Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Значи од наведната глава сонце не гледа дојдовме до "мора да го прифатиме тоа и тоа".Која реалбост да ја прифатиме.Реалноста дека и циганите почнаа да ни покажуваат сила и да се закануваат,реалноста дека македонците се маргирализирани во секој поглед и се граѓани од втор ред,дека за циганите и шиптаритее бе важат законите а за нас важат.Тоа ли ти е таа реалност?И ние да продолжиме да ќутиме и замижуваме.
Нашите претци земаа пушки на грб и одеа во планина, така било и во комитско време, така било и во партизанско време, знаеле како треба иако не биле писмени !
Ако сакаш да се избориш за твоите права мораш да се бориш брат без борба нема напредок, слобода, демократија, правда ахха да како беше она НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР епа нема затоа е време за нова револуција ... не шарена-смрдлива-платеничка-сорос-канвас револуција туку Македонска граѓанска револуција !
Ѓаволот може да биде уништен/убиен само од ѓавол !

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ти уште веруваш дека нешто си изгласал ???
Не ти е чудно предходната власт да дозволи тек така целиот пржински циркус ??
Не ти текнува дека ДИК треба да биде под опозицијата а овие чекаа да поминат и локални избори и пак не им текнува а иде референдум ??
Оду гледај турски серии, има таму театар караѓоз
Оди терај го крајот на рамната земја или вонземјанци.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
Читај меѓу редови. Сака да каже, дека правото не важи таму кај што се учките и Македонците (градовите, државата) немаат сила да го спроведат правото во тие места. Убо си кажа.
на гангстерот од сдс кој е министер на мвр к*р го боли за право и закони, само партиска агенда..
А за тоа е крив и дпмне, ако потпишаа во Пржино опозиција да има министер на МВР не значи дека мораше да се трпи гангстеризам... уште на првите гангстерскопартиски потези требаше да го интерпелираат, а ако опозицијата не прифаќаше можеа и да го раскинат Пржино... Но очигледно има други работишто не се кажуват во ниеден медиум..
А нашето секојдневие околу владеењето на право, посебно во западна Македонија е ова...

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кој црн пастир бе само тоа ви е аргумент.Ако си ме читал ќе знаеш дека го презирам од дното на душата.Ама немаш што друго да кажеш па ајде сендвичи пастирот и пат тоа во круг.Гомна сте.Ми се кења од тебе и уште едно 5-6 души на форумот.Вие сте алергични на се македонско и ви се гади од самите себе.
Кој црн аргумент бе абдал? Ништо не ви пречеше пред да ве измочаат на избори така? Сеа одма почна проблем споменикот да станува така? Најдими еден твој пост или на било кој мувлосан на форумов што му пречел тој споменик додека беше дпмне на власт. Значи еден ебан пост. Македонско ни пречело се што било?

Ете Пошто на грујо не му пречеше па ви го закачи сред Скопје, онака патриотски.

Sent from my iPhone using Tapatalk

V

viktora

Гостин
Види, кур ме боли и за Ќосето и за сите останати гомна што се поставени од твојот пастир. Работата е што кога тој споменик никна ти и сите останати мувлосани салами со прст не мрднавте, така? Уште 10 споменици од учк да ви поставеше Груевски на ни еден од вас немаше да ви пречи.

Според тоа можиш и сам да сфатиш кое ДНО од луѓе сте.

Кој се тие гомна?За античките не те прашувам знам што мислиш.Но за Делчев,Јане,Ченто,Мајка Тереза,заседание на АСНОМ...цела понова македонска историја за тебе е гомна?А бе гома у глава имате а не мозок.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ништо чудно да си го чул од Сител.

Кад - тад ќе ја прифатите реалноста, ќе бидете способни да направите дистинкција помеѓу реалност и мит, фикција. (во овој случај; кантоните и предавството на дрпмне)

Доколку неможете, тогаш; станува збор за болест која доколу навремено се реагира т.е. третира лицата со таа болест може да имаат сосема нормален живот.

