Рамна Земја?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
И да, едно ме заскокотка а тоа е дека нели докажано е дека ако идеш на запад ќе се вратиш од исток итн итн.. И кај теоријава на рамна плоча фактички можеш крукче да си направиш, али тоа што ме заскокотка е што викаат никогаш не било експериментирано од југ кон север и обратно да направиш круг...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.359
The first surface circumnavigation via both the geographical Poles was achieved by Sir Ranulph Fiennes and Charles Burton (both UK) of the British Trans-Globe Expedition. They travelled south from Greenwich, London, UK on 2 September 1979, crossed the South Pole on 15 December 1980, the North Pole on 10 April 1982, and returned to Greenwich on 29 August 1982 after a 56,000 km (35,000 mile) journey.
http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/first-circumnavigation-via-both-poles-surface

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Да, затоа е Свалбард со клима као Хаваи.
И Месичината секогаш е фул.

Зошто постои темава? 242 страни има еееј

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Значи на Свалбард сонцето никогаш не зајдува? А, и чудно некако ми кружи светлинава од сонцево, ко да се работи за купола под него, а не за плоча.
Прашај ги овие од НАСА,зошто имаат само една фотографија од земјата..и тоа фотошопирана....

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Брат му на Зоте?
:pos::pos::pos:
Ај,прашај,па ќе кажеш!!!:pos::cool:[DOUBLEPOST=1518789706][/DOUBLEPOST]Сликата е ИМПРОВИЗАЦИЈА,ама бидејќи многу се палите на неа,ќе ја избришам!

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
:pos::pos::pos:
Ај,прашај,па ќе кажеш!!!:pos::cool:[DOUBLEPOST=1518789706][/DOUBLEPOST]Сликата е ИМПРОВИЗАЦИЈА,ама бидејќи многу се палите на неа,ќе ја избришам!
Многу сме збунати откога ја постави, мозокот ни е растргнат меѓу лагите од јудеомасоните и вистината која ти ни ја откри.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Многу сме збунати откога ја постави, мозокот ни е растргнат меѓу лагите од јудеомасоните и вистината која ти ни ја откри.
Друже,темата служи за дискусија,зошто не го искоментира со аргументи првиот мој пост,до душа и прв ми беше на оваа тема.
Уживај,не се растргнувај.:kafence:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Друже,темата служи за дискусија,зошто не го искоментира со аргументи првиот мој пост,до душа и прв ми беше на оваа тема.
Уживај,не се растргнувај.:kafence:
Нема што да се дискутира, FLAT EARTH CONFIRMED!!!

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Друга работа што ме интересира е да ми објаснат луѓето што ја подржуваат теоријата на рамна земја зошто тогаш постојат годишни времиња? Ептен занимлива ми стана темава :) ме интересира се повеќе и повеќе

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.359
Друга работа што ме интересира е да ми објаснат луѓето што ја подржуваат теоријата на рамна земја зошто тогаш постојат годишни времиња? Ептен занимлива ми стана темава :) ме интересира се повеќе и повеќе
Исто е (скоро) објаснувањето.

Член од
21 март 2017
Мислења
142
Поени од реакции
90
во случај дека земјата е рамна плоча тогаш како би го објасниле фактот што ние од оваа северна хемисфера гледаме други соѕвездија за разлика од оние кои се јужната полутопка, нели тие гледаат други соѕвездија, итн. што значи дека планетата земја е сфера, е сега некој ке рече дека голема улога игра и далечината на тие соѕвездија, како што погоре во коментарите објаснувате со сонцето (ден и ноќ) т.е. колку се подалеку тие соѕвездија не се гледаат од сите точки на земјата, но тешко веројатно е ова да го прифатиме. И ајде реално ставете прст на чело ,и помислете која е веројатноста и логиката во еден сончев систем сите тела да се сфери а баш нашата планета да е рамна (плоча) површина?

Kajgana Shop

На врв Bottom