Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 септември 2011
Мислења
713
Поени од реакции
2.190
Замисли бугариве речат од утре задолжителен воен рок за сите државјани нивни :)
И што ако речат?

Задолжителен воен рок до 27 годишна возраст беше во Македонија додека имаше редовна војска...тоа се приказни за мали деца.

И ептен го правите големо тоа со БГ пасошите, никој не земал пасош од што ја сака Бугарија или од што се осеќа Бугар...Се знае зошто ги вадат, за да можат да најдат работа во ЕУ...а тоа што ние идеме у свет и не знаеме назад да се вратиме или пари да вложиме во својата држава тоа е друга приказна!

Како пример само ке кажам многу повеќе албанци од косово имаат српски пасоши отколку Македонци со БГ пасош, па никој ништо не им замерил, ама се знае дека тие српски пасоши носат милиони евра на косово.

Типично македонско самоуништување се коментарите.

Член од
21 септември 2011
Мислења
713
Поени од реакции
2.190
Ја знам за што ги вадат ама чисто ако потегнат бугарите такви и слични барања. Или рецимо речат од утре само едно државјанство смее:)
Ќе разговараме со претпоставки, со што би било кога би било... или од тоа што е сега?

Додека ние мислиме на минатото и 100 пати размислуваме за далечната иднина со илјадници претпоставки овие околу нас не изедоа како волци младо јагне!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.717
Поени од реакции
37.703
И? Можеш да објасниш како само ги поврза тие државјанства со БГ пасоши? :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
...поврзано субјективно обратнопропорционално, повеќе патриоти земаа бугарски пасоши, еден патриот даде претерано повеќе македонски пасоши ! :pijanco: ... чик погоди кој ! :D

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
...поврзано субјективно обратнопропорционално, повеќе патриоти земаа бугарски пасоши, еден патриот даде претерано повеќе македонски пасоши ! :pijanco: ... чик погоди кој ! :D
Те прашав каква поврзаност тима тие што вадат БГ пасоши со тие што добија МК државјанства? Дали си нормална со глупостиве што ги пишуваш? Зошто едните бараат пасоши а зошто другите добија?

Обратно пропорционално :facepalm:

Ти докторка беше така?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Пијаницана Шилегов не гледа ништо лошо во законот за јазици.Ај пошто цреповиве к.р не ги боли за македонските интереси не ни очекувам реакција кизнај колку.Меѓутоа ако им објасни колку ќе кошта спроведувасе на истиот закон може ќе им светне по малце.

http://press24.mk/shilegov-zakonot-za-jazicite-ne-shteti-nikomu
Што ќе им светне?
Кур не ги боли ни за коштањето на законот.....си тераат како ќе им каже офчарот. Сите знаат што треба да направи Заев откако го наместија на власт, ова го знам од неколку муабети со третокласни СДС-овци лично. Овој да не знае?!
Ти мислиш пијаницава у бандера ќе удри а он по жица оди, ама тоа ти е.
Не сум сигурен неколку "души" овде на форумов во кое својство се и со која функција се, инаку другото од авион се гледа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.717
Поени од реакции
37.703
Подготвени сме биле за име со географска одредница :oeoeoe:

САМО НАПРЕД ПРЕМИЈЕРЕ НАШ ! ЖИВОТ ЗА СИТЕ ГРАЏАНИ НА НАШАТА ЗЕМЈА !!!1
... шо му фали на Долно Дупени на пример? или Кривогаштани па може да биде Задно Предејци , Предно Подмочани... зашто да биде Скопје како додавка?
замислите како силно би било Р.Македонија Долно Дупениште ! :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
... шо му фали на Долно Дупени на пример? или Кривогаштани па може да биде Задно Предејци , Предно Подмочани... зашто да биде Скопје како додавка?
замислите како силно би било Р.Македонија Долно Дупениште ! :D
Не умре од смеење.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.717
Поени од реакции
37.703
Те прашав каква поврзаност тима тие што вадат БГ пасоши со тие што добија МК државјанства? Дали си нормална со глупостиве што ги пишуваш? Зошто едните бараат пасоши а зошто другите добија?
Обратно пропорционално :facepalm:
Ти докторка беше така?
другите што добија МКД пасоши ...добија за не постоиш ТИ т.е. да се стопиш како снег што веќе се случува! а другите бараат бугарски пасоши пааааа да речеме да си купат мерцедес за 5 000 еврича? да завршат студии во Бугарија ... зарем БГ пасоши само да се иде во ЕУ ? смешки... ако гледаш така има и многу македонски етно албани кои зимаа бугарски пасоши да му ја киднат тоа значи дека не се патриоти? напротив ќе идат во Швицарска ќе направат пари како во дијаспора и ќе пратат овде и бумеранг на наша глава како што е сега чист пример... п.с. а ти математичар си или физичар? :)

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
другите што добија МКД пасоши ...добија за не постоиш ТИ т.е. да се стопиш како снег што веќе се случува! а другите бараат бугарски пасоши пааааа да речеме да си купат мерцедес за 5 000 еврича? да завршат студии во Бугарија ... зарем БГ пасоши само да се иде во ЕУ ? смешки... ако гледаш така има и многу македонски етно албани кои зимаа бугарски пасоши да му ја киднат тоа значи дека не се патриоти? напротив ќе идат во Швицарска ќе направат пари како во дијаспора и ќе пратат овде и бумеранг на наша глава како што е сега чист пример... п.с. а ти математичар си или физичар? :)
Убаво ти пишал Ставро погоре, не умре од смеење. :pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.412
Поени од реакции
24.129
Ма каков Берик, за мене ти си бил и ќе останиш дефиниција за патриот и војвода!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sega ako ti e za uteha i ti mene mi si definicija za nesto ama nema smisla da gi rasipuvame so trivijalnosti ovie bitni i za republikata radosni momenti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom