Сеа да ти одговорам систематски на твоиве бљувотини.
Druga rabota pak si nosis nekoj zaklucoci onaka od rakav kako na primer deka jas sum imal neznam kolku licni karti i neznam tamu Pustec Centar a nikako da sfatis deka vo realnosta jas nemam nikakva dopirna tocka so VMRO DPMNE vo smisla na clenska , korist od rabota itn itn.
Ова го праеше пола дпне, а каков ватрен навијач си, 99% е вистина тоа што го имам напишано. Јас така се изразувам. Ако не си го праел ти лично, пола партија го праела - same shit.
Za referendumot neznam kakva dopirna tocka ima broj na pratenci.
Каква допирна точка има? Многу проста - освојувавте најмногу гласови. Истото мнозинство, кога би се заменило со прашање на референдум би одговорило „НЕ“ за промена. Па да не речам дека дури и добар дел од неутрални од сдс би гласале. Лажам ли? Како мислиш дека јас би гласал на таков референдум, а?
Do pred nekoja godina go nemase ova sto go ima sega. Si pregovaraja kolku da si pregovaraat i toa blagodarejki na mudrata politika na SDSM so celo na Gligorov i Cervenkvski koi i se slozija da pregovaraat. Pominaja 11 godini i nikomu nisto, nemase protesti vo Grcija, nemase tolku povolen dogovor so Bugarija, nemase dvojazicnost na cela teritorija tuku vo mesta kade se nad 20 %( i toa blagodarejki na SDSM koga sme vekje kaj toa).
До пред која година точно? Кажи! Го немало или ти си мислеше дека го нема? Двојазичноста е дечко договорена у Охрид, со рамковниот, на кој потпис има и твојата банда на чело со љуБчо Г. Односот со Бугарија не бил скоро никогаш добар. Единствено во времето на татарската инсталација у вашата „патриотска“ партија, која 28 години само „инсталации“ ја водат, само тогаш имавме обиди за зближување. Тоа што паторот е егеец и го претставува античкото крило у дпне - тоа беше прекинот со Бугарија, инаку и малите деца знаат дека дпне е дувло на врховисти и најголеми анти-Македонци.
Edna po edna ne priznavaja drzavite pod ustavno ime, si imavme megjunarodna sudska odluka okolu NATO i EU .
Државите што не признале, не признале заради свои дипломатски проценки и интереси. Ниту една држава што не признала под уставно име, не може да се каже дека тоа го направила поради заслуга на поединец од некоја партија - ниту една. Сведок сум на државава од осамостојувањето до ден денешен - знам како идат тие работи.
Redno e da naucite deka na izbori ne se glasa protiv nekogo tuku za nekogo. Koga znaevte deka Zaev ke zaebi rabota sto mu ja davavte palkata. Vo nego e sega palkata ako ne znaese, a ova sto se slucuva se slucuva sega pod negova palka ne pred toa. Imaja gragjanite izbor. Vsusnost dva izbori vekje ako cepidlacime. Imaja da odberat pomegju korumpirana vlast( nisto novo na ovie prostori i nisto specificno samo za nas) i korumpirana vlast koja vo predizborite go veti tokmu ova sto go pravi. Imavme da izbirame magare da ni go bapni ili magare da ni go bapni i zmija da ne apni i si go odbravme ova vtoroto i toa so ubedlivo mnozinstvo.
Ова што го пишуваш е најапсурдното нешто што сум го чул. Цепидлачење е што на некого му смета тоталитарна власт, држава у која корупцијата достигнала ниво кое никогаш го немало, процент на исселено население што никогаш го немало, руинирано судство, здравство.....товарено магарето, со искршена кичма, и товарење уште толку? Тоа е цепидлачење? Да ти се уништува животот пред твои очи е цепидлачење? Понуден закон за двојазичност од дпне уште пред 3 години под истите услови како овој што сега не ти чини - што е разликата? А и да не се лажеме....и за името на државава и спорот со Грција се виде и слушна што праеле истите „патриоти“ на кои им палиш кандило.
Ni VMRO , ni SDSM ni nikoj, Ti i samo Ti.
Читај ги моите коментари убаво и ќе видиш дека ова ти е најголемиот промашај. Не јас, туку баш напротив сдс и дпне. Е тоа е разликата у мене и тебе. Јас почнав да пишувам против паторот и фамилијата, а сега го критикувам сдс. Тебе очигледно ќе ти падне круната, ако напишеш лош збор за фамилијата.