Планинарење

Член од
24 август 2011
Мислења
105
Поени од реакции
35
vo namaste sekogas imas 10-15% popust, treba samo da gi prasas/pobaras

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Super, vi blagodaram na brzite odgovori, ama sega samo ushte poveke me zbunivte. :D
Kade mozam da najdam Jack Wolfskin ili Asolo? Jas sum kompleten laik za planinarska cevla ama otsekogash mi beshe vo plan da kupam i konecno dojde toj moment i da sakam da gi iskoristam tekovnite popusti. Ne znam dali ke bidne profesionalen planinar od mene ama za sega imam vo plan da trgnam na polesni turi. I zashto ne Planika? Najverojatno se vo momentov vo Germanski race shto ne bi trebalo da znaci deka zaostanuvaat vo kvalitet... Ostanuva eden broj pogolemi? Barem na toj stav se i prodavacite... Ne bi se potpirala mnogu na sovet od prodavaci bidejki niv im e rabota da prodadat po sekoja cena. Zatoa mi se dobredojdeni sovetite na forumov od iskusni planinari :D
Отиди во outdoor кај Мајка Тереза, Scout на ул. Максим Горки и Prosport во Соравија. Сите се во радиус од километар. Секаде продавачите се фини, ќе ти објаснат за тоа што ти е идејата, што да купиш, ама си се трговци, затоа пази. Сакам да ти кажам дека има трисезонски кондури кои чинат 12000 и зимски за 8-9000, а логично е зимските да се поскапи...во таа смисла зимскиот еквивалент на тие од 12 е уште поскап. Ако си почетник, почнуваш со летни тури, така е природно, градиш кондиција, собираш опрема, искуство, пријатели во тие кругови - гледаш кој е фушер, а кој е сериозен...и после дури идеш зимски. Зимските тури се 98% мазохизам и 2% оргазам, со тоа што некогаш може да биде без тие 2%, денот е многу краток, треба да си со група што е брза, сигурна, рационална, што знае како да се движи и што не импровизира.
Мој совет е, за кондури да напраиш анализа, па после да ги потрошиш парите. Лоши кондури може да те избркаат од оваа активност. Се гази по локви со вода, висока мокра трева, сипари, ронливи карпи - тоа, кондура или патика за на кафе не го трпи.
Понатаму со искуство ќе сфатиш дека летно време и добра треил патика со ѓон со крампони, ако се научиш да се движиш добро, врши работа, за суви денови. Ама ова е за понатаму...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Калина...секогаш насмеана...уште не ми се верува.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Жално, голема загуба. :(

Иако не ги познавам сепак боли кога ќе дознаеш дека згаснале млади животи, уште повеќе боли кога гледаш дека постојат очајни и болни фаци кои се ситат на тоа.

Болни луѓе имаат пристап до интернет. :facepalm::facepalm::facepalm:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Лесна им земја :(

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Иако не ги познавам сепак боли кога ќе дознаеш дека згаснале млади животи, уште повеќе боли кога гледаш дека постојат очајни и болни фаци кои се ситат на тоа.

Болни луѓе имаат пристап до интернет. :facepalm::facepalm::facepalm:
е аман, кај виде некој да се сити на ова?

T

Terroir

Гостин
Еве видео од лик што бил во групата https://www.instagram.com/p/BfBhn2unDjg/?taken-by=vlado_ftw

Јак ветер, снежна бура само малку ми е чудно како не ги приметиле одма..

е аман, кај виде некој да се сити на ова?
На твитер имаше некој дебил, се ситеше оти биле “шарени“ така им требало

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Женско е, а има неколку и не вреди да се ставаат линкови до твитовите. Лајно од народ.

Вака по сликата девојчето ми изгледа храбра, ведра и со слатка насмевка, штета што заминуваат ваквите личности.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Женско е, а има неколку и не вреди да се ставаат линкови до твитовите. Лајно од народ.

Вака по сликата девојчето ми изгледа храбра, ведра и со слатка насмевка, штета што заминуваат ваквите личности.
Многу добра.
Само штета што сите што прифатиле да бидат дел од ова мислам дека сносат вина. Она скоро стана водич, во јануари имаше зимска школа, меѓутоа планината не бира водич или неводич, за сите е подеднакво сурова.
Летоска Ивица отиде на Матка....штета, ликови што со секого можат да бидат пријатели, а вака рано да отидат.[DOUBLEPOST=1518373932][/DOUBLEPOST]
Еве видео од лик што бил во групата https://www.instagram.com/p/BfBhn2unDjg/?taken-by=vlado_ftw

Јак ветер, снежна бура само малку ми е чудно како не ги приметиле одма..

На твитер имаше некој дебил, се ситеше оти биле “шарени“ така им требало
Се надевам дека го гледавте убаво видеово. На него се приметува дека ниеден од групата не носи дерези, цепин, да не зборам за кацига, прави наочари исл. Другата опрема им е како за на кафе.
Се надевам дека конечно некој ќе наебе за вакви неодговорни акции. Преку к** веќе.
Ако на вас, педери, не ви е мил животот, не носете млади, наивни луѓе на душа!

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
ачко еј ... не е 35 години дечково погрешна информација пуштиле медиумиве, 31 или 30 е, школски ... нестварно е ова ццц, излишно е што и да се пише у шок сум и неверување, одма знаев дека утнале медиумиве кога излезе целово име и презиме.
Предобар човек, не памтам некад да не бил насмеан и весел, увек ширел позитивна енергија, нека почиваат во мир и он и девојчево. :place::place::place::place:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Се надевам дека го гледавте убаво видеово. На него се приметува дека ниеден од групата не носи дерези, цепин, да не зборам за кацига, прави наочари исл. Другата опрема им е како за на кафе.
Се надевам дека конечно некој ќе наебе за вакви неодговорни акции. Преку к** веќе.
Ако на вас, педери, не ви е мил животот, не носете млади, наивни луѓе на душа!
Зошто на евентот што беше за ова пишуваше дека за тие што не се планинари може да одат со жичара и да има минимално качување, па следствено на тоа не се бараше професионална планинарска опрема...

Kajgana Shop

На врв Bottom