Калина Велевска и Александар Миновски, членови на планинарскиот клуб ,,Трансверзалец“

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Пишуваше дека тек во 03:00 часот ја известиле полицијата во Македонија

За жал веројатно си во право за последниот дел :( според касните реакции се чини дека повеќе се грижеле за “угледот“ на планинарското друштво отколку животите на планинарите
Во услови кога нашиве и нивниве се имаат на спид дајл, и кога гледаат дека грчката страна не реагира, проблемот се ескалира, повторно, навремено.

Не ми е јасно зошто кога им рекле да не се качуваат понатаму тие продолжиле. Значи ок организацијата била за никаде разбравме, зошто никој не каже или искоментира еве за тоа што тие не послушале. Значи ти одиш, од горе се симнуваат и ти викаат не оди опасно е, и ти си во стил заеби го будала е овој продолжи понатаму. Едноставно е, не се одвојувај од групата и кога ќе те предупреди некој што знае како е послушај го. Тоа е тоа колку сакате плукајте, не послушале и за жал платиле со живот.

Еве со кого се согласувате анон и компанија. Фејк профил шо фрчи со КУРир линкови и цитати од каракамишева. Не е на одмет да се знае со каков гамад се разминуваме по улица.

Untitled-1.jpg

Еве со кого се согласувате анон и компанија. Фејк профил шо фрчи со КУРир линкови и цитати од каракамишева. Не е на одмет да се знае со каков гамад се разминуваме по улица.

Прегледај го приврзокот 185864
И шо? Едноставно прашање бе експерти, зошто не го послушале советот да не продолжуваат? Крај на приказната ебаго.

Па не се согласувам дека се чаталеле за лајкови и автоматски поништувам се што доаѓа од Курир.

И шо? Едноставно прашање бе експерти, зошто не го послушале советот да не продолжуваат? Крај на приказната ебаго.
Ете не послушале во моментот згрешиле/избрзале, прашањето е зошто не се вложени сите напори за цел тој временски период од 6 часа додека сеуште биле во комуникација?

Ете не послушале во моментот згрешиле/избрзале, прашањето е зошто не се вложени сите напори за цел тој временски период од 6 часа додека сеуште биле во комуникација?
Па види, јас викам дека организацијата била за никаде, ете не вложиле напори и се тоа. Но до тоа немало ни да дојде ако биле послушни и послушале совет, не знам стварно, толку е едноставно а толку многу правдање добија. Знам вистината боли, а вистината е дека не биле послушни.

Се расфрлаа сите со критики за работи кој немале толку влијание. Нека излезе убав извештај кој затаил со спасувањето, дали дечкиве што биле со нив и не пријавиле или едноставно освен нив ниедна служба не излегла да ги спасува.

Па види, јас викам дека организацијата била за никаде, ете не вложиле напори и се тоа. Но до тоа немало ни да дојде ако биле послушни и послушале совет, не знам стварно, толку е едноставно а толку многу правдање добија. Знам вистината боли, а вистината е дека не биле послушни.
kako mozes da se potrpes na soopstenie polno so dupki, koja vistina ? Od soopstenieto e samo edna rabota jasna, deka ne oni 2ca, tuku 7 dusi se odvoile, e sega tuka sto tocno se slucilo pisuva li vo soopstenieto ?
Kalina isto bila vodic od toa sto go razbrav, za transverzalec, kakva e taa neposlusnost vo odnos na glavniot vodic ? Sto tuka se slucilo tocno, kako odela taa neposlusnost ? Pisuva nekade ? Koja e procedurata ako eden od vodicite pokaze neposlusnost ? I na kraj, 7 dusi se odvoile, 5 se vratile, kade bile kalina i acko ? Kade se odvoile, kako ne primetile drugite 5 deka se odvoile, koja e pricinata poradi koja se odvoile, zasto ne e demantiran muabetot spomnat vo pismoto od familiite kade za pricina e navedeno toa deka im javile za gubenje na majka i kjerka ...
Nisto od toa ne pisuva a e klucno vo cela ovaa situacija, ja neznam so koj pamet se potpirate na vakvo soopstenie so ozonski dupki koe onaka suptilno se obiduva da ja prefrli vinata samo na niv dvajca, premnogu deluva subjektivno istoto poveke od ocigledno e toa.

Znaci pak ke recam, ne velam deka nema krivica i kaj acko i kalina, ama sega za sega pravite odgovori seuste ne se dobieni a toa e fakt, ova treba do najsiten detal da se procesla a ne za reper da se zema edno vakvo apla povrsno soopstenie, za koe i site mediumi rekoa deka namesto da ponudi niza odgovori, ponudi samo niza plus prasanja za koi odgovori seuste ne se dadeni.

Малце настрана од темава, мора да се направи ФБ да имаш само со скенирање важечка ЛК, не може секој испрдок по 10 профила да има.

и чудно како може да се изгубиш на место кое ти е веќе познато.
На Водно еднаш, слушав разговор помеѓу двајца кои делуваа како искусни планинари.
Едниот раскажуваше приказна како на не ми текнува кое место, на кое бил преку 50 пати, не можел да се ориентира поради снегот, и 3 пати се враќал. Кога имаш снег/магла навигацијата е многу, многу отежната.

http://skimacedonia.mk/eve-kako-izg...at-frontot-na-kajmakcalan-100-godini-podocna/

По ова се гледа дека Калина многу добро ја познавала планината. Не и било прв пат и чудно како може да се изгубиш на место кое ти е веќе познато.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
На отворен простор ориентацијата е многу тешка во вакви услови, поради маглата не може да видиш ниеден друг врв, карпа, дрво, поради ветерот не може да го чуеш што ти зборува ни тој до тебе ниту било кој на телефон или радиостаница, за ГПС-от пишав вчера, така да и таму да си израснал пак може да се изгубиш.
Малку чудно ми е доколку немал повреда ниеден од нив, зошто не тргнале по логиката да се спуштаат надолу, каде и да завршат ќе биде подобро, отколку горе на врвот.

На отворен простор ориентацијата е многу тешка во вакви услови, поради маглата не може да видиш ниеден друг врв, карпа, дрво, поради ветерот не може да го чуеш што ти зборува ни тој до тебе ниту било кој на телефон или радиостаница, за ГПС-от пишав вчера, така да и таму да си израснал пак може да се изгубиш.
Малку чудно ми е доколку немал повреда ниеден од нив, зошто не тргнале по логиката да се спуштаат надолу, каде и да завршат ќе биде подобро, отколку горе на врвот.

Ова и мене ми е нејасно, бар вака гледајќи по сликите испаѓа дека делот од грчка страна е рамен и без карпи а овој од Македонска страна е карпест (бар за делот околу врвот). Е сеа тука се отвара прашање зошто биле од Македонската страна. Зошто и дури да не се сигурни дека се на точната патека не пробале да се симнуваат по грчката страна кјој не е карпеста ? Некој што бил преку зима па барем и преку лето таму нека опише подобро.

И една друга работа во морево од измешани информации не ми е јасно сега кога почнале со потрага Грчките служби ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom