VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
На една бивша ме потсеќаш.ОК значи, а јас би ти препорачал да да престанеш да изиграваш фрајер, зошто мразам фрајери.
На една бивша ме потсеќаш.ОК значи, а јас би ти препорачал да да престанеш да изиграваш фрајер, зошто мразам фрајери.
Ова објективно го согледа, анализира.. нели? Како е можно кога тој е најдобриот премиер?Лошо се живееше а за време на Грујо (најдолго) најлошо.
Знам дека не сакаш да си надмудрен... можеш слободно да ме банираш ако се осеќаш загрозен, нема да ти се наљутам...ОК значи, а јас би ти препорачал да да престанеш да изиграваш фрајер, зошто мразам фрајери.
Знам дека не сакаш да си надмудрен... можеш слободно да ме банираш ако се осеќаш загрозен, нема да ти се наљутам...
Јас не застанувам зад прогласот, сметам дека во ситуацијата која сме денес единствен спас како држава ни е брз влез во НАТО и ЕУ, а влезот таму кошта колку што кошта. А таа цена која треба да ја платиме неколкукратно ја зголемија Паторот и некои од ликовите кои се на тој проглас потпишани.Ако на пример застанеш и ти и јас и сите ние позади прогласот, ќе добие некаков кредибилитет....
Иди сметај на друго место.сметам дека во ситуацијата која сме денес единствен спас како држава ни е брз влез во НАТО и ЕУ
Можам до кај сестра ти да одам, ама таму не сметам.Иди сметај на друго место.
Глуп си ко х86 сет на инструкции.Можам до кај сестра ти да одам, ама таму не сметам.
Иронично е ова што го велиш, затоа што на многумина на форумот им си на топ 10 листа најглупи ликови. Ти не си способен да склопиш сложена реченица ако не е препишана од твитер.Глуп си ко х86 сет на инструкции.
Многумина? Кои многумина, ти, Ваоо, Алмеида, кој друг?Иронично е ова што го велиш, затоа што на многумина на форумот им си на топ 10 листа најглупи ликови. Ти не си способен да склопиш сложена реченица ако не е препишана од твитер.
Трупец.
Абе тоа е добро што си за промена на името и тоа јавно го кажуваш, тоа е неоспорен став и добро е што имаш некаков став, па макар и тој да е грешен (зборам општо, не конкретно за твојов став). Сметам дека не треба да се надмудрувам со тебе за принципите на демократијата кои би требало да ги брани НАТО и ЕУ, пошто нели они треба да бидат врв на демократијата, пошто сметам дека ти е јасно лицемерието и дека чисто од практични причини го застапуваш овој став за промена на името.Јас не застанувам зад прогласот, сметам дека во ситуацијата која сме денес единствен спас како држава ни е брз влез во НАТО и ЕУ, а влезот таму кошта колку што кошта. А таа цена која треба да ја платиме неколкукратно ја зголемија Паторот и некои од ликовите кои се на тој проглас потпишани.
Плус... што ако НАТО и/или ЕУ по некое време престанат да постојат? Ќе останеме со прстот в уста.Абе тоа е добро што си за промена на името и тоа јавно го кажуваш, тоа е неоспорен став и добро е што имаш некаков став, па макар и тој да е грешен (зборам општо, не конкретно за твојов став). Сметам дека не треба да се надмудрувам со тебе за принципите на демократијата кои би требало да ги брани НАТО и ЕУ, пошто нели они треба да бидат врв на демократијата, пошто сметам дека ти е јасно лицемерието и дека чисто од практични причини го застапуваш овој став за промена на името.
Прво како ќе се загрози државата доколку не влеземе во НАТО?
Како ќе се опраи финансиски државава доколку влеземе во ЕУ? Прашањето е дали воопшто ќе не примат во ЕУ во оваа состојба во која што се наоѓаме.
Да не биде на крајот како и све досега и името да го смениме и гзот под кирија и пак нема ЕУ и НАТО. Кој ни гарантира влез во НАТО доколку го смениме името. Зошто референдумот за промена на името го заговараат да биде одделен од условот за влез во ЕУ и НАТО? Значи сменете го името безусловно, а за ЕУ и НАТО ќе видиме.
Искрено во ситуацијата во која се наоѓаме за која се криви нашите властодршци, не верувам дека НАТО ќе си става трн у здрава нога да не прими како држава, поарно им е да не примат како територија поделена меѓу грција, албанија и бугарија..... Знаеш во склоп на двојазичноста, на некој од Пехчево или Берово, ќе му биде подобра опција да живее во Бугарија, отколку да треба да им се доселуваат Албанци да работат во општините....Па колку и да звучи ова како нереално сценарио...
На крајот на краиштата, ако не живееме во Македонија, што ти праи разлика дали си Бугарија, Грција или Упермацедоња, освен условите за живот... Дај да не се мачиме, нека се распишат референдуми на општинско ниво и да си одбере народот сам под која држава ќе оди...
Грујо ќе биде крив.Но што ако смениме се и повторно не влезиме во ЕУ или НАТО?Плус... што ако НАТО и/или ЕУ по некое време престанат да постојат? Ќе останеме со прстот в уста.
народот ќе биде крив, како што е крив за загадувањето, за смртноста кај новороденчињата, за патните трошоци, за корупцијата, за сообраќајниот хаос. од кога дојдоа сдсм на власт, за све е крив народот.Грујо ќе биде крив.Но што ако смениме се и повторно не влезиме во ЕУ или НАТО?
Тоа е оставштина на мајндсетот на чобанот.народот ќе биде крив, како што е крив за загадувањето, за смртноста кај новороденчињата, за патните трошоци, за корупцијата, за сообраќајниот хаос. од кога дојдоа сдсм на власт, за све е крив народот.