Иронично е ова што го велиш, затоа што на многумина на форумот им си на топ 10 листа најглупи ликови.
Мене Кристиан ака вол(к) ми е во топ 3 најглупи ликови...сепак австралискиот неуспешен абортус е бр.1
И кога сме кај австралиски абортуси, писмото го имаат потпишано многу ликови кои долги години се во дијаспора, некои и цел живот што е своевидна македонска хипокризија и непринципиелност.
И мене ми е жал дека ова е неизбежен процес, а неизбежноста на процесот е плод на некадарноста, затуцаноста, необразованието на овој "народ". Добар дел од овие 200 "интелектуалци" живнаа у периодот на антиквизација, процесот што де факто најмногу наштети на нашите позиции во спорот. Разликата е непоимлива за сендвичите, меѓутоа и на многу несендвичи не им е баш јасно дека после такви изблици на иридента, јавен показ на власта дека некаде, нешто надвор од овие граници е наше и треба да си го вратиме - тоа за грците е многу јак аргумент, па колку и да сакаме да се трескаме од ѕид.
Суетата на она паторско смрдле беше поголема и побитна од историјата и иднината на државата. Тоа што се случуваше во Букурешт во 2008 е слично на денешново - се створи тензија и атмосфера "сега или никогаш" што ѓубре од негов калибар едвај чека да ја има за ќаруење популарност и политички поени. "Државата не влегуе у НАТО и вака и така - дај да си напунам сметките, а баграва нека мастурбира на антика". Иако и самиот отиде со пијандурата бц под рака со (Скопје) да влегуе у Нато, нешто што сите куртонски медиуми регулирани од мара протуѓер и илче гебелс, магично го "заборавија".
Претходно, преговарачките позиции колку и да звучи нереално имаа поинаков изглед. Сегашниов министер за надворешни, во улога на преговарач во Њујорк беше предложен од дпне, но и прифатен од сдс, значи имаше некаков консензус меѓу нив...за одеднаш на фамилијата да и текне нешто друго и да ги прешалта преговарачите - убеден сум дека Димитров нема сам дадено оставка, пошо му беше идеална "клативрата" позиција, туку поентата беше да се прати некој кој тотално нема да соработува.
Иронијата во даденава ситуација е толку голема - поддржувачите на таква политика и мастурбанти на приказни стари 2000 години, историја со која ниту чувствувам врска, ниту ја имаме) - сега тие станаа големите патриоти - жити све? Ова шо ви го зборат Лордот и Ставрогин е реално - болно ама реално. Сега моментот е стварно "сега или никогаш" затоа што односите меѓу западот и Русија се позатегнати и сега ќе сте сведоци на ново политичко лажирање у кое никој ништо нема да ве праша....а имавте шанса да бидете прашани, копуци вморонски.
И мене не ми е мило што ќе се случи. Мојата идеја, сум ја пишал и порано, дека требаше да се прикажеме како жртви во овој спор - што РЕАЛНО СМЕ. Економски и по секој друг поглед сме уништени од истиот. Историски, имаме илјадници убиен и засекогаш раселен народ - такозвани егејци. Имаме историски аргументи (ама не од антика), туку од поново време. Имаме од другата страна држава со сегрегирано општество, руинирано, нападнато од бегалци, срозано од должничка криза, еден куп спорови со другите нивни соседи и хипотеки на сите странк и место да играме послушно, добро, мудро (не понизно) - наше било солунско поле - на мајка ви п***ата вморонска.
И доста ни ги праите кокоси какви "патриоти" сте биле, какво име не сте давале, нити сте го заработиле името, нити имате капацитет да го задржите. А за референдум - ќе си го прашаме дека ќе ви даат...дури и да ви дадат ќе ви го наместат, па со ваша кубура, сами да си ги разнесете тиквите празни. Од тој "патриотизам" што донесе руинирана демографска слика, пола народ што отиде у странство и друга половина што му е преку К дојдено - референдум боље да нема - ќе биде резил на векот.
И доста праите митови дека паторот нешто нема да даел...родени деца ќе дае да си го спаси шупакот предавнички. Прво треба за велепредавство да се суди, па после за финансиски криминал што напраи.