- Член од
- 21 октомври 2016
- Мислења
- 527
- Поени од реакции
- 677
Не се замарај уште не ги научи ип кловновите кои се 
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Jas Gree vo sekoj slucaj nema da zemam. Znaci ke gledam Mitsu/Carrier/Panasonic/Tundra ama mi nema logika inverter od ovie firmi na +3 da pravi problemi, pa i da e osnoven model.Ne mu veruvaj na ovoj covek toj ti e plukac po se samo po gree ne i moj sovet ne slusaj sovet od nego i sekako gree nemoj da zimas moj sovet bidejki imam nekolku prijateli sto zemale gree i site se zalat edniot ke go prodava gree LCLH i ke zima ili Carrier ili Haier tundra.
Odlukata e tvoja no moj sovet tie da gi izbegnuvas gree sepak ti si znaes.
Ela sega da te vidam doznaj koj kazuva vistina..Ako ti skokne budzetot, zemi stavi si prvo izolacija, pa posle se ostanato.Smees da vnesuvas vakvi sistemi vo drzavava? Klimi imaat freon, bi pravele problem na granica, ne?[DOUBLEPOST=1518383771][/DOUBLEPOST]
Moze budzetot da mi skokne za edna do edna i pol iljadarka plus vo narednive 4 dena :-D Mozebi i za 2000 iljadarki :-D
Izolacija ne stavam sega. Izolacija imam sosema dobra za da me izgura nekoe vreme se dodeka ne sobera naredno budzet za takva rabota.Ako ti skokne budzetot, zemi stavi si prvo izolacija, pa posle se ostanato.
Imas vreme, ne se brzaj.
Prv pat te gledam da mi komentiras taka da neznam sho e "tupenje" za tebe. Ako za tebe beshe tupenje, jas vo izminative 5,6 dena se iznasobrav korisni informacii shto od tuka, shto od drugi strani i mnogu nauciv zatoa shto dosega nikogas ne sum sekiral za greenje, sega sum zenet, samostoen i za moi pari sakam dobeo da istrazam pred da napravam neshto. A ke stavam inverteri, a prashuvam koi se najdobri/najekonomicni zatoa shto temava e toa "Najekonomicno greenje".Zemi resi se sto sakas da napravis.
Ti izgleda ni samiot neznaes sto sakas. Koga ke zemes nesto pisi i spodeli iskustvo, vaka samo go istupivme u prazno.
DobroNe stavaj inverteri, stavi si podobro parno na peleti, kako sto pocna so muabetot. Toa e sigurno podobro resenie.[DOUBLEPOST=1518389211][/DOUBLEPOST]Izolacija ne stavaj voopsto.
Ете ти ги кловновите, кога пиша дека нема да земеш грее одма се активираат со плукање и вреѓање.Dobro
[DOUBLEPOST=1518392165][/DOUBLEPOST]@Fikshe1989
Slusam si odmaral nekolku dena...Zakaza li na Moj Termin? a dijagnozata i na druga tema ti ja potvrdileOdlukata e tvoja no moj sovet tie da gi izbegnuvas gree sepak ti si znaes.

Sto ke mu e izolacija,koga gledas deka si sobral eden kup informacii deckoto. Sega i diploma od termotehnika ke mu dadat.Ne stavaj inverteri, stavi si podobro parno na peleti, kako sto pocna so muabetot. Toa e sigurno podobro resenie.[DOUBLEPOST=1518389211][/DOUBLEPOST]Izolacija ne stavaj voopsto.

Zbaci seushte se nemam konsultirano okolu toa koi klimi da gi stavam. Za vo dnevna bi sakal Mitsubishito Fh350, 63 bona sho e, a so nea nekoja klima koja ke e prosecna, ne najjaka i ne najevtina, primer Carrierot. Vo spalna i vo hodnik bi stavil mozebi Cerrier/Mitsu/Tundra dokaj 550€ od klima.
Bidejki najverojatno odlukata ke padne da se gream na zima so inverteri, barem za vo dnevna ne planiram da shtedam i ke ja stavam FH350kata od Mitsubushi i so nea nekoja ne taka slaba 3,5ka kako Panasonic, Tundra ili Carier ili mozebi ushte eden poevtin Mitsubushi. Za vo spalna i hodnik neznam iskreno, mozebi i tamu Carrier/Mitsu ama tie 550€ klimite. Mozebi i Tundra bi stavil vo spalnata i hodnikot.