Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Па тоа го викам од јас, од оваа гледна точка, најарно ќе беше да го смениме името во 1991.... Па ќе правевме стратегија некаква национална да се врати после тоа, ќе се боревме во НАТО и ЕУ институциите за тоа, како рамноправни, а не вака ем шуто ем боде или како морковот на јаже... Ем одиш кон нато и еу ем нестигаш.

А и како дојде времето, не ни имаме фајде сега да го смениме, изгубивме све што можеше да се изгуби, ја изгубивме државата во 2001, и станавме заложници на транзиционирани терористи....

Сега кој сака да живее во Македонија, да се собереме и да оформиме некое село во Нов Зеланд по име Македонија....
Во право си за ова касно е. И на тие што останаа пола од нив неможат сметките да ги платат загрижени и апатични се 24 сати и немаат време да размислуваат за името им е гајле.[DOUBLEPOST=1517473907][/DOUBLEPOST]Ама и тие апарати за дишење од кои сме во клиничка смрт се европски така да мора да играш нивно оро иначе ќе те исклучат и капут. А не гледам друг заинтересиран да не оживее бидејќи очигледно сами немаме нити луѓе нити капацитет да се излечиме.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Mene edna rabota ne mi e jasna, kako zaeb i negovite gornomakedonci ke go nateraat narodot da se prekrstuva vo gornomakedonci, bez razlika dali zivee vo dijaspora ili vo gornamakedonija. Eve da recime deka do tolku e ojden covekot i go napravi toa sto grcite baraat,kako ke me natera da se potpisuvam kako gornomakedonec, ne gledam nacin,bez razlika dali ke bide na popis, pasos ili licna karta,ednostavno ne se pisuvam vo taa ebana grafa, ke si se potpisam pod opcija drugi normalno kako makedonec i kur ke mi pusi i grcija i zaeb i negovite kuropusaci.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Во право си за ова касно е. И на тие што останаа пола од нив неможат сметките да ги платат загрижени и апатични се 24 сати и немаат време да размислуваат за името им е гајле.
Абе ги тераат да размислуваат, ги хранат со лажна надеж 27 години...бесот за својата беда го насочуваат таму...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.160
Поени од реакции
11.923
Mene edna rabota ne mi e jasna, kako zaeb i negovite gornomakedonci ke go nateraat narodot da se prekrstuva vo gornomakedonci, bez razlika dali zivee vo dijaspora ili vo gornamakedonija. Eve da recime deka do tolku e ojden covekot i go napravi toa sto grcite baraat,kako ke me natera da se potpisuvam kako gornomakedonec, ne gledam nacin,bez razlika dali ke bide na popis, pasos ili licna karta,ednostavno ne se pisuvam vo taa ebana grafa, ke si se potpisam pod opcija drugi normalno kako makedonec i kur ke mi pusi i grcija i zaeb i negovite kuropusaci.
Алал ти вера, колку си паметен. Ги заеба сите, и грци и заевци

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
и? Република Друго

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
i sto i ?sigurno nema da sum sam vo toa, veruvam deka i ti bi go sledel istiot primer pa na naredniot popis ke imame gornomakedonci, makedonci i t.n,taka da nema sila sto moze da te prekrsti.
Нема, точно! Ама....
Нашите деца, нашите внуци....образованието, пропагандата, помодарствотото ќе ги прекрсти..

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Нема, точно! Ама....
Нашите деца, нашите внуци....образованието, пропагандата, помодарствотото ќе ги прекрсти..
Ne mora da znaci,se preziveale i poteski momenti pa se opstoilo, tie sto sakaat da se prekrstat ne im treba nikoj da gi prekrsti, tie se samo mala grupa pedera. Badijala laat vaka skrisno na forum se uste nemaat cifra, dodeka ne gi vidam da se soberat na plostad i javno da baraat promena na ime i nacija, koj gi ebe, ne bitni se, picketini.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Чекајте бе, како толку лошо?
Па 12 години лидери бевме.
дуинг бизнис
најбољи у странски инвестиции и што ли уште не[DOUBLEPOST=1517480505][/DOUBLEPOST]
Ne mora da znaci,se preziveale i poteski momenti pa se opstoilo, tie sto sakaat da se prekrstat ne im treba nikoj da gi prekrsti, tie se samo mala grupa pedera. Badijala laat vaka skrisno na forum se uste nemaat cifra, dodeka ne gi vidam da se soberat na plostad i javno da baraat promena na ime i nacija, koj gi ebe, ne bitni se, picketini.
Другиве се мнозинството. Тие патриотите.
Ти ко да си ги преспал овие 25 години изглеа.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Чекајте бе, како толку лошо?
Па 12 години лидери бевме.
дуинг бизнис
најбољи у странски инвестиции и што ли уште не[DOUBLEPOST=1517480505][/DOUBLEPOST]
Другиве се мнозинството. Тие патриотите.
Ти ко да си ги преспал овие 25 години изглеа.
ne si jasen? ne se srami se , isprazni si ja dusata.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
ne si jasen? ne se srami se , isprazni si ja dusata.
Знам дека на такви ко тебе треба да им се црта.
У дримленд на розови облачиња изглеа ти живееш, штом збориш дека се мала група педера тие што ќе дозволат смена на име.
Тие се мнозинство. Цело време овие 25 години се мнозинство.
Ти спиј си на облачиња, неам ја ништо против, али сврти се назад и види како таа, според тебе мала група педера, прво неќеше да се отцепи од Србија, после извади од знамето национален симбол, и стави акроним ФИРОМ на земјава, изгласа амнестија за воени злосторници и уште мал милион ствари, не помали од споменативе.
Ако беа мала група, ништо од ова немаше да се деси.
Мнозинство е тоа. Огромно.

V

viktora

Гостин
Абе во дргугите градови освен Скопје, нема еден нормален лекар бре, неможат една најобична скршеница да ти средат.
Тој факт укажува во каква насока ни оди државата.
Причекај сега од Албанија ќе ти донесат лекари.Сите работеле по амерички болници и биле првенци на генерација.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Знам дека на такви ко тебе треба да им се црта.
У дримленд на розови облачиња изглеа ти живееш, штом збориш дека се мала група педера тие што ќе дозволат смена на име.
Тие се мнозинство. Цело време овие 25 години се мнозинство.
Ти спиј си на облачиња, неам ја ништо против, али сврти се назад и види како таа, според тебе мала група педера, прво неќеше да се отцепи од Србија, после извади од знамето национален симбол, и стави акроним ФИРОМ на земјава, изгласа амнестија за воени злосторници и уште мал милион ствари, не помали од споменативе.
Ако беа мала група, ништо од ова немаше да се деси.
Мнозинство е тоа. Огромно.
e pa neka izlezat na ulica, neka izvrsat pritisok vrz vlasta, ne znam sto se krijat ko picketini, zamisli 300-400k narod izleze pred vlada i pobara smena na ime i sve ostanato, pa koja e taa vlada sto nema da im izleze vo presret. Vaka samo gi macat politicarive, kaj tie se na maka od pritisokov sto im go pravat strancive pa uste se plasat od nardov, a koga ovie pickive sto se krijat po forum bi izlegle so nivnite podrzuvaci pred vlada, mozam samo da zamislam kakov potik bi im dale na politicarive da go resat sporot so imeto, vaka politicarive imaaat pogresna prestava, ova mnozinstvovo za koe zborvis se krijat ko picki i mu dozvoluvaat na malcinstvovo da im go poprecuva patot do podobar zivot.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
e pa neka izlezat na ulica, neka izvrsat pritisok vrz vlasta, ne znam sto se krijat ko picketini, zamisli 300-400k narod izleze pred vlada i pobara smena na ime i sve ostanato, pa koja e taa vlada sto nema da im izleze vo presret. Vaka samo gi macat politicarive, kaj tie se na maka od pritisokov sto im go pravat strancive pa uste se plasat od nardov, a koga ovie pickive sto se krijat po forum bi izlegle so nivnite podrzuvaci pred vlada, mozam samo da zamislam kakov potik bi im dale na politicarive da go resat sporot so imeto, vaka politicarive imaaat pogresna prestava, ova mnozinstvovo za koe zborvis se krijat ko picki i mu dozvoluvaat na malcinstvovo da im go poprecuva patot do podobar zivot.
Викам ја си преспал ти четврт век.

madrock

Bogey
Член од
23 април 2014
Мислења
787
Поени од реакции
2.476
Јас сум горд #ГорновардарославоMакедонец(скопјанец) :pos:

нека го пушат Грците севернодолномакедонскиов(скопски):kuracc:

Статус