Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Зар и ти сине Бруте?
Малку ли му е на кутриот @VOLK2234 што цел живот пати и офка окован во угнетувачките пранги на жените, мигрантите, Сорос и педерите, па сега уште и ти го дискриминираш и му го ускратуваш неговото, и повеќе од заслужено место на оваа листа.

Те молам, ама стварно* те молам, додај го пред да направи некое канцерогено меме. (среќа видеа што не знае да прави, ќе го бутне** Youtube)

*навистина
**турне
(во случај Ѓорѓија Конески пак да глуми лектор)

Секоја чест на солидарноста сесро златна :pos:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.163
што се 120 000 000, памтам ги лажеа дека европска унија ќе не полева со милијарди(5 мислам дека спомињаа) и финансиски инекции ќе пукаа од сите страни во истиот момент кога Заев ќе стане премиер, па еве видовме дека инекциите сам си ги прави по стариот вмровски рецепт., т.е претурање од шупље у празно и промоција на едното, а ќутенка и тролови за гушење на второто.

Него ајде, да не сме негативни, уште само името да го одиграат аутистите на Васиљ и почне веќе може полека да почнат да стасуваат и милијардите.

P

PewDiePie

Гостин
А во меѓувреме муфљусот Христијан Мицковски ја продолжува комуњарската политика на ВМРО-ДПМНЕ со специјална честитка за српската заедница за св сава :pos:
Истата таа српска заедница од куманово,кратово итн итн што 80 години гласа против ВМРО. (y)

Браво Христијане,тако су те учили Грујевич и Мијалкович.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Завреме на изолизација добивме визна либерализација со ЕУ.
Молим те продолжи понатаму.
Викам ја дека лидери бевме, а црпнативе ме заебаваат.[DOUBLEPOST=1517058658][/DOUBLEPOST]
Ај нова си на темава, не знаеш дека нема двојзаичност, мигранти и Сорос не постои.
Цитирање на туѓи постови и нивно преправање.:facepalm:

Таман сите коа ќе помислат дека не можеш подолно, поглупо и помизерно, ти сам себе си се надминуваш.
Невероватно звучи али успеа new low да постигнеш.

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Све дур куртонската армија смета дека сум срање, тоа е прецизен показател дека сум на добар пат.(y)
Но тоа значи дека куртонската армија ти го покажува патот, нели Лорду?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
Све дур куртонската армија смета дека сум срање, тоа е прецизен показател дека сум на добар пат.(y)
Na dobar pat za kade?[DOUBLEPOST=1517062454][/DOUBLEPOST]
И лани го пишав истово, и тоа неколку пати.
A od koj ti preci povekje vregjanjeto na licna osnova. Od banjatite ili nebanjatite ?

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.772
Поени од реакции
17.000
Не е лошо тоа. Груевски ја изолираше Македонија да може што сака тука да праи и така и правеше, па ги доживеавме овие единаесет години црн идиотизам.[DOUBLEPOST=1517056121][/DOUBLEPOST]До крајот на мандатот очекувам разврска за Смилковско, или барем снимките да бидат презентирани на јавноста, за да видиме зашто Груевски не го болеше уво ни за кинески провизии што се објавуваа, ни за изборни манипулации, плацови на Водно, политички прогон и што ли уште не, ѓон образ, али коа дојде ред за Смилковско попушти и преговараше (а во преговорите вметна да се прекине со објавување на снимките).
На Заев е да го одржи ветувањето и ги објави во јавност снимките за овој, за Груевски толку битен случај.
го тапиш со снимки и будалаштини.. си кажа родителот на една од жртвите, подобра снимка не треба, а и се докажа неговото, сега ги ослободија осомничените кои и да несе директни извршители сигурно се замешани во случката...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
А во меѓувреме муфљусот Христијан Мицковски ја продолжува комуњарската политика на ВМРО-ДПМНЕ со специјална честитка за српската заедница за св сава :pos:
Истата таа српска заедница од куманово,кратово итн итн што 80 години гласа против ВМРО. (y)
Браво Христијане,тако су те учили Грујевич и Мијалкович.
Што се замарате со кловнот Мицко-Франкенштајноски новиот прецедник на ДПМНЕ-ото ... па таква им е политиката на партијата да им го шмукаат и на Албанците, Турците, Ромите, Србите, Бошњаците, Власите, Торбешите и.т.н. а токму истите тие малцинства гласаат против нив (против ДПМНЕ) !
П.С. Стварно тако су га учили учитељи Грујевић и Мијалковић :LOL:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
За Смилковско кога ќе заврши процесот ќе коментирам.
.
Jas pak se ponadevav ke kazis nesto duri sme mladi ama ok (y)
Nema veze uzivaj, nemoj ne se brzaj do tolku, ima vreme ke pocekame. Zivotot ne samo sto zapocna tuku i e pred nas.
Da ne sakas da iskomentiras nesto za toj starecot sto go otepaja oti brcel nesto protiv Katica. Ne za drugo tuku deka zavrsi procesot za nego.
Сепак, не гледам зашто на сендвич-армијата би и полагал сметки за моите ставови околу ова или околу било што.
Pa ne citaat tuka samo sendvic armijata tuku ima i cat pat po nekoi sareni i pravdoljubivi clenovi koi mnogu gi potsekjas na istata taa grupa moroni koi mislat deka pomnenjeto na javnosta e kako kaj riba. Ni za niv ne gledas potreba da im gi obrazozis tvoite stavovi za ova ili bilo sto ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Pa ne citaat tuka samo sendvic armijata tuku ima i cat pat po nekoi sareni i pravdoljubivi clenovi koi mnogu gi potsekjas na istata taa grupa moroni koi mislat deka pomnenjeto na javnosta e kako kaj riba.
Почна и да си замислуваш другарчиња кои одговараат на некој бесмислен шаблон во твојата глава.
Ја неам проблем со тоа.[DOUBLEPOST=1517064707][/DOUBLEPOST]
го тапиш со снимки и будалаштини.. си кажа родителот на една од жртвите, подобра снимка не треба, ...
Снимки и будалаштини? Не требале снимките?
Па знаеме дека не ви требаат.
Да требаа немаше Груевски толку да се пењави баш за нив да не се објавуваат. Баш тоа у договорот инсистираше да се стави.
Ако се стварно будалаштини и глупости, како што викаш, зашто твојот газда на компромис се согласи баш кога тие будалаштини дојдоа на ред да излезат? Они објавија триста пизде материне што ги испосра вашиот сопственик, а него уво не му чуеше. Кога му се заканија со објавување на снимките за Смилковско одма у Пржино отиде.

Кога ќе бидат објавени, ќе знаеме дали не требале и дали се будалаштини и глупости. Но според тоа до сега како реагираат тие кои се запознаени со нивната содржина, не ми личи дека ќе е така.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
Почна и да си замислуваш другарчиња кои одговараат на некој бесмислен шаблон во твојата глава.
Ја неам проблем со тоа.
Beric mene a i veruvam na mnogu drugi gi zabole sto imas da kazis vo vrska so bilo sto posto dovolno imas kazano vo prethodnite nekolku godini. Pretpostavuvam sakaat so tvoj kamenja da te treskaat po glava ili na forumski zargon kazano samo te mocaat i ti posocuvaat za sto treba da podliznuvas vo slucaj da imas zaboraveno vekje koga sam im se pucis a ne kako drugite koi posovreme magicno isceznaja od ovaa tema i se teleportiraja vo sport. E toa e rabotata , nisto povekje nisto pomalce.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Beric mene a i veruvam na mnogu drugi gi zabole sto imas da kazis vo vrska so bilo sto posto dovolno imas kazano vo prethodnite nekolku godini. Pretpostavuvam sakaat so tvoj kamenja da te treskaat po glava ili na forumski zargon kazano samo te mocaat i ti posocuvaat za sto treba da podliznuvas vo slucaj da imas zaboraveno vekje koga sam im se pucis a ne kako drugite koi posovreme magicno isceznaja od ovaa tema i se teleportiraja vo sport. E toa e rabotata , nisto povekje nisto pomalce.
- Владе и другарчињата (во неговата глава)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom