Прво да кажам во врска со Дац. Малку каснам бидејќи немав можност да бидам пред пц, а гледам дека се отворило муабет за тоа. Не очекувам да го затворат, бидејќи истото ќе се случи како и со Алачки кога го прегази пешакот на Рузвелтова. Човекот лично не го познавам, но порано (пред 4-5 години) го гледав секој втор ден во кафана и секој втор ден беше мортус пијан. Едвај во кола влегуваше. Една или две жени го оставија поради пиењето (не знам колку ова се знае во јавност), а сега ќе видиме како ќе помине и со третата. Ист е како Сашо Тасевски, нечовек. Гнида во вистинска смисла на зборот. Не заслужува да биде директор или вработен во некоја институција.
Второ. дпмНЕ и сдсШ од дамна сум ги отпишал како партии, така да единствена опција е Единствена Македонија. На следни избори би гласал за нив, иако ми пречи/штрчи татарот Влахов Мицов. Но 4та опција нема за жал, па мора за нив.
Тврдокорни ги подржувам, но во иднина треба да направат поголеми промени и напори за да не се смени името и да не влеземе во терористичкото нато и недемократската и нелегалната еу. А кога би се појавил кај нив некој со цврст став, да не е мекуш и јавно им се спротистави на учк и остали терористи (бидејќи албанците во Македонија за мене не се албанци, туку нешто слично на ИСИС) би излегол и на протест. А вака како што се сега без лидер, не.
Грција јас не ја гледам како проблем, туку албанците.