Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
сега доваѓа сценарио Б кое јас го најавив пред 2 години, Србија пред нас во ЕУ, ај после Јово Наново комисии за учевници, каде сега начука зајко српски геноцид врз албанците и го рехабилитира блгарскиот фашизам... тек тогаш кога Србија ќе влезе во ЕУ пиши пропало, заедно со Грција еден групен сех ќе и направат на тоа што ќе остане, па ќе има и горно и долно дупена Македонија..
Стратегиjата не е за прошируванье, а за интегриранье. Холандерците нема скоро да допуштат нови членки. Истата политика е и кон Украина, но идеjата е Западен Балкан да се обврже потесно со Европа, а Украjна со USA. Освен све тоја Турциjа го разгологази југоизточниjат фланг и за тоа ке се реновират воjските на Балканот и наjвеке бугарската. Во таа светлина, Македонската ке биде логистика. Ке има и воjска на Косово. Таа година се очакува и фалитот на РФ и начало на гиганска емиграциjа од север през Дунава.

S

silmarillion

Гостин
Скоро два работни дена пројдоа и никој не најде поврзаност меѓу падот на берзата, биткоинот и протестите у Атина односно Сорос и Македонцките работи. Faith in humanity restored!

Статус на Јанко Рисјанинот.

""
Пред некој ден Алек Русјаков ни раскажа една кратка приказна која делува мотивирачки за нашата ситуација.

Демек и курва би се продала ама име и идентитет не.

Алек тоа го прави маестрално каков што и е писател.

Но чичо да ви каже кога беше прв пат у јавна куќа у Лондон. Од врата, љубезни... каква сакаш што сакаш итн итн ... ја одбрав ...

Одиме во соба и ја прашувам, додека оставам 100 фунти на масата, како се вика.

Бидеејќи тарифата беше 50, кога ја виде бакнотите го отвори деколтето, широко ги рашири нозете и додека се галеше со мазен глас ме праша КАКО САКАШ ДА СЕ ВИКАМ?

Aleksandar Rusjakov

На мојата анкета повеќето од акнкетираните одговорија дека за 500 евра би смениле и име и идентитет без око да им трепне 70%. Јас не верувам на овие луѓе денес. Секоја чест на оние со високи идеали, но денешницата и моралот каков ни е крајно рзочарувачки
""

И така чичо звани литургија на бицикл, си пиша испоснички статус дека ебел курва у млади дани :) Да не се разбереме погрешно, се е тоа супер и нормално у нормална цивилизација, али од човек што крстови голта во емисија и вика разни попови, не се очекуваше ова. И од него да е, многу е. А не е католик па да тркне кај стар кафе да се исповеда 10 пути оче наш.

Последно уредено од модератор:
V

viktora

Гостин
И името да се решело нема да добиеме преговори за членство во ЕУ.И како да им се објасни на цреповиве дека не е се до спорот со Грција.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
И името да се решело нема да добиеме преговори за членство во ЕУ.И како да им се објасни на цреповиве дека не е се до спорот со Грција.

Ако сакаме ЕУ и НАТО спорот со името мора да се реши. Само ти во твојата шуплива глава мислиш дека ако се реши спорот денес магично другиот ден ќе влезиме во ЕУ.

Тоа е таа Курир помија.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.886
Поени од реакции
36.942
Па не е де. Нашата комплетна неспособност ја прави ЕУ неопходна опција. Ние не сме способни да водиме држава. Не треба да се срамиме да си го признаеме тоа, оти тоа е реалноста. Затоа ЕУ е толку битна за нас.

Ете Груевски од 2008 навака имаше прилика да покаже дека може Македонија да функционира и без ЕУ и НАТО да ни висат на глава, видовме што се случи. Покажа дека очајно ни се потребни да ни висат над глава, да ни менуваат пелени и да ни дробат попара за ручек.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
И што е ветено во стратегијата за проширување на ЕУ а што не го знаевме до сега? Едно големо АКО и преусловено МОЖЕБИ, обид за всадување на лажен оптимизам за нешто што можеби би се случило а можеби и не, за едно 7-8 години, а можеби и повеќе. Неосновано ветување без конкретни гаранции, кое доаѓа по голема цена.
Таа наводна "отворена перспектива" за членство на регионот лебди со години и не е ништо ново. Единствено е исфилувана со пооптимистички тонови и наводни конкретни датуми, кои повторно се условени, што пак од друга страна и не ги прави реално опипливи.
Кога ќе се земе предвид колку е превртлива политиката на ЕУ кон регионот, временска рамка од 10 години од сега за нешто што можеби би се случило не е никаква гаранција и е голем ризик, ништо повеќе.

Многу поповолни времиња беа испуштени во минатото. Времето во нашиот случај единствено само го зголемува влогот а ја намалува добивката за награда која е неизвесна, доаѓа по превисока цена. ЕУ нас ни продава магла, ништо повеќе во моментов.

S

silmarillion

Гостин
Еве кажаа од ЕУ дека до 2025 никој нема да влезе. Тоа е мање више познато, она што треба да биде повеќе познато е дека Македонија или како и да се прекрсти никогаш нема да влезе во ЕУ. Ни на сила ни никако. Дополнително, сега треба Заев машки да искочи и да каже која е стратегијата за економски развој во овие услови. Неможе само политика да се тера со преговори кои ништо не нудат во реален пазар. Цел фокус од осамостојување до ден денешен е во некакви си посрани преговори. Посрано име, посрана ЕУ, посран НАТО, се нешто се преговара заговара договара, претурање од лев у десен, од шупље у празно. По некој ќе умре од мизерија, и тоа е сижето на постоењето на државичево.

Сега и официјално Заев мора да понуди економија без ЕУ. Мислам, курац мора да понуди он ништо, али чисто у сврха на темава колку да има поента...некаква. Дека ќе понуди алтернатива и стратегија ќе си го прашам ташаков, у меѓувреме разни кралеви на ноќни животи и портал новиварчиња ќе бустаат проста маса дека се било ко што треба, дошол живот, дошол куров и така...

По 100ти пут, срамота за оваа држава ако искочи 20% население на избори наредна година.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.409
Поени од реакции
30.859
Зошто овие луѓе ако толку многу ја сакаат татковината побегнале?
Зошто овде не го искажале својот патриотизам туку мора секогаш да се дувне од овде и да се искажува љубовта кон татковината од туѓина?
Никој нема ништо против моите сонародници од дијаспората, напротив, постојат и овде услови да се искажува љубовта кон татковината, немора секогаш тоа да се прави од туѓина ;)
И да, на сликата се мои познаници кои се надеваа на пропаст на државата дур беа овде, а сега глумат загрижени "патриоти", јбг.
Zosto mora sekogas da ima ljubomorni patrioti sho prifakaat promena na ime i uatav so bolka i ljubomora da placat za dijasporata?
Si otisle i? Od takvi nesposobni kako tebe se otideni, tumorot na opstestvoto, so samo so partija se vtabotuvaat i zimaat mesta na povredni.

Vaka dali grcite ili albancite so zavidnost zboruvaat za svojata dijaspora. Zatoa nivnoto lobi e miljon pati pojako od naseto. Zatoa nie sme bezglasna bukva.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Сега и официјално Заев мора да понуди економија без ЕУ.
Тој избори не можеше да победи...ќе понудел економија.
Ништо не дава впечаток дека се има идеја за било што...овие потези со менување имиња се под контрола од надвор и се најлесни за праење. Затоа и паторот ги праеше - тури табла и си завршил работа, ама коа треба да воведеш процес некој шо треба да го влечат способни луѓе, кртици - к** тогаш.
Види ги само изјавине на оној Филипче и све ти е јасно....кај го бираа пола година, ко за брак да се бираа упм....и пак го стаија од фамилија.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Zosto mora sekogas da ima ljubomorni patrioti sho prifakaat promena na ime i uatav so bolka i ljubomora da placat za dijasporata?
Si otisle i? Od takvi nesposobni kako tebe se otideni, tumorot na opstestvoto, so samo so partija se vtabotuvaat i zimaat mesta na povredni.

Vaka dali grcite ili albancite so zavidnost zboruvaat za svojata dijaspora. Zatoa nivnoto lobi e miljon pati pojako od naseto. Zatoa nie sme bezglasna bukva.
Со бугарски пасош и бабами ќе биде еден од најголемите патриоти.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Како и да вртиме ни кај нас а посебно не кај Грците ќе помине референдум за името. Нека не се брука лудиов со вакви изјави: https://sdk.mk/index.php/naslovna/podgotveni-sme-da-prifatime-geografska-odrednitsa-za-imeto-reche-premierot-zaev/

Ја не знам оти не ја браниме привремената спогодба со пресудата во наша корист? И онака нема да дојде до решеније ама вака сериозно и аргументативно правилно го браниме ставот за името.

?

..........

Гостин
Како и да вртиме ни кај нас а посебно не кај Грците ќе помине референдум за името. Нека не се брука лудиов со вакви изјави: https://sdk.mk/index.php/naslovna/podgotveni-sme-da-prifatime-geografska-odrednitsa-za-imeto-reche-premierot-zaev/

Ја не знам оти не ја браниме привремената спогодба со пресудата во наша корист? И онака нема да дојде до решеније ама вака сериозно и аргументативно правилно го браниме ставот за името.
УЧК се на власт моментално во Македонија, кој интерес сакаш да ти бранат, нели гледаш дека и жените да им ги побарат на овие од сдс ќе им ги дадат, ако не им ги дале до сега ништо чудно:icon_lol:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
тешки моменти за државава штом мораше две накази да ги споделат (евентуално вистинитите) сексуални искуства....

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709

според мене грциве ги кренаа намерно да протестираат и божем да бараат референдум... кога видоа господава шо ја режираат оваа претстава дека нема да им помине уствари многу тешко ќе биде да им помине без референдум кај нас, почнаа да верглаат за референдум и кај Грција, па протести бла бла бл... се со една едноставна причина... НЕМА РЕФЕРЕНДУМ НИ КАЈ ВАС НИ КАЈ НИВ... досеа во овие 26 години колку шо трае споров Грција колку шо се сеќавам јас ниту еднаш немаше спомнато референдум како опција се до пред некој месец...

второ пресудата во Хаг освен за лична сатисфакција нема никаква корист... уше првиот ден кога ја изгласаа во Хаг, господава од погоре ја изигнорираа... Расмусен чинам беше тој шо и се посра одма на пресудата изјавуваќи дека не е обврзувачка и дека единствено се однесува на билатералните односи помеѓи двете земји.. потоа следеше и Брисел и сличните на нив... така да пресудата можеме да си ја закачиме во чмарот..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom