Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
1..Адитив не ти е потребен,освен за во зимо ако немаш гаража да не ти замрзне нафтата,други адитиви ако се решиш само на Ликви Моли или на Вурт,ама ако имаш некоја потреба,ако колата си е ок нема зошто да тураш такви лајна..
2.Масло во менувач не се менува за лето-зимо,се менува еднаш и не се чепка 150.000-200.000,освен ако не е пукнато нешто доле па да ти капе..Речиси никој не менува масло во менувач..
3.Масло во серво исто не се менува,туку треба да биде на максимум,и се дотура по потреба..Каква боја е во казанчето таква тури,имаш црвена најчесто..

Да обратиш внимание да не има некоја точка р'ѓа некаде,тоа треба да го санираш,оти од една точка може цело крило или врата да менуваш..
Да туриш убаво и квалитетно масло и да ги смениш сите 4 филтри..
Да ставиш убав антифриз г12 е кај тебе,розов,и да го испереш хладњакот да биде чист,па после нов антифриз,и тоа не се чепка 2 години..
Насабајле кога ја палиш на првото палење да поработи 30-40 секунди во место па после тргнувај..
Проверувај масло вода,глицерин,гумите провери ги на вулканизер, 2.2-2.3 треба да се сите..

Адитивот против замрзнување кошта околу 300 на Ликви Моли и 400-500 денара на Вурт..
Масло во менувач е од 500-700-800 денара за литар,75w80 кај тебе собира изгледа 2 литра..
Масло за серво околу 150-300 денара..
Друже, филтрите се за воздух, полен. Кои се останатите два?

Пред да се мени маслото во моторот, какво беше тоа средството од околу 5 кг што се тура, за прочистување?
Ме интересира која е процедурата?

Пред да се мени маслото во моторот, какво беше тоа средството од околу 5 кг што се тура, за прочистување?
Ме интересира која е процедурата?

Toa e 200-300 ml tecnost. Se tura na mestoto maslo kaj so se tura, se vozi 500-1000 km, neznam ni jas kolku tocno i se ispusta zaedno so masloto.Stavas novo maslo i nov filter za maslo i pratis rezultati dali ima podobruvanje ili nema,potivok motor,pomala pottosnja na maslo itn.
Ako vekje stavas stavaj na Lique Moly ili Wurth.

Здраво,
Измина долго време откако постирав на темава во врска со проблемот кој го имав со цилиндрите и плочките на Корса Ц. За моја среќа се работело само за главење на клипчињата. Ги исчистив и одглавив клипчињата, а со тоа го отстранив и проблемот.:) Сега мазно кочат и ништо не се забележува. Но едно нешто продолжи да ме загрижува - стоп светлата продолжуваат да светат како да ми е постојано ногата на педалото за кочница. Отидов на механичар и тој ми вели дека се работи за сензорот за кочење (Brake Light Switch, го проверив и на Интернет) и дека треба да се смени. Го смени ама пак продолжија светлата да светат и тој ми вели дека треба да се оди на електричар. Што мислите? Што би можел да е проблемот?:confused: Инаку генерално немам никаков проблем при возење.

Здраво,
Измина долго време откако постирав на темава во врска со проблемот кој го имав со цилиндрите и плочките на Корса Ц. За моја среќа се работело само за главење на клипчињата. Ги исчистив и одглавив клипчињата, а со тоа го отстранив и проблемот.:) Сега мазно кочат и ништо не се забележува. Но едно нешто продолжи да ме загрижува - стоп светлата продолжуваат да светат како да ми е постојано ногата на педалото за кочница. Отидов на механичар и тој ми вели дека се работи за сензорот за кочење (Brake Light Switch, го проверив и на Интернет) и дека треба да се смени. Го смени ама пак продолжија светлата да светат и тој ми вели дека треба да се оди на електричар. Што мислите? Што би можел да е проблемот?:confused: Инаку генерално немам никаков проблем при возење.
Под папучата за кочниците има прекинувач кој е зашрафен на самата педала(барем е така на други коли). Тој треба да се смени, бидејќи е заглавен во ,,он,, положба

Здраво,
Под папучата за кочниците има прекинувач кој е зашрафен на самата педала(барем е така на други коли). Тој треба да се смени, бидејќи е заглавен во ,,он,, положба
па тој и го има он сменето

Да, да. Механичарот го смени со нов, но светлата продолжија да светат. Поради тоа, механичарот го врати старото на место и новото не ми го наплати, т.е. си го зеде назад.

тогаш вероватно се залепени електродите на релето. мора струјата да оди преку реле, пошто стоп светлата користат дупло појаки сијалици него другите задни сијалици

види спушти апп на телефон за електричната шема за твојата кола.....можиш многу работи да видиш

Да, да. Механичарот го смени со нов, но светлата продолжија да светат. Поради тоа, механичарот го врати старото на место и новото не ми го наплати, т.е. си го зеде назад.
уклучи ја на компјутер најверојатно ќе каже што е грешката

тогаш вероватно се залепени електродите на релето. мора струјата да оди преку реле, пошто стоп светлата користат дупло појаки сијалици него другите задни сијалици

види спушти апп на телефон за електричната шема за твојата кола.....можиш многу работи да видиш
Која е таа апп за телефон?

Sent from my E5603 using Tapatalk

Која е таа апп за телефон?

Јас за мојот Цитроен ја имам спуштено....барај на плеј стор
Кај мене апп е: Citroen Saxo 1995-1998(имам Ax, но нема за него иако е истата) wiring diagram

Не најдов ништо такво,конкретно за која кола ми треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom