Колку вода пиете?

Ја пијам онолку вода колку што можам да издржам, односно пијам до оној момент кога стомакот ќе ми се подуе како тапан и ќе почне да ме боли и стега и ќе почнам отежнато да дишам и потоа легнувам и повеќе ниту јадам ниту пијам неколку саати додека да ми спласне стомакот ... :icon_mrgr:
Е сега колку точно литри вода сум испил појма немам ... :X3:

Ја пијам онолку вода колку што можам да издржам, односно пијам до оној момент кога стомакот ќе ми се подуе како тапан и ќе почне да ме боли и стега и ќе почнам отежнато да дишам и потоа легнувам и повеќе ниту јадам ниту пијам неколку саати додека да ми спласне стомакот ... :icon_mrgr:
Е сега колку точно литри вода сум испил појма немам ... :X3:

:)

Koj e najdobriot nacin na otsranuvajne na "fluoridot" od vodata?
... порано имаше национална програма за флуорирање на водата поради забниот кариес и јодирање на лебот во пекарска индустрија како ендемско подрачје, денес мислам дека двете веќе кај нас не се применува, така да не би требало да има Натриум флуорид во водата ! баш ќе прашам во институтот а Јавно Здравје!

Како не ти е срам да промовираш дроги?
Дали си ти свесна дека со овој твој "стручен" памфлет за тоа како вода пиење е поопасно од дрогирање, навлекуваш еден куп деца кои можеби ќе посегнат по шприцот со марихуана?
Зарем немаш малку усул? Ти што сакаш прај дома, дрогирајте се колку сакате, со слушање на тие наркомански музики и шприцови, сатанизам, ама барем немој вака јавно да ја лажеш младината дека пиење вода е поштетно од дрогирање! :mad:
Ние постарите добро ги знаеме опасностите од дрогата и не обрнуваме внимание на твоите "стручни" совети за дрогата како е боља од вода, но младиот ум е неопитен и љубопитен.
Замисли, наместо чаша вода да се напие, некој млад и неискусен член можеби ќе те послуша (пошто нели ти си некој доктор и имаш авторитет тука, на форумов) и шмркне малку марихуанче. :eek:
"ke posegne po spricot so marihuanata" "shmrkne malku marihuance" da znaeshe tolku za drogata kolku sho iznapisa ke znaese deka ne se vnesuva ni na eden od ovie nacini hahaha pozdrav

2 кг на ден.Во викенд малце појше.

Како што е топло времево многу повеќе од 2 л течности на ден !

Највеќе пола литар, ако испијам 2л ќе отепам од одење во вц. :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

тоа што пиеш , тоа ќе се потиш.. ако не пиеш вода туку пиво, многу тежок пот, мора често да се тушираш..
Но и водата не е веќе како некогаш, има тристо работи... тврдат има во флашираната вода микронски честички од полиетилен што влегуват во организмот, но и водоводот сега го прават со полипропиленски цевки, не со челични:confused:

3 литри дневно.
на времето во ехЈу одевме 16 години по цело лето во Истра, имавме викендица... мештаните таму, посебно рибарите, имаа една поговорка :
Вода је за Жабе, Вино је за Људе:icon_mrgr: ..
.. но за жал дојдоа други времиња, сега сме пошкарт:confused:

на времето во ехЈу одевме 16 години по цело лето во Истра, имавме викендица... мештаните таму, посебно рибарите, имаа една поговорка :
Вода је за Жабе, Вино је за Људе:icon_mrgr: ..
.. но за жал дојдоа други времиња, сега сме пошкарт:confused:
Хахаха, тоа е, тоа е. Но имам чувствителен стомак. Повраќам како пумпа од 200 вино или водка, виски. Затоа често се среќаваме со Мери Џејн, мојата девојка. :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom