Почнато после Прва, а омасовено после Втора.
Според мене, денешното македонско писмо е најдобро и најлесно од сите Словенски писма.
Писмото е прилагодено на јазикот, а не обратно како што тврдат некои. Имаме "S", за разлика од Србите кои викаат "звезда", а правилно е "ѕвезда",
и имаме Џ за разлика од Бугарите, кои мора да напишат ДЖон, наместо Џон.
Но да се вратиме на темтата, муабетот ми беше дека во Македонија од осамостојувањето делува една пропаганда, од еден тип на луѓе, МК верзија на deep state
која наместо Македонци создава Фиромци, и тоа две категории на Фиромци, кои подоцна ги искористуваат двете најголеми политички партии.
Прва категорија (СДС): Тито ја направи Македонија, без Тито ние ќе сме биле никој и ништо.
Втора категорија (ДПМНЕ): Тито не унаказил нас, ние сме поблиску до Бугарите.
И двете категории се мизерни, и имаат комплекс на пониска вредност, потчинетост, зависност, робовски менталитет.
Ако не ми верувате, погледнете ги политичарите што ги избираат и се ќе ви стане јасно.
Во последните години се појави уште една категорија која е сублимат на претходните две, но не е карактеристична само за Македонија:
Трета категорија(Евро-зомби): Без ЕУ и НАТО нема живот, во ЕУ парите растат на дрво, дај ми 500е па викај ме "лајномакедонец" и сл.
Вистината е дека
- Не може да збориме за тоа дека ако не била Југославија, Македонија немало да преживее, туку обратно,
ако не била Македонија прашање е дали ќе постоела Југославија во таа форма.
- Не можеме да збориме за Бугарскиот карактер на Македонија, туку за Македонскиот карактер на Бугарија.
Нема ние што да се плашиме од соседите ако нивната пропаганда не поминува овде, тие треба да се плашат, историјата е на наша страна,
ни фали само сила, сила и сила.
Тоа ќе го добиеме не кога ќе влеземе во ЕУ, туку кога ќе почнеме да се почитуваме себеси, и кога ќе го отфрлиме робовскиот менталитет. Тоа е првиот чекор.
Ако го направиме тоа, нема да имаме вакви политичари, туку политичари со образ и муда, а борбата од наш терен ќе ја префрлиме на нивен терен.
Се друго е млатење празна слама.[DOUBLEPOST=1517185434][/DOUBLEPOST]
5 мин погледнав и морав да излегувам од дома да земам чист воздух...
А и ти да не си Македонец, а?