ama jas kako sto zabelezuvam nitu narodot ne saka resenie, kolku sto me drzi pametot jas dosega ne sum videl nitu eden sobir ili slicno od narodov kade se bara promena na ime i slicno od vladava, izlegol li nekoj na ulica?, eve dobivam vpecatok ti bi izlegol da baras promena na ime, ama dali si izlegol dosega, sigurno ne, od kade da znae zaev deka narodot e za promena, izvrsil li narodot pritisok za toa, od ona sto moze da se vidi moze da se zakluci deka narodot protestira protiv promena a ne za promena, politicarite toa go pratat, kaj site ovie sto sakaat promena, sto ne izlezat na ulica?MIslis zaev cita kajgana ?
другар, или не ме прочита добро или не ме разбра. не сум за промена на име.
но без разлика дали ќе го менуваат калапите или не тоа не игра голема улога кога фрижидерот дома зјае празен.
народот е глуп, го возат т.е. не возат истите политичари на исти фори веќе 27 години и ние викаме ура. така и ни треба брате.
еби го ти и заев и грујо кога ни е толку писмото. пусто маќедонче, само „ќути има и полошо“; друго не знае...
а за спорот со името. нема да има решение, особено не за брзо.
без разлика што сака зајакот и како му викаат од надвор.
исто како што и ќе се поништи неуставната двојазичност и се' она што носи неуставниот парламент на чело со терористот.
да не навлагаме во политички дискусии, преку курац ми е од политика.
поентата беше дека овој народ никој не го еба ни 2%, особено не народните ни избраници т.е. власта, а ги гласаме како идиоти, те едните, те другите.