Инаку, реалноста е дека нема маргинализирани албанци, роми итн а најмалку македонци, се работи за класна борба. Маргинализирани сте во главите.
Што рипаш од тема во тема сега.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Ако за тебе цел свет се: Реформаторите на дпне, Синодот на МПЦ, Хорхе и Камбовски удбашот и уништувачот на ПРАВОТО во Македониа тогаш сите ќе согласиме дека си најзатуцан преварант.
Договорот за подобра иднина со Бугарите се подржува не само од сите релевантни фактори дома, туку и од странските - ЕУ и НАТО се jавиjа со охрабрувачки пораки. Така да доколку можеш аjде спротистави ни се...:kuracc:

Паметиш?

Г-нот Груевски до граѓаните: гласот за Заев е глас за штетниот договор со Бугариjа!

Граѓаните до г-нот Груевски: ма даj не сери и шетаj!

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Кој црн аргумент бе абдал? Ништо не ви пречеше пред да ве измочаат на избори така? Сеа одма почна проблем споменикот да станува така? Најдими еден твој пост или на било кој мувлосан на форумов што му пречел тој споменик додека беше дпмне на власт. Значи еден ебан пост. Македонско ни пречело се што било?

Ете Пошто на грујо не му пречеше па ви го закачи сред Скопје, онака патриотски.

Мене ми пречи орелот тоа не можам да ти го докажам зошто не зе знаеме лично.Ама 100% сум сигурен дека тебе орелот не ти смета но кога дигнаа Андон си свршил во гаќи и ти е малата група педери од форумот.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мене ми пречи орелот тоа не можам да ти го докажам зошто не зе знаеме лично.Ама 100% сум сигурен дека тебе орелот не ти смета но кога дигнаа Андон си свршил во гаќи и ти е малата група педери од форумот.
На сите им пречи орелот, доста изигравате морално супериорни митски херои.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287

Кур ме боли и за Андон и за учк и за сите. Знам дека ти пречи, особено од кога падна дпмне од власт, тогаш многу почна да ти пречи :pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
На сите им пречи орелот, доста изигравате морално супериорни митски херои.
Koj se toa site i zosto voopsto si zemas za pravo da zboras vo imeto na site. Zboraj si vo tvoe ime. Ete mene na primer voopsto ne mi preci. Tebe ?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Кур ме боли и за Андон и за учк и за сите. Знам дека ти пречи, особено од кога падна дпмне од власт, тогаш многу почна да ти пречи :pos:
Вака во круг можеме цело време прочитај што сум пишувал ќе видиш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180

Ovaj pa ovaj. Ke se rasplacese vo druga tema samo na pomislata deka mozi da se vovedi albanski na forumot , pa se skina ligavenje kako toa bilo privaten forum , drn drn i posle mazot golem za se kur go bolelo. Lingur :facepalm:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Koj se toa site i zosto voopsto si zemas za pravo da zboras vo imeto na site. Zboraj si vo tvoe ime. Ete mene na primer voopsto ne mi preci. Tebe ?
Кој си па ти или Питу Гули аватарот да велите дека па на другите не им пречи споменикот УЧК или дека плукаме по цитирам; "се што е Македонско" ваша екселенцијо ?

Шизофренија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Кој си па ти или Питу Гули аватарот да велите дека па на другите не им пречи споменикот УЧК или дека плукаме по цитирам; "се што е Македонско"? ваша екселенцијо ?

Шизофренија.
Neznam toa , prasaj si go Pitu Guli. Jas vo moe ime si pisam a i nekogo ako sum go spomnal toa bilo radi toa sto prethodno ima pisuvano ili izjaveno sto blagodarejki na tebe preku nokj stana zabraneto pa se ponasas kako zajakot vo onoj vicot koga se setal niz sumata i nasol avtomat pa pocnal da se sili na koj stigna.
I ostavi gi site, ocigledno e deka nemozes da zboras vo imeto na site. Tebe ti preci ili ne ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom