Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
За среќа на Ципрас, Заев јасно како прваче си изрецитира дека нема црвени линии...
Кантонизациjа на Македониjа кон Грциjа, ке ги реши свите прашаньjа и за името и за jазикот и за идендитетот. Во суштината, тоа беше и идеологиjата на македонските комунисти по грагjанската во Грциjа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364
Dijasporata dali glasala ili ne ne menva nisto, racinjata vo sobranie krenati za dvojazicnost menjaat mnogu
Менува, зависит од изборниот модел. Да има Македонија една изборна единица и дијаспората да може да гласа електронски да видиш за каква бројка ќе правиме муабет. Не е за пдоценување и автоматски гласот на дијаспората добива тежина.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.983
A toa deka ja stavas Germanija vo pozicija deka nejzinite odluki se superlativ, da te potsetam sto zakoni imase Germanija vo 30te godini od minatiot vek, i kolku milioni nevini lugje izumrea vo vojna isprovocirana od nivnite stavovi, zakoni , gledista, i komleksi.
I seto toa ne e dalcna istorija, bidejki nekoi od istite lugje koi go napravija najgolemiot masakr vo pomodernata istorija , i den denes se zivi i politicki aktivni vo Germanija.
Taka da konceptot na sporeduvanje ti e .....:sick::sick::sick::sick:
Знам, сум слушнал дека Гебелс е главен уредник на Die Zeit, а Менгеле шеф на клиника во Баден-Баден.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Него што коментари прочитав неможам да си поверувам. Албанците им се лутат на македонците во Струга бидејќи го донесле Рамиз Мерко на власт а тој троши на скапи коли сега.:facepalm:
Немој погрешно да ме сфатиш, ама сигурно има потреба штом се нававува возилото, не дека некој се луксузира.
Цената на возилото е друга работа, тоа е напредно размислување, значи намерата e тоа возило да го служи и тој после него, пошто повисок квалитет, комфор, безбедност итн, не е тоа туку така :cautious:

:icon_lol:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364
Не се претпоставки и субјективни толкувања, туку ставови и предлози. Ако Германија може да постави услови под кои дијаспората ќе го остварува правото на глас, може и РМ да постави свои услови. И не знам што има некоректно во изнесување ставови и погледи. Некоректно е што првиот пат ме цитираше со најдолни навреди. Не дека нешто сум навреден, туку на овој Игорче што пишува во темава ќе му пропадне муабетот дека сите софистицирани и интелигентни Македонци живееле во дијаспората.
Германија нема дијаспора.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Немој погрешно да ме сфатиш, ама сигурно има потреба штом се нававува возилото, не дека некој се луксузира.
Цената на возилото е друга работа, тоа е напредно размислување, значи намерата e тоа возило да го служи и тој после него, пошто повисок квалитет, комфор, безбедност итн, не е тоа туку така :cautious:

Ako ne e svetlo plava onaka drec plava djabe :icon_lol:

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Добро бе, Германци што живеат во странство стои во напишаното (German citizens residing abroad). Не биди досаден со глупости.
Под диаспора се дефинира некоj со произход, коj нема тоа грагjанство. Германиjа не дава двоjно грагjанство исто како. Австралиjа.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ako ne e svetlo plava onaka drec plava djabe :icon_lol:
Поздрав Војводо :oeoeoe:

Не знам дали ќе влијае бојата, може бела основна, попуст има дека за службена/фирма.
Домаќини љуѓе се ова, не вервам арч да прат за такво нешто :icon_lol:

Не знам кој друго би одбирал спецификации по личен вкус за набавка на службено возило, или пак дезени на ентериери за други јавни набавки итн ;)

Јбга, курто и мурто.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Менува, зависит од изборниот модел. Да има Македонија една изборна единица и дијаспората да може да гласа електронски да видиш за каква бројка ќе правиме муабет. Не е за пдоценување и автоматски гласот на дијаспората добива тежина.
Зошто би гласела дијаспората во Македонија?
Зошто?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Под диаспора се дефинира некоj со произход, коj нема тоа грагjанство. Германиjа не дава двоjно грагjанство исто како. Австралиjа.
Здравеите, тебе за това тука, в`ф лева или в`ф евра те плаштат?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
:pos::pos::pos::pos:
Поздрав Војводо :oeoeoe:

Не знам дали ќе влијае бојата, може бела основна, попуст има дека за службена/фирма.
Домаќини љуѓе се ова, не вервам арч да прат за такво нешто :icon_lol:

Не знам кој друго би одбирал спецификации по личен вкус за набавка на службено возило, или пак дезени на ентериери за други јавни набавки итн ;)

Јбга, курто и мурто.
Албанциве од Струга викаат дека ја набавил со гласовни команди а не зборувал баш јасно.

Член од
23 септември 2007
Мислења
77
Поени од реакции
83
Зошто би гласела дијаспората во Македонија?
Зошто?
Zatoa sto ...na primer ...... eden Makedonec od dijasporata koj na primer ima 40 godini , od koi 35 godini gi pominal ziveejki vo Makedonija, pridonel povekje za razvojot na Makedonija vo svoite 35 godini pominati vo Makedonija , od nekoj Makedonec koj ima 18 godini, i zivee vo Makedonija vo momentot na glasanjeto .

Dovolno ti e, ti se razjasni, ili sakas poveke primeri ?[DOUBLEPOST=1519421945][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos::pos:
Албанциве од Струга викаат дека ја набавил со гласовни команди а не зборувал баш јасно.
Na koj jazik se komandite ? Ima dvojazicnost , so ogled deka se rabori za drzavno, sluzbeno vozilo ????? :vozbud::vozbud::vozbud::pos::pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom