- Член од
- 21 ноември 2007
- Мислења
- 10.853
- Поени од реакции
- 9.767
Вудвард си ги тера финансиите. Фудбалска задача му е само да ги договара трансфер желбите на менаџерот.Мислам дека проблем број еден во нашиот тим е Вудвард и потоа следува Мурињо и неговиот темперамент и антифудбал, и на трето место доаѓаат играчите...
Вудвард мислам дека е фудбалски неписмен човек и него го интересираат само финансиите, заработката и маркетингот, инаку сметам дека е лош преговарач за тоа што секој трансфер за кој играч и да се работи трае ко шпанска серија..(без разлика дали се работи за него или представници за кои тој е надлежен)...
Мурињо никогаш не сум го сакал, ама кога веќе е наш тренер го поддржував, мислам дека тренерската кариера 90% му е базирана на психологија на противничкиот тим, и 10% на неговата филозофија односно тренажен процес... според мене тој воопшто не се фокусира на Јунајтед, за тоа тимот понекогаш изгледа безидејно ко прв пат играчите топка во нога да фаќаат.. иако се работи за големи таленти кои требаше да решетаат до сега, не оти сум симпатизер на Јунајтед ама физички изгледаат многу по способни од Салах,Фирмино,Мане,Вајналдум, а на овие секоја и чест за постигнатото...
Исто мислам дека Мурињо е премногу себичен, кога победува тогаш тој е главниот и го јаде шлагот, кога губи секогаш некој трет му е виновен, она што му треба на Јунајтед е фудбалски ''образован'' директор на местото на Вудвард, кој ќе притиска да се врати и да еволуира играта од минатото на клубот, а кога некој му прави притисок на менаџерот, ќе најде начин тоа да го направи ..Јунајтед е бренд кој секако ќе заработува пари не му е потребен Вудвард.[DOUBLEPOST=1519338526][/DOUBLEPOST]https://streamable.com/jyhjn
Засега не знам зошто го гледаш како проблем кога одлично си ја врши работата. Со никакви фудбалски успеси изминативе сезони човекот го брендира Јунајтед на многу високо ниво и финансиски го прави супериорен. Во поглед на трансферите скоро и да ги реализира сите желби на менаџерите со чесни исклучоци и можеби некаде плати нешто повеќе, но тоа е поради налагањето на трансфер пазарот, а со оглед на тоа што ги бележи успесите на финансиски план си има кредит човекот да си прави такви луксузи. Плус и во поглед на самите трансфери има воведено маестрален ПР и маркетинг тим кои успеваат да возвратат со генерирање на приходи. Успеа да донесе еден куп високи спонзорски договори кои уште толку ја додаваат вредноста на неговиот кредибилитет за финансиската работа на клубот. Засега е одличен според мене.
Од друга страна одговорноста на фудбалски план оди кај Мурињо што е факт. Засега од неговото назначување е забележлив напредок и стабилност во поглед на пост САФ ерата, но не е изразено на високо ниво. Човекот си има добро познат карактер и фудбалски поглед и не измислува топла вода кај нас во поглед на неговата кариера во претходните негови клубови. Добро ни се познати неговите мани. Засега има трпение кај мене, но ако се доведе во прашање пласманот во топ 4 до крај на сезоната тогаш мислам дека не би бил толку трпелив зошто 2 сезони по ред надвор од топ 4 е неприфатливо(Секако ако успее да освои ЛШ, би му простил лош пласман во ПЛ [emoji16]). Верувам дека на тимот му фалат уште неколку делови од слагалицата за да биде комплетен и уште повеќе конкурентен. Но што е, тука е...Моментално нема на пазарот адекватна алтернатива која ќе го крене нивото на Јунајтед и до тогаш доколку околностите и резултатите се прифатливи подобро е да остане Мурињо пред се поради константноста и стабилноста на клубот.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk