A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Што е со ВИПОВ бе???? Треба 50 да иам брзина,ај и да иам надминато 500ГБ,а немам несмее волкава да ми биде брзината,ми скурчи секој месец да вртам по служби.Виндоус вика дека 270гб сум потрошил на компјутеров,уште 30 на лаптопот.Од 3 мобилни сигурно неможам да потрошам уште 200 ГБ.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Што е со ВИПОВ бе???? Треба 50 да иам брзина,ај и да иам надминато 500ГБ,а немам несмее волкава да ми биде брзината,ми скурчи секој месец да вртам по служби.Виндоус вика дека 270гб сум потрошил на компјутеров,уште 30 на лаптопот.Од 3 мобилни сигурно неможам да потрошам уште 200 ГБ.
Ресетирај модем, исклучи вифи уреди, приклучи се на кабел, направи тестирање, сигурно ќе биде многу подобро. Освен ако немаш некој проблем со сигналот. За тоа најдобро да се јавиш да провериш.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Karposh 4 i okolina da ne ima nekoj problem so internet? Zvonev preeska i mi vikaat globalen problem. Pa da prasam, taka e ili me rebraat u zdrav mozok?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.049
Поени од реакции
12.591
Ист реон, нема ништо кај мене. Што е проблемот?
Одговорот е повеќе од едноставен - очигледно проблемот е во неговата улица/зграда, а му се погодило личноста со која разговарал телефонски од контакт центарот за техничка поддршка да не знае што да му одговори, па најлесно му/и` било да каже дека станува збор за "глобален" проблем.

Исто како што и EuroSport News го укинаа бидејќи "престана да постои", и исто како што и Discovery каналите и ЕуроСпорт каналите ги укинаа бидејќи "самите Discovery Networks одлучиле да ги забранат во Македонија", лагата секогаш е најлесно решение кога не знаеш како да одговориш.

Истата приказна ја имам слушано од вработени во банки кои кога си имале работа со некомпетентни службеници/службенички, најлесното решение им било исклучување на мониторот и затворање на шалтерот со оправданието "компјутерот не работи".

Но треба да се потенцира дека секој месец випосаните објавуваат нов оглас за вработување на луѓе во телефонскиот контакт центар, не знам дали е поради (не)професионализмот на сегашните вработени, или е` поради потребата од вработување на луѓе со пвеводбенички препораки сега кога ќе се селат во новата - пвеводбеничката - зграда од другата страна на Вардарот.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Ист реон, нема ништо кај мене. Што е проблемот?
Hmmm.. Site sijalicki svetat na modemot, osven ethernet i neam internet. WIFI sveti nonstop, internet nema. Restartirav, pak nema. No, najinterrsno e sto pri restartot, sijalickite ne TREPKAA, tuku svetea odma site, osven ethernet. RESET ne raboti. 1 min drzev so neso tenko, ni fabricki reset nejkje.
Koga se javiv, taa tamu mi rece globalen problem. Ni internet, ni telefon. Sto znaci globalen, ne znam. Uste pointeresno e sto prvata koja se javi od kontakt mi rece deka se e vo red so signalot, a od tehbicka deka ima problem. Internetot mi e potreben poradi rab obv i mi e iten.
Ne mi e jasen problemot voopsto.
Kje moram preku mob hotspot u sprotivno.:toe:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.515
Поени од реакции
2.886
Hmmm.. Site sijalicki svetat na modemot, osven ethernet i neam internet. WIFI sveti nonstop, internet nema. Restartirav, pak nema. No, najinterrsno e sto pri restartot, sijalickite ne TREPKAA, tuku svetea odma site, osven ethernet. RESET ne raboti. 1 min drzev so neso tenko, ni fabricki reset nejkje.
Koga se javiv, taa tamu mi rece globalen problem. Ni internet, ni telefon. Sto znaci globalen, ne znam. Uste pointeresno e sto prvata koja se javi od kontakt mi rece deka se e vo red so signalot, a od tehbicka deka ima problem. Internetot mi e potreben poradi rab obv i mi e iten.
Ne mi e jasen problemot voopsto.
Kje moram preku mob hotspot u sprotivno.:toe:
Модемот ќе да ти е отиден, откако ова го пиша со рестартов, треба по правило да почнат да трепкаат па после добивањето конекција да светат постојано.

Види укуцај 192.168.100.1 сигналите види како ти се, ако имаш 0 dBmV или чудни бројки ќе да е дефект од надвор.
upload_2018-1-30_1-20-11.png

Последно уредено:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Ne mozam da priparam do modemot. Probav odma preeska so taa adresa. Posle 100 obidi, dojdov do zaklucok deka mozebi i modemot e problem. Utre kje zvonam pak, mora da dojde ekipa. Kaj sistemot na Ujp e-tax me e*e mene, a i site so go koristat, ustr ova mi fali.

Inace na tehnikolor sum tamu e 192.168.0.1, ma da nebitno e

Член од
24 април 2008
Мислења
11.049
Поени од реакции
12.591
Ne mozam da priparam do modemot. Probav odma preeska so taa adresa. Posle 100 obidi, dojdov do zaklucok deka mozebi i modemot e problem. Utre kje zvonam pak, mora da dojde ekipa. Kaj sistemot na Ujp e-tax me e*e mene, a i site so go koristat, ustr ova mi fali.

Inace na tehnikolor sum tamu e 192.168.0.1, ma da nebitno e
Адресата за Technicolor рутерот е http://192.168.100.1/ .

Контактирај ги повторно випосаните телефонски и пријави го повторно проблемот.

За да не те лажат со приказни од типот "глобален проблем", исклучи го рутерот од струја и кажи ги дека е вклучен и дека сите сијалички светат како што треба, но сепак немаш Интернет.

На лага треба да возвратиш со лага, за жал випосаните не признаваат поинаков третман.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.515
Поени од реакции
2.886
Не ми е јасно само што планираат Вип да праваат со лимитот од 500/750 GB како дел од политиката за фер користење? Па добро бе луѓе, без никаков проблем некои го надминуваат ова и тоа многу брзо. Ајде Телеком ќе ги разберам 1 TB до некаде е во ред, мада голем проблем е што они па после тоа целосно ти ја сечат конекцијата, односно мора д адоплатиш за да продолжиш да ја користиш услугата. За Неотел е сосема во ред, дури и повеќе од доволно е лимитот, 5 TB, со тоа што 10 TB е за 1/1 Gbps опицјата, исто и за Телекабел тие немаат никаков лимит. Која е последицата по операториве особено за Вип што имаат толку мал лимит не ми јасно? :( :tapp:

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Не ми е јасно само што планираат Вип да праваат со лимитот од 500/750 GB како дел од политиката за фер користење? Па добро бе луѓе, без никаков проблем некои го надминуваат ова и тоа многу брзо. Ајде Телеком ќе ги разберам 1 TB до некаде е во ред, мада голем проблем е што они па после тоа целосно ти ја сечат конекцијата, односно мора д адоплатиш за да продолжиш да ја користиш услугата. За Неотел е сосема во ред, дури и повеќе од доволно е лимитот, 5 TB, со тоа што 10 TB е за 1/1 Gbps опицјата, исто и за Телекабел тие немаат никаков лимит. Која е последицата по операториве особено за Вип што имаат толку мал лимит не ми јасно? :( :tapp:
Mene edno ne mi e jasno vo denesno vrene 21 vek sramota e da ima limit na internetot.
Treba sekoj operator sto nudi internet da e neogranicen da nema fer koristenje.
Telekabel e ok so internet no ne mi se sviga toa sto za kabelski internet da koristis mora da imas kabelska tv od kaj niv a pak za optika moze samo internet ama pretplatata e 1.000den i na sekoj ne mu treba opticki internet.
Kako i da e mislam deka vo 21 vek ne treba da ima fer koristenje na internet internetot treba da e neogranicen vo site operatori.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.811
Поени од реакции
4.254
Kako odi ova do 500 gb brzinata od paketot , posle od 500 do 750?..i posle 750 koja e brzinata /?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.515
Поени од реакции
2.886
Kako odi ova do 500 gb brzinata od paketot , posle od 500 do 750?..i posle 750 koja e brzinata /?
Мислам дека беше после 500 надминати ти намалуваат за 70%, а после 750 за 90% од пакетот кој го користиш.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.811
Поени од реакции
4.254
Мислам дека беше после 500 надминати ти намалуваат за 70%, а после 750 за 90% од пакетот кој го користиш.
Pa odlepile skrozz posle 750gb, 90 posto od paketot, ajde znaci mene od 50/3mbps prvim keme spustat na 15/0.9 potoa na 5 so 0.3 mbps ....otkako stanaaa duopol-monopol gi prefati bolesta od telekom.....
:(

Член од
29 август 2008
Мислења
5.811
Поени од реакции
4.254
jas se razbarav i gledam deka posle 500gb brzinata se namaluva na 5/1, e sega imam problem ne mozam nikako da si provram potrosen soobrajkaj bidejki nikogas nemav blizoo - userr i pass , korisnik sum na vip 9god, na mobilna ,a na kombo uste malce 3godini ....od 1234 ne mozat da mi pomognat,vikaat vo moj vip proveri a tamu se samo 2ta mob, linii i fiksniot br, dr, nema nisto ...

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom