Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.412
Поени од реакции
24.130
Ти Владе вака како најголем војвода на форумов, познаваш некој што исфрлил БГ пасош поради патриотски причини? На пример за време на владеењето на господинот Груевски? Вака БГ пасоши имаш претстава колку се извадени за време на тие 11 години?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Od kaj me izvaj mene vojvoda ziti se. Pa duri i najgolem. Samo eden e vojvoda tuka i toa prav original a toa e Berik.
I da ti odgovoram na prasanjeto. Ne poznavam niti eden koj za patrioticeski ili za bilo kakvi drugi pricini go isfrlil bugarskiot ili bilo koj drug pasos. Za volja na vistinata i od ko dojde zivotot ne zapoznav niti eden takov.
I da imam. 600000 spored oficijalnata statistika na sarenite. Deka rezim pa begaa ljugeto. Ne mozes da im zameris za toa, gledaa ziva glava da spasat :toe:

V

viktora

Гостин
Пијаницана Шилегов не гледа ништо лошо во законот за јазици.Ај пошто цреповиве к.р не ги боли за македонските интереси не ни очекувам реакција кизнај колку.Меѓутоа ако им објасни колку ќе кошта спроведувасе на истиот закон може ќе им светне по малце.

http://press24.mk/shilegov-zakonot-za-jazicite-ne-shteti-nikomu

Член од
14 август 2006
Мислења
45.375
Поени од реакции
84.618
Јас мислам дека ако преговорите го издржат овој дел што сега почнува/следува со многу политички фолклор и хистерија со протести, патриоти и слични заебанции, има шанси да се направи договор годинава (еве нека не биде до летото кога е и НАТО самитот во Белгија, не е ни толку важно тоа). Сега ќе излегуваат еден куп домољуби од двете страни кои политичките кариери ги изградиле на вакви проблеми или нешто блиско врзано со ова и ќе блујат со хистерија дека нечиј идентитет и своина се губи или суптилно ќе ги поткопуваат преговорите со изјави дека нема атмосфера да се реши сега проблемот, нема заеднички јазик во преговорите итн.
За тој дел да почне, треба да имаме нешто конкретно, треба да поминат преговорите. Вака, нема на што.

Член од
8 јуни 2010
Мислења
106
Поени од реакции
261
Скоро два работни дена пројдоа и никој не најде поврзаност меѓу падот на берзата, биткоинот и протестите у Атина односно Сорос и Македонцките работи. Faith in humanity restored!

Статус на Јанко Рисјанинот.

""
Пред некој ден Алек Русјаков ни раскажа една кратка приказна која делува мотивирачки за нашата ситуација.

Демек и курва би се продала ама име и идентитет не.

Алек тоа го прави маестрално каков што и е писател.

Но чичо да ви каже кога беше прв пат у јавна куќа у Лондон. Од врата, љубезни... каква сакаш што сакаш итн итн ... ја одбрав ...

Одиме во соба и ја прашувам, додека оставам 100 фунти на масата, како се вика.

Бидеејќи тарифата беше 50, кога ја виде бакнотите го отвори деколтето, широко ги рашири нозете и додека се галеше со мазен глас ме праша КАКО САКАШ ДА СЕ ВИКАМ?

Aleksandar Rusjakov

На мојата анкета повеќето од акнкетираните одговорија дека за 500 евра би смениле и име и идентитет без око да им трепне 70%. Јас не верувам на овие луѓе денес. Секоја чест на оние со високи идеали, но денешницата и моралот каков ни е крајно рзочарувачки
""

И така чичо звани литургија на бицикл, си пиша испоснички статус дека ебел курва у млади дани :) Да не се разбереме погрешно, се е тоа супер и нормално у нормална цивилизација, али од човек што крстови голта во емисија и вика разни попови, не се очекуваше ова. И од него да е, многу е. А не е католик па да тркне кај стар кафе да се исповеда 10 пути оче наш.
Курвата името го менува само за клиентот, не за сите, не и во лична карта. Не е ерга омнес :icon_lol:
Бетер сме ние денес и од курвите. Никаков знак на револ или протест, ма дали воздух бил загаден, дали здравство отишло јабана(пази, мајките биле криви што толку бебиња умирале), дали даноци акцизи рипале... Неее бре, ќе си ќутиме ко пички. Дури си мислам тоа би требало да биде посебно латинско име за македончето = хомо пичкус.(y)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Апостол Павле на никој не му пречи очигледно

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.376
Поени од реакции
8.966
За тој дел да почне, треба да имаме нешто конкретно, треба да поминат преговорите. Вака, нема на што.
Консензусот за отстапките од двете земји (кој ни е познат на сите) мислам се доволни за да започне. Грција прифати Македонија во називот, а РМ прифаќа географска придавка, тоа е доволно конкретно за да некои ликови/политичари ја запалат домобранската хистерија. Можеби со конкретен предлог ќе се интензивираат, меѓутоа мислам дека веќе е започнато.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Знае ли некој кај е The Nipple Erector? :pos:
Видиш чуднa рaбoтa.Имaше ликoт aвaтaр oд еден сериски убиец,Чaрлс Менсoн се викaше.Умре у зaтвoр сегa у Нoември и у истo време oтприликa гo снемa и nipple erector oд фoрумoв.И oнaкa живееше вo илузијa мислиш си пресудил сaм себе кoгa чул декa негoвиoт херoј не е пoмеѓу живите?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.868
Поени од реакции
1.617
Курвата името го менува само за клиентот, не за сите, не и во лична карта. Не е ерга омнес :icon_lol:
Бетер сме ние денес и од курвите. Никаков знак на револ или протест, ма дали воздух бил загаден, дали здравство отишло јабана(пази, мајките биле криви што толку бебиња умирале), дали даноци акцизи рипале... Неее бре, ќе си ќутиме ко пички. Дури си мислам тоа би требало да биде посебно латинско име за македончето = хомо пичкус.(y)
~Одамна е јасно на протести се излегува само од партија кога ќе ти кажат и во ниеден друг случај.Незнам на каде се решени да не тераат американциве можеби во резултирање на нова држава под Името Илирида? Ќе се свестиме можеби некогаш ама касно ќе е сеуште гротото живеат да му умре козата на комшијата... Незнам еве како двојазичнос,преименување на патишта,менување на историја ќе ни донесе подобар живот ама едно е сигурно станавме циркуз држава за која толку луѓе мечтаеле да постои ко самостојна и независна ама тоа е.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.375
Поени од реакции
84.618
Консензусот за отстапките од двете земји (кој ни е познат на сите) мислам се доволни за да започне. Грција прифати Македонија во називот, а РМ прифаќа географска придавка, тоа е доволно конкретно за да некои ликови/политичари ја запалат домобранската хистерија. Можеби со конкретен предлог ќе се интензивираат, меѓутоа мислам дека веќе е започнато.
Почнато е, али не е тоа целата приказна.[DOUBLEPOST=1517953256][/DOUBLEPOST]
Апостол Павле на никој не му пречи очигледно
Не знам баш дали на никој.[DOUBLEPOST=1517953376][/DOUBLEPOST]Прв пат до сега во овие децении преговори, Македонија е подготвена на географска одредница. А до сега не беше. :rolleyes:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
...ајде да помогнам, во обратен смер, дали некои знае колку македонски пасоши се дадени на немакедонци поради патриотски причини издадени за време пред тие 11 години?
150 000 комада...така да бројката на издадени бугарските пасоши се смешки наспрема издадени македонски пасоши ! :cool: ... земам 100 еура, моја бројка е поголема :)

И? Можеш да објасниш како само ги поврза тие државјанства со БГ пасоши? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Па не е де. Нашата комплетна неспособност ја прави ЕУ неопходна опција. Ние не сме способни да водиме држава. Не треба да се срамиме да си го признаеме тоа, оти тоа е реалноста. Затоа ЕУ е толку битна за нас.

Ете Груевски од 2008 навака имаше прилика да покаже дека може Македонија да функционира и без ЕУ и НАТО да ни висат на глава, видовме што се случи. Покажа дека очајно ни се потребни да ни висат над глава, да ни менуваат пелени и да ни дробат попара за ручек.
Ме интересирa сaмo кoј ке пoнесе oдгoвoрнoст зa изгубени 30тинa гoдини вo изoлaцијa и мрaк?Кoгa се рaстурaше Југoслaвијa сaмo Мaкедoнијa и Слoвенијa испoлнувaa услoви зa членки нa ЕУ,a Мaкедoнијa беше дури и пред Слoвенијa.Тoa име не чинеше 30 гoдини тaпкaње вo местo,и aкo веќе гo менувaме мислaм декa требa пoдoбaр тргoвец oд Зaев дa си нaјдеме,некoј кoј ке мoже дебелo тoa дa гo нaплaти, a не кaкo oвoј кo претседaтел нa земјoделскa зaдругa дa не престaвувa

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Соц-демократскиот сојуз на Горнамакедонија положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев, тој што му давал наредби на Ќосето.

Чарлс Герет ја промовира Стратегијата за проширување на ЕУ за Зап. Балкан.

Тодоров беше крив тогаш, денес мајките ги убиваат своите бебиња.

Македонци на твитер убедуваат Босанци, Хрвати и Срби да не ни го бранат името.

Заев го предводи советот за реформи во судството.

Слобода на медиуми или на нашки Алфа.

Од денес ќе летаме од аеродромот Скопје (Скопје) до Македонија во Солун.

80% пад на странски инвестиции, али за вратени пари ѕирнете го бројчаникот на Порта.

По се ова и закон за двојазичност, менување историја и најава за менување име, излага шарен и гордо вика: уште ли Грујо ќе ве плаши со избеглици бе?

Само Берик остана исто луд ко шо беше.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Подготвени сме биле за име со географска одредница :oeoeoe:

САМО НАПРЕД ПРЕМИЈЕРЕ НАШ ! ЖИВОТ ЗА СИТЕ ГРАЏАНИ НА НАШАТА ЗЕМЈА !!!1

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop