Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи вечер цела Италија ќе навива против Лацио, освен Јувентус, а? Гарант ќе ни свирнат неколку пенали :icon_lol:
И Интер. Лацио не им е закана воопшто што би биле против нив.. Се борат за титула не ли гледаш :sramezliv:

Срамно е ова што се случува со ВАР технологијава. Остајте ги сега на страна муабетите за офсајд, фаул, пенал, форсирање на тимови и слично и гледајте ја самата ситуација доле на теренот. Целиот настан се случува на неполни 5 метри од помошниот судија кој што не сигнализира ниту фаул ниту офсајд и после 4 минути им јавуваат дека они не виделе офсајд кој всушност и не постои. :icon_lol::icon_lol::icon_lol: Демек некој сега сака да ме убеди во тоа дека им беа потребни 4 минути за да видат дали е офсајд ? :X3::X3::X3:

Сега доаѓаме до прашањето дали воопшто има потреба од помошни судии кога некој таму што зјапа во монитор им кажува на судиите што всушност они не досудиле. :angel: Да е некоја сумлива ситуација или нешто што е на другиот крај на теренот па да им сугерираат од горе, но една ваква кристално чиста ситуација да ја оспорува некој е срам пред се за судиите што се доле на теренот. Испаѓа дека нив ги користат чисто ради реда, да дојдат на утакмица, да потрчаат и тоа е тоа, за се друго има кој да каже.

Кажав пред некој ден и сега пак ќе повторам, 100 технологии да се воведат ќе биде џабе кога очигледно судиите го гледаат само она што сакаат да го видат.

ја еба судијава цела утакмица синоќа,копиле гнасно
имало фаул,па ако имало што не свирна одма или линискиот да дигнеше знаме на 2 метри беше
Истото беше и на мечот Аталанта-Јуве,му поништија чист гол на Манџукич ради фаул на Лихштајнер што го напраил на средина на терен, една минута пред да падне голот.Ако имало фаул требало одма да го свири по некоја логика,али тоа е со ВАР технологијава имаат право да враќаат и да гледаат што се дешавало во текот на цела акција без разлика колку траела.
За вчера имаше чист фаул над Сандро,али првично голот го поништи поради офсајд(бар така покажа),што му го сугерираа од ВАР,што е дискутабилно и е повеќе судиска проценка во таа ситуација.
The offside rules are pretty clear (page 94 of IFAB's Laws of the game 2017/2018).
A player is offside if the ball, passed by a teammate, has "rebounded or been deflected... by an opponent"
A player is NOT offside if he receives the ball, initially passed by a teammate, "from an opponent who deliberately plays the ball"
Ако проценката на овие од ВАР била дека Сандро ненамерно играл со топка тогаш е офсајд.Иначе судијава повеќе беше крив што не го виде фаулот на Сандро и линискиов што не сугерирал одма за офсајдот ако веќе го имало.Одлуките потоа му беа добри,пеналот си беше чист.

Види го Лукас, се понаша ко спојка од Машчерано и Макелеле у најбоље дани :D

Доста е ај гасите тв почнува програма за возрасни.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom