Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Vidi vaka, od kosinata izleguvaat po nekoj, ama od drugive sto sakaat promena ni eden nema, od vreme na vreme ke se javi po nekoj na forum I tolku, od kaj znae zaev sto saka narodot? Pa uste posle nekoj ke go obvinuva deka ne saka da go resi imeto. Ete eden prethodno pisa deka politicarive 27 god ne sakale da go resat sporot.

Кои ќосиња бе човек?

Точно, не знае Заев што сака народот затоа еве организирајте некој протест вие патриотите. Некој штрајк со глад нешто што и да од љубов за татковината.

Дремите на форумов и квичите по цел ден а уствари 2 екипи за фудбал неможите да соберите не па за некаков протест.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
... а ти што мислиш ако се влезе во НАТО, нашиве што ќе бидат? сега кога одат уз америве, барем земаат пари за професионалноста на опасен терен, тогаш ќе бидат обврзани за џабе да бидат тоа што реков !
Свеедно. Што сака нека биде, нас цело време не штити натприродна сила - духот на нашите претци.
Можат да се сликаат сите душмани.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Свеедно. Што сака нека биде, нас цело време не штити натприродна сила - духот на нашите претци.
... реков државата Македонија и македонски народ ја штити надприродна сила, не реков „нас“ дел од тој „нас“ се морони кои ќе исчезнат со природна селекција и ќе се „исчисти“ македонскиот народ од коровот!

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Кои ќосиња бе човек?

Точно, не знае Заев што сака народот затоа еве организирајте некој протест вие патриотите. Некој штрајк со глад нешто што и да од љубов за татковината.

Дремите на форумов и квичите по цел ден а уствари 2 екипи за фудбал неможите да соберите не па за некаков протест.

Pa izlezete vie sto mozete da izvadite mnogu poveke od 2 fudbalski ekipi I pobarajte da se smeni imeto I sve ostanato za da vlezeme vo NATO I eu, za da dobies nesto treba da baras, a takvo baranje dosega ne sum videl, a od druga strana se obvinuva deka vlastive ne sakale da go resat sporot.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
... реков државата Македонија и македонски народ ја штити надприродна сила, не реков „нас“ дел од тој „нас“ се морони кои ќе исчезнат со природна селекција и ќе се „исчисти“ македонскиот народ од коровот!
Добро. Во ред.
Натприродна сила ја штити државата и македонскиот народ.
Али не знаеме која е. Само ја осеќаме.
Или знаеме која е?
Дали е тоа духот на нашите претци, како што рече погоре или нешто друго?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Pa izlezete vie sto mozete da izvadite mnogu poveke od 2 fudbalski ekipi I pobarajte da se smeni imeto I sve ostanato za da vlezeme vo NATO I eu, za da dobies nesto treba da baras, a takvo baranje dosega ne sum videl, a od druga strana se obvinuva deka vlastive ne sakale da go resat sporot.
Кој бара? Ти и уште 3ца луѓе на форумов и 100тина надвор од него сте што нешто барате. Уште толку сте останати.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
http://vecer.mk/makedonija/prijatelskite-politiki-na-zaev-ja-napravija-makedonija-lider-vo-regionot
Пријателските политики на Заев ја направија Македонија лидер во регионот

И покрај тоа што го тргнаа господинот Груевски, Македонија е пак лидер.
Што ти се натприродни сили...
Истата пиар агенција ја користи ? Гарант платил Грујо до 2020 ...

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Кој бара? Ти и уште 3ца луѓе на форумов и 100тина надвор од него сте што нешто барате. Уште толку сте останати.

Ti slucajno da ne si protiv NATO I EU ? Jas bas imam vpecatok deka ogromno mnozinstvo I na forum I nadvor se ZA, samo vladava ne saka da go resi sporot so imeto. Ne gledas sto vika Dimitrov, vika nisto od biznisot.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
ama jas kako sto zabelezuvam nitu narodot ne saka resenie, kolku sto me drzi pametot jas dosega ne sum videl nitu eden sobir ili slicno od narodov kade se bara promena na ime i slicno od vladava, izlegol li nekoj na ulica?, eve dobivam vpecatok ti bi izlegol da baras promena na ime, ama dali si izlegol dosega, sigurno ne, od kade da znae zaev deka narodot e za promena, izvrsil li narodot pritisok za toa, od ona sto moze da se vidi moze da se zakluci deka narodot protestira protiv promena a ne za promena, politicarite toa go pratat, kaj site ovie sto sakaat promena, sto ne izlezat na ulica?MIslis zaev cita kajgana ?
другар, или не ме прочита добро или не ме разбра. не сум за промена на име.
но без разлика дали ќе го менуваат калапите или не тоа не игра голема улога кога фрижидерот дома зјае празен.

народот е глуп, го возат т.е. не возат истите политичари на исти фори веќе 27 години и ние викаме ура. така и ни треба брате.

еби го ти и заев и грујо кога ни е толку писмото. пусто маќедонче, само „ќути има и полошо“; друго не знае...

а за спорот со името. нема да има решение, особено не за брзо.
без разлика што сака зајакот и како му викаат од надвор.
исто како што и ќе се поништи неуставната двојазичност и се' она што носи неуставниот парламент на чело со терористот.

да не навлагаме во политички дискусии, преку курац ми е од политика.

поентата беше дека овој народ никој не го еба ни 2%, особено не народните ни избраници т.е. власта, а ги гласаме како идиоти, те едните, те другите.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ti slucajno da ne si protiv NATO I EU ? Jas bas imam vpecatok deka ogromno mnozinstvo I na forum I nadvor se ZA, samo vladava ne saka da go resi sporot so imeto. Ne gledas sto vika Dimitrov, vika nisto od biznisot.
Факт е дека не сака да го смени Уставното име на државата, Заев се нафати дека ќе го реши спорот, но имаме поставено и црвени линии, тоа значи дека со промена на името, идентитет, јазик не е решение за нас, и ќе се бара друго решение за спорот.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Факт е дека не сака да го смени Уставното име на државата, Заев се нафати дека ќе го реши спорот, но имаме поставено и црвени линии, тоа значи дека со промена на името, идентитет, јазик не е решение за нас, и ќе се бара друго решение за спорот.
Како на пример ?

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Fakt e deka 27 godini baraat resenie AMA ne sakaat da go resat , da sakaa ke go resese uste Branko, nemase da go cekaat zaev, ne lazat celo vreme deka se raboti samo za imeto a vsusnost site znaeme deka ne e predmet na diskusija samo imeto (barem koga stanuva zbor za grcite) AMA na nekoj duri denes toa mu se prosvetli.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom