- Член од
- 27 септември 2010
- Мислења
- 737
- Поени од реакции
- 453
Jone od orid
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова се добри вестиОфицијално после 23.02.2018 г. ќе се зголемува администрацијата во дирекцијата блгарско гражданство затоа што тоа е крајниот рок за предлози, мислења итн. за измените и дополнувањата на правилникот. http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=3251
Таман после 23-ти, а најточно после 1-ви март ќе ги фатат турбо сите што се на дополнителна и сите ќе видите како стојат работите, а може и порано зошто и сега се работи убрзано.
Ke si prasas vo ambasada ili vo MP dali mozi da te vratet vo procedura I da ti zakazet novo intervju ako recet nemozi ke pocnis postapka odnovo barem znaes deka so krstenica ke si dobies drzavjanstvo sigurno.Edno prasanje. Mojata sopruga podnese dokumenti 2015 oktomvri ama ne otide na intervjuto posto se porodi. Posrednik ni bese Marjan (pokoen). Rece da mu dostavime dokument od bo;nica za da go prezakaze intervjuto. Dadovme i od togas nisto. Sto da pravime naredno. Ona e so stara krstenica od baba.
goko prevaranto od strumicaJone od orid
ama proishod duplikat da vadam . toa mnogu se cekalo. Pustiv mail na lndzev ne mi odgovori. Ako se u mp dokumenite barem da gi podignamKe si prasas vo ambasada ili vo MP dali mozi da te vratet vo procedura I da ti zakazet novo intervju ako recet nemozi ke pocnis postapka odnovo barem znaes deka so krstenica ke si dobies drzavjanstvo sigurno.
Штом имаш предок роден пред 1918 во село со 100% блгарско население извади си потврда и заедно со сите изводи/умреници со кои се поврзуваш со предокот од потврдата,преведени и легализирани достави ги во Министерството на правосудие.Фала ви многу, јас не знам шо е работата шо така ми кажа, дека до дека не сум бил вратен на дополнителна не можело да однесам дополнителни документи ....ЦЦЦ , шо фајда има од тоа да ми го каже, напротив ќе изваде некое евро со тоа....
Е сега, сам ќе си ја терам работата, ќе однесам потврда од кај Лазар,па што биде нека биде.
Инаку и мајка ми има полосестра со бг државјанство, а јас имам поднесено преку нејзин прв братучед - фактички мене вујко ми се паѓа. Дали да однесам и од полусестрата на мајка ми и потврдата заедно од кај Лазар?
П.С За посредникот го има спомнато погоре некој член да не се повторувам и јас. Не сум поднасал преку него, освен ова шо ми го кажа. Јас бев преку друг посредник, ама викам да го прашам него за дополнителни документи. Ми кажа нема проблем може преку мене да поднесеш дополнителни, потоа кога му кажав дека сега бев на интервју во октомври ми кажа дека може работите ќе се сменеле во Бг и ќе сум зел и без потврда, сега неможам да поднесам дополнителни се до дека не сум на дополнителна.
Odgovor od nekoj????Здраво, на дедо ми брат служел војска во Бугарија, дали би ми помогнал тој документ да го доставам?
Кога беше на интервју и со какви документи си?Odgovor od nekoj????
April 2017.... Seuste na zadolzitelna so potvrda od strumica 100 % bugarsko seloКога беше на интервју и со какви документи си?