Ne di-pr majke ti Inace i ja taj go iam 110/70 po potrebaНе е тој совршен притисок. 110/70 е уште подобар.
Прво спореди го апаратот со друг т.е. измери притисок и содруг апарат.110-125/60-75, 60-71 пулс(со дигитален апарат) 21 год
Чаре?
Пробај со рузмарин и ѓумбир, обично го креваат. Крвна слика целосна не е лошо да направиш.....нискиот притисок знае да биде многу заебан.Vo prosek 60-90. Arno, loso, care? Generalno nisto ne mi fali a ovoj go imam od ko mi merele na sistematski pojma nemam pred kolku vreme. Vo sredno nekade ko donirav krv za dva dena slobodni.
Ali cel zivot ako mu e nizok ne li e loso da go kacuva?Пробај со рузмарин и ѓумбир, обично го креваат. Крвна слика целосна не е лошо да направиш.....нискиот притисок знае да биде многу заебан.
Isto. Na 110 120 mislam glavata ke mi pukni.Ali cel zivot ako mu e nizok ne li e loso da go kacuva?
Ja iam cel zivot 90 so 60, 80 so 60 takvi nekoi... i malku koa ke mi se kaci me boli glava
Крвна слика целосна и за тебе, болката неретко доаѓа од отежната работа на крвните садови, не ти функционираат како што треба.Ali cel zivot ako mu e nizok ne li e loso da go kacuva?
Ja iam cel zivot 90 so 60, 80 so 60 takvi nekoi... i malku koa ke mi se kaci me boli glava
Posleden pat koga napraviv krvnata slika mi bese kako na bebe .Пробај со рузмарин и ѓумбир, обично го креваат. Крвна слика целосна не е лошо да направиш.....нискиот притисок знае да биде многу заебан.
Тоа што ти го кажала матичната, значи една голема нула, дај резултатите да ги видиме. Тие матични, предлагаат да не се превзема ништо кај луѓе што имаат 8-ца холестерол и 3.5 триглицериди, така да тоа е тоа.Posleden pat koga napraviv krvnata slika mi bese kako na bebe .
I da pusam, pijam, jadam neredovno i nezdravo po skoro site standardi ama ete ne bilo za site isto. Taka barem mi rece maticnata koga ja prasav oti ne sum umren ili na umiranje kako sto kazuvaat na televizija.
Cisto informativno nizok pritisok imam pa ke recime od sekogas ili barem od koga si meram.
Aj sledniot pat koga ke pravam krvna slika ke ja kopiram. Onoj redovniot godisen sistematski. Ako ja najdam starata mada ne vervam ke ja kopiram. Kolku sto me drzi sekjavanjeto se bese vo centar , bukvalno.Тоа што ти го кажала матичната, значи една голема нула, дај резултатите да ги видиме. Тие матични, предлагаат да не се превзема ништо кај луѓе што имаат 8-ца холестерол и 3.5 триглицериди, така да тоа е тоа.
Иначе може да си во солидна состојба дури и со лоша диета и пушење, но тоа е само прашање на време, и многу е ретко - има многу параметри преку кои можеш да дознаеш дали и колку си здрав. Пример, кога ќе станеш како се осеќаш? ти треба ли кафе за да функционираш? како си со циркулација? поспаност после оброци? крваење од непца?
Секој втор пациент се испраќа со " а бе оди, ништо не ти е". Недај боже да кажеш дека сакаш да слушнеш и второ мислење(се однесува на матичните).Тоа што ти го кажала матичната, значи една голема нула, дај резултатите да ги видиме. Тие матични, предлагаат да не се превзема ништо кај луѓе што имаат 8-ца холестерол и 3.5 триглицериди, така да тоа е тоа.