Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Што ќе правиме леле леле ...
УСА давала пари на обвинители леле леле , Македонија се распаѓа..
да де... против корумпцијата на баграта на паторот се борат... мора да се корумпирани.... клин со клин се избива.....

ебаве мајндсетот и слободарското размислување.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Прво да кажам во врска со Дац. Малку каснам бидејќи немав можност да бидам пред пц, а гледам дека се отворило муабет за тоа. Не очекувам да го затворат, бидејќи истото ќе се случи како и со Алачки кога го прегази пешакот на Рузвелтова. Човекот лично не го познавам, но порано (пред 4-5 години) го гледав секој втор ден во кафана и секој втор ден беше мортус пијан. Едвај во кола влегуваше. Една или две жени го оставија поради пиењето (не знам колку ова се знае во јавност), а сега ќе видиме како ќе помине и со третата. Ист е како Сашо Тасевски, нечовек. Гнида во вистинска смисла на зборот. Не заслужува да биде директор или вработен во некоја институција.

Второ. дпмНЕ и сдсШ од дамна сум ги отпишал како партии, така да единствена опција е Единствена Македонија. На следни избори би гласал за нив, иако ми пречи/штрчи татарот Влахов Мицов. Но 4та опција нема за жал, па мора за нив.

Тврдокорни ги подржувам,
но во иднина треба да направат поголеми промени и напори за да не се смени името и да не влеземе во терористичкото нато и недемократската и нелегалната еу. А кога би се појавил кај нив некој со цврст став, да не е мекуш и јавно им се спротистави на учк и остали терористи (бидејќи албанците во Македонија за мене не се албанци, туку нешто слично на ИСИС) би излегол и на протест. А вака како што се сега без лидер, не.

Грција јас не ја гледам како проблем, туку албанците.
Тврдокорни чим ги подржуваш, одма се глеа дека си за Македонија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Тврдокорни чим ги подржуваш, одма се глеа дека си за Македонија.
А ти што го подржуваш Заев за што си? За двојазичност и за Талат и за шарените педерчиња....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
А ти што го подржуваш Заев за што си? За двојазичност и за Талат и за шарените педерчиња....
Јас одсекогаш сум бил за ВМРО ДПМНЕ. Кога пак ќе постои таа партија, пак ќе бидам за нив.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Јас одсекогаш сум бил за ВМРО ДПМНЕ. Кога пак ќе постои таа партија, пак ќе бидам за нив.
Лажеш и сушиш како Заев кодошот едно кажуваш а друго мислиш

Sent from my iPad using Tapatalk

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.353
Поени од реакции
21.763
Тврдокорни ги подржувам, но во иднина треба да направат поголеми промени и напори за да не се смени името и да не влеземе во терористичкото нато и недемократската и нелегалната еу.
Не сакам да ти кршам филм, ама мислам дека одамна помина времето за браници и шофершајбни на татковината. :icon_lol:

Сега ова што го гледаме е чиста формалност, фали уште панделката да се стави. Кај и да е, до Јуни мислам дека ќе биде сѐ готово.

Не знам како си ги замислуваш напорите, Тврдокорните ако правеле нешто требало досега да направат. Но од народ кој функционира на дугме, кој бара одобрение од партија дали да оди во WC, од таков народ не можеш да очекуваш промени.

20+ години се чека фамозна трета опција. За 27 години требаше три круга околу месечина да свртиме, а не да гледаме спас во Бачев и оној вулверинон со ноктот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
А ти дијаспората ја замишљаш како купче исти луѓе?
Не, за разлика од поќето во форумов. Дијаспората не е онаа ко во 60тите или 70тите, која беше не толку образована. До 90те години би рекол интелигенцијата на нацијата е во Македонија но од 90те натака со масовното иселување и раѓање и обучување на втората и трета генерација на дијаспората во странство, доведе да изјаснам теза дека поголема интелигенција на Македонската нација се наоѓа надвор него внатре во Македонија. Затоа ми се смешни шегите како онаа горе и за жал сеуште голем дел од Македонците во Македонија сеуште се мислат интелигентно супериорни према Македонците надвор од Македонија.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.134
Нема потреба од никакви тврокорни, заеднички македонии, курци палци. Секој за себе треба да си е тврдокорен и кога ќе дојде тој референдум културно да си го отседи дома и да не влегува во стапицата на заев и груевски.
Ќе не путерат допрва со посети на Јункери и Могериниња и лажни анкети со поддршка за смена на името, ама ако имало право време за тропање канта-сега е.

?

..........

Гостин
Toa нивните господари сега, Талат Али Груби Муки, гледаш дека глас немат писнато против нив на форумов од кога се здружија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Toa нивните господари сега, Талат Али Груби Муки, гледаш дека глас немат писнато против нив на форумов од кога се здружија.
Све дур господинот Груевски не е на власт, е топ! Може и АлБагдади да го изберат, нема проблем. Бољи ќе биде.

?

..........

Гостин
Све дур господинот Груевски не е на власт, е топ! Може и АлБагдади да го изберат, нема проблем. Бољи ќе биде.
Така де, тоа и јас зборам цело време на форумов, дека си безмозочен сендвич, ти ја исфарбаа вратата и незнаеш од кај да излезеш.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.134
каменуван автобус во Сингелич... Пред година дека на кур ќе се качеа на тема како се толерирало ова што го прават шпоновите.. сега тишина, штурци во позадина.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
каменуван автобус во Сингелич... Пред година дека на кур ќе се качеа на тема како се толерирало ова што го прават шпоновите.. сега тишина, штурци во позадина.
Да беше Груевски сеа на власт ова немаше да се дешава. Но, за жал лошите сили на Сорос знаеме што направија.:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom