni gree na stepeni koi se mnogu povisoki od nadvoreshnata temperatura i so toa shto pametno ke ja regulirame jacinata na ventilatorot, odnosno da ne e na prejako niti na preslabo. Toj od kaj shto gi kupiv klimite, koga gi lushtavme denes za prv pat da rabotat, mi rece osven ako bash nemam nekojabposebna potreba da menuvam neshto, da go cuvam na AUTO i jacinata na ventilatorot i dvizenjeto na zelozinata, ili kako se vika toa shto odi gore dolu na vnatreshnata edinica, pa taka i napraviv, se mi e na AUTO.
Погледни си повисока класа на клими. Обично над 60000 се.Aj zdravo,
Sakam da stavam inverter klima vo nov stan od 53 m2 so izolacija 8cm stiropor i pvc prozori...stanot e so dve spalni megjutoa sea za sea kje se koristi samo ednata i zatoa planiram da stavam samo edna klima vo dnevnata soba i da go gream cel stan.
Dali e toa izvodlivo i kakva klima treba da stavam i dali moze da se gream so nekoja klima kako na primer shto gi gleam po prodavnicive shto great do -20...5.5kw...okolu 40000 denari.
Iskreno ne se razbiram pa baram sovet ili nasoka koja klima da ja kupam...
Blagodaram odnapred![]()

Во принцип може и со некоја 5,5 ка од 40к ама тоа ти е коцка, мош ќе биде а мош и неAj zdravo,
Sakam da stavam inverter klima vo nov stan od 53 m2 so izolacija 8cm stiropor i pvc prozori...stanot e so dve spalni megjutoa sea za sea kje se koristi samo ednata i zatoa planiram da stavam samo edna klima vo dnevnata soba i da go gream cel stan.
Dali e toa izvodlivo i kakva klima treba da stavam i dali moze da se gream so nekoja klima kako na primer shto gi gleam po prodavnicive shto great do -20...5.5kw...okolu 40000 denari.
Iskreno ne se razbiram pa baram sovet ili nasoka koja klima da ja kupam...
Blagodaram odnapred![]()
.Погледни си повисока класа на клими. Обично над 60000 се.![]()