Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Милион пати имам слушнато дека холокаустот не се случил од страна на вемеровци (како и рамна земја, пирамиди во Неготино, древни вонземјани, про - монархија муабети, Исуси и хипици итн), а ова за погоре многу добро се знае кој, што и како.
Ако веќе генерализираме, јас па од удбаши иам слушано дека ништо не е битно како џепчето и стомачето, нема идеологија, вера и сл. уше помалку доследност и сеа шу праиме?

Јас точно знам на кој текст мислиш по однос а холокаустот и кој го пренесе кај нас, меѓутоа не е изворен, во суштина не се негира постоењето само се поставува како нешто иницирано од внатре од еврејската заедница, одредена сектаријанска поставеност и борба, тоа со ова нема врска, ова се локални мајмунлоци.

Ете сеа кажи, како на територијата на денешна РМ во ВСВ тогаш освободена територија од страна на братскиот бугарски народ, ако не постои антисемитизам и фашизам, кој ги пратил во Треблинка и Дахау тие луѓе?

Илијадници луѓе беа прогонувани, малтретирани и што не по линија на врховизам и ванчомихајловизам, за сеа пак да слушаме Швајцарија на Балканите од самопрокламираните наследници на гонителите, колку е ова реал политика треба да дебатира отворено академската заедница секој во својот домен, доста дваесет ликови по десет од страна да креираат јавно мнение и да перат мозок, апла стана.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Да ти скисне од оваа држава, ништо интересно не се случува, владата за инат неќе да работе ништо, да пукнеш од досада, не можеш едно еб*но нешто да на напишеш со критика.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ако веќе генерализираме, јас па од удбаши иам слушано дека ништо не е битно како џепчето и стомачето, нема идеологија, вера и сл. уше помалку доследност и сеа шу праиме?

Јас точно знам на кој текст мислиш по однос а холокаустот и кој го пренесе кај нас, меѓутоа не е изворен, во суштина не се негира постоењето само се поставува како нешто иницирано од внатре од еврејската заедница, одредена сектаријанска поставеност и борба, тоа со ова нема врска, ова се локални мајмунлоци.

Ете сеа кажи, како на територијата на денешна РМ во ВСВ тогаш освободена територија од страна на братскиот бугарски народ, ако не постои антисемитизам и фашизам, кој ги пратил во Треблинка и Дахау тие луѓе?

Илијадници луѓе беа прогонувани, малтретирани и што не по линија на врховизам и ванчомихајловизам, за сеа пак да слушаме Швајцарија на Балканите од самопрокламираните наследници на гонителите, колку е ова реал политика треба да дебатира отворено академската заедница секој во својот домен, доста дваесет ликови по десет од страна да креираат јавно мнение и да перат мозок, апла стана.
Види, џабе пишуваш огромни постови кога ништо посебно не кажуваш.

Ти реков, не текст - лично од устите на некои луѓе и не генерализирам.
Мислам дека нема потреба да се објаснувам кој или каков е мојот став околу ВСВ па и ставот на моите колеги (историчари, археолози итн), го делиме истиот став. Со тебе.

Чао тути.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Милион пати имам слушнато дека холокаустот не се случил од страна на вемеровци (како и рамна земја, пирамиди во Неготино, древни вонземјани, про - монархија муабети, Исуси и хипици итн), а ова за погоре многу добро се знае кој, што и како.
http://www.dudinka.org/проста-математика-за-уште-попроста-бе/

Еве свежо од денеска еден таков

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Види, џабе пишуваш огромни постови кога ништо посебно не кажуваш.

Ти реков, не текст - лично од устите на некои луѓе и не генерализирам.
Мислам дека нема потреба да се објаснувам кој или каков е мојот став околу ВСВ па и ставот на моите колеги (историчари, археолози итн), го делиме истиот став. Со тебе.

Чао тути.

Џабе се уфрлаш падобранец со неколку реда да изрелативизираш дека тоа е тоа и е туто финито, и јас сум слушал тоа шо пишав од устите на ликови кои ги гледаш по медиуми секој ден, па не генерализрам како тебе.

Кое фајде освен тоа шо исфрли од колосек дискусијата тоа шо кажа дека Миленко Неделковски пренесува и/или застапува ставови од т.н алтернативна историја или теорија на заговор за холокаустот?

Тоа шо врска има со БГ-МК односите ти си знаеш.

Аривидерчи,

?

..........

Гостин
meanwhile: пратениците на сдс по втор пат ќе гласаат за двојазичност, дали ако али ахмети им побара гз пичка ама онака буквално ќе го удостојат?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Кога веќе сме на тема Бугарија...

Борисов обезбедил 120 мил. евра европски пари за магистралата Скопје – Софија

Бугарскиот премиер Бојко Борисов во Давос успел да се избори за 120 милиони евра европски пари за магистралата Скопје-Софија. Борисов, како што пренесуваат бугарските медиуми, ги убеди Меркел и Јункер дека тој автопат е од животно значење за Западен Балкан и за сигурноста во регионот.

„Зборував со Меркел и со Јункер и тие ми ветија пари за Македонија и за нас, за да се изгради автопат од Скопје до Софија, што отсекогаш беше приоритет. Зоран Заев ме замоли да се заложам за тоа, што го потврдува фактот дека сум приемчив за сите соседи како лидери на Балканот. Успеав да ги убедам Меркел и Јункер дека тој автопат е од животно значење за Западен Балкан и за сигурноста во регионот и дека со тоа уште еднаш ќе им докажеме на сите дека Европа е едно семејство во кое сите се еднакви. Приоритетите на бугарското европско претседавање вистински се оценува од сите во Европа и тие ни помагаат да се развие Балканот“, изјавил Борисов.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.963
Сите грујови мадиња сте помалку или повеќе врум, врум у главата и не, навистина немате врска со ВМРО ДПМНЕ, исто ко газдата ваш.
Nekoj izgleda ne bil redoven na psihijatar. Izlivi na mentalen breakdown ne mozes da vidis sekoj den. Samo od tebe, viktora, Ireal i ovoj programerov kako go vikaa. A i glavniot Brutis sho imase tolkav mentalen breakdown sho go snema kompletno od forumov. Ko da znaes so sledi.
Vo nedostig na argumenti sho sakas vikaj me na krajot na denot jas sum na povisoko moralno skalilo od partiskite ampuli kako vas.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Џабе се уфрлаш падобранец со неколку реда да изрелативизираш дека тоа е тоа и е туто финито, и јас сум слушал тоа шо пишав од устите на ликови кои ги гледаш по медиуми секој ден, па не генерализрам како тебе.

Кое фајде освен тоа шо исфрли од колосек дискусијата тоа шо кажа дека Миленко Неделковски пренесува и/или застапува ставови од т.н алтернативна историја или теорија на заговор за холокаустот?

Тоа шо врска има со БГ-МК односите ти си знаеш.

Аривидерчи,
Еј, шашав од устите на просечните сендвичи сум го чул (и уште го слушам) уште пред Миленко да има емисија.

Штосот е што никогаш тоа не ви сметаше сега нешто а-у.
Бегај таму, оди мешај малтер.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ештрефче пиле јас од високи функционери на СДСМ сум го слушал ова шо ти пишав, сеа шу праиме колце?

Не знам на која множина алудираш, така во трлото те учат, се испокаквате на се со ред, и сеа бла-бла...

Јас ете малтер ќе мешам, ти, оди кодоши кој шо напишал, рекол ајде шеп-шеп, ген е тоа.

Имав колеги влечковци како тебе, се лигават од една страна за помош, од друга кодошат, јбга, секта удбашка.

?

..........

Гостин
Претседателот на Собранието на Македонија и поранешен министер за одбрана, Талат Џафери ги покажа своите кулинарски способности.

Во емисијата на познатата поп пејачка и водителка Бесјана Касами, за ТВ21 тој ја стави престилката и пред камерите го приготви својот омилен специјалитет, печена риба со компир, моркови и лук.

27294757_10214995246298342_283526738_n-696x464.jpg

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Претседателот на Собранието на Македонија и поранешен министер за одбрана, Талат Џафери ги покажа своите кулинарски способности.

Во емисијата на познатата поп пејачка и водителка Бесјