Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@MIKI1 , пак ти е нешто нејасно и не оди по патеката која ти си ја замислил...
Хепта,

е ми, токму затоа ш‘о ми е нејасно, токму затоа и те прашувам, а ти ми бегаш од одговорите.

Е ми оти така? Полесно ти е ова бесконечно шампионско самоубедување во своите убедувања или потешко ти „иде„ кога треба и други да убедиш?...

Така ве учат? Да муабетите со сами себе, небаре секој од вас, како поединец, е гравитационен центар на Вселената?...

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Така ве учат? Да муабетите со сами себе, небаре секој од вас, како поединец, е гравитационен центар на Вселената?....
Ете гледаш како знаеш што да прашаш, а јас да можам да зборувам. :)

Mислам дека се е гравитационен центар... само со различна гравитациона сила. Но, тоа е физика, ќе треба да провериш во другите подфоруми за тоа - тука гледај си ти верата :)

Многупати сум зборувал на форумов што е философијата на Телема (дури и тема има за тоа), што има во О.Т.О. како Ред, што има во A.'.A.'. е најмалку зборувано...

Но бидејќи ти неколку пати наназад низ времето и форумов имаш нагласено дека не мислиш да проучуваш што е Законот на Телема, туку дека ќе се држиш до христијанската догма без разлика на се и преку истата ќе осудуваш и погрешно перцепираш се наоколу - не мислам дека си способен да разбереш било што од моите минати, сегашни и идни објаснувања и искуства.

Затоа не е мудро да зборуваш за туѓи учења за кои немаш волја да ги истражуваш и проучуваш...

„Секој човек инстинктивно чувствува дека е Центар на Космосот, но филозофите се потсмеваа на таа негова претпоставка. Сепак, тој беше сосема во право.
Земјоделецот не е ништо “помалку вреден” од Кралот, ниту Земјата е помалку вредна од Сонцето.“
--- Законот е за Сите, Коментари на Liber AL vel Legis, А. Кроули

Така и со иницијантите - дојдоа од секаде, одат насекаде, секогаш кон една колосална Цел ...:

„Зар нема причина во тебе? Зарем така беше створен за да би јадел, дишел и умрел?
Не мисли така! Ти обединуваш толку многу елементи, ти си плод на толку еони труд, ти си обликуван така како што си, а не поинаку, за некоја колосална Цел.“
--- Liber CVI, За Смртта

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Хепта,

е ми, токму затоа ш‘о ми е нејасно, токму затоа и те прашувам, а ти ми бегаш од одговорите.

Е ми оти така? Полесно ти е ова бесконечно шампионско самоубедување во своите убедувања или потешко ти „иде„ кога треба и други да убедиш?...

Така ве учат? Да муабетите со сами себе, небаре секој од вас, како поединец, е гравитационен центар на Вселената?....
Miki, ti ne razbiras nisto! Vidis deka tie se razbiraat, ti si neuk i zaostanat. Star eon si.
Gjavolot e dobar, Bog e losh!
Satanata e dobar, Bog e losh!
66 e dobro, Trojstvoto e losho!
Temninata e dobro, Svetlinata e losha!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ете гледаш како знаеш што да прашаш, а јас да можам да зборувам. :)

Mислам дека се е гравитационен центар... само со различна гравитациона сила. Но, тоа е физика, ќе треба да провериш во другите подфоруми за тоа - тука гледај си ти верата :)

Многупати сум зборувал на форумов што е философијата на Телема (дури и тема има за тоа), што има во О.Т.О. како Ред, што има во A.'.A.'. е најмалку зборувано...

Но бидејќи ти неколку пати наназад низ времето и форумов имаш нагласено дека не мислиш да проучуваш што е Законот на Телема, туку дека ќе се држиш до христијанската догма без разлика на се и преку истата ќе осудуваш и погрешно перцепираш се наоколу - не мислам дека си способен да разбереш било што од моите минати, сегашни и идни објаснувања и искуства.

Затоа не е мудро да зборуваш за туѓи учења за кои немаш волја да ги истражуваш и проучуваш...

„Секој човек инстинктивно чувствува дека е Центар на Космосот, но филозофите се потсмеваа на таа негова претпоставка. Сепак, тој беше сосема во право.
Земјоделецот не е ништо “помалку вреден” од Кралот, ниту Земјата е помалку вредна од Сонцето.“
--- Законот е за Сите, Коментари на Liber AL vel Legis, А. Кроули

Така и со иницијантите - дојдоа од секаде, одат насекаде, секогаш кон една колосална Цел ...:

„Зар нема причина во тебе? Зарем така беше створен за да би јадел, дишел и умрел?
Не мисли така! Ти обединуваш толку многу елементи, ти си плод на толку еони труд, ти си обликуван така како што си, а не поинаку, за некоја колосална Цел.“
--- Liber CVI, За Смртта
Хепта, кон болДот;

дај потсети ме, во кој свој допис го имам напишано ова кое во велиш? Или, попут брат ти Ипси, и ти подметнуеш нешта кои ни оддалеку ги немам споменато?

Но во едно си во право; навистина, немам намера да си арчам од ионака ограниченото време, проучувајќи ја вашата веќе видена и веќе проверена бајато-нова заблуда, затоа што све што е во неа, веќе е којзнае колку пати рециклирано во минативе пар илјади години...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Na pogresna strana go baras choveshtvoto.
Ne e kaj satanata!!!
Кај Гурџиев и Кришнамурти најдов сатана легната во нивниот скут додека илјадници паднаа... ;)
Новиот еон има лек против злото од стариот еон...
Човекот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
@Ipsissimus ќе ги најде другите твои изјави за учења кои не си ги проучувал, ако има време (тој е познат по hunting на твоите размисли тука по форумов) и ќе ги објави...

Ете од мене сега за поздрав
на која возраст е најбоље да се стане заблуден во учењето од бајато-новиот еон?...
Интересно нели... :) Зборуваш за нов еон, заблуди, Телема а немаш поима за тоа - едноставно омраза изградена врз основа на магла (со малку влага) :)
Христијански менталитет е тоа... и исламски исто... да не ги заборавиме.

П.С. И ова неделно попладне ќе расправаме како не оди стариот еон, свештеници и останато со човештвото денес? Интересно... крај се немало :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@Ipsissimus ќе ги најде другите твои изјави за учења кои не си ги проучувал, ако има време (тој е познат по hunting на твоите размисли тука по форумов) и ќе ги објави...

Ете од мене сега за поздрав
Важи; ама нека ги најде и моите точни коментари.[DOUBLEPOST=1517752955][/DOUBLEPOST]
Интересно нели... :) Зборуваш за нов еон, заблуди, Телема а немаш поима за тоа - едноставно омраза изградена врз основа на магла (со малку влага) :)
Христијански менталитет е тоа... и исламски исто... да не ги заборавиме.
Ептен ми е интересно па затоа и те прашувам.
А велиш, возраста е?...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Важи; ама нека ги најде и моите точни коментари.[DOUBLEPOST=1517752955][/DOUBLEPOST]

Ептен ми е интересно па затоа и те прашувам.
А велиш, возраста е?...
Ако има време, @Ipsissimus ќе се потруди :)

А за возраста, па ти треба најдобро да знаеш ако си ги вовел во религиите на стариот еон.

За жал, кај стариот еон, возраста е детето доволно да биде несвесно при воведувањето во религијата...

Што е жално... подоцна многумина забораваат на сето тоа и дури и се против сета таа догма. Но лошото е што црквата ги брои и таквите како верници и крева рејтинг со броење на „глави по божество“.

ГЛАВИ ПО БОЖЕСТВО - хм, добра кованица за религиите и нивниот начин на „мерење вистинитост“ :)

Но, што е , тоа е ... ќе пробаме да се промени тоа во иднина.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Новиот еон има лек против злото од стариот еон...
Човекот.
Vashiot nov eon e pred 5000 g i se vika EGO.
Nadminat e so Hristijanstvoto.
Prosliot vek se pojavi Krouli so novi eoni prepishani od buda, koi go odvedoa na patot na satanata i gi smota takvite kako tebe deka toa e noviot eon.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако има време, @Ipsissimus ќе се потруди :)

А за возраста, па ти треба најдобро да знаеш ако си ги крстил своите деца.

За жал, кај стариот еон, возраста е детето доволно да биде несвесно при воведувањето во религијата...

Што е жално... подоцна многумина забораваат на сето тоа и дури и се против сета таа догма. Но лошото е што црквата ги брои и таквите како верници и крева рејтинг со броење на „глави по божество“.
Хепта,

не барав од тебе монолог, туку одговор на поставеното прашање.

Значи, најбоља возраст за стануење бајато-ново-еонец е?...Е?...Е?...
Смртта?...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
:LOL:

Бараше одговор на прашањето кое време.
Во новиот еон, се бара оној што сака да пристапи кон иницијација или како дел од новиот еон мора да биде самосвесен, полнолетен и да го разбира доволно светот околу себе...

Не е исто како во стариот еон реков веќе:
А за возраста, па ти треба најдобро да знаеш ако си ги вовел во религиите на стариот еон.

ГЛАВИ ПО БОЖЕСТВО - хм, добра кованица за религиите и нивниот начин на „мерење вистинитост“ :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Бараше одговор на прашањето кое време.
Во новиот еон, се бара оној што сака да пристапи кон иницијација или како дел од новиот еон мора да биде самосвесен, полнолетен и да го разбира доволно светот околу себе...
Хепта,

според твоево т‘нко и тесно познавање на рабоќето у Светов, не би рекол дека си нешто посебно свесен, оти да си, до сега ќе ти текнеше дека твојава заблуда веќе е видена низ човековата историја.

Живи примери се членовите @Ne-misli , @liberij , вклучувајќи ја и мојата скромност, оти сме способни да ја увидиме вашата егонцетричност, која, ако не знаеше, еве сега знаеш, е основната болест на човековото битие...

И сега, наместо да најдете чаре за болеста, вие ја доразболувате...:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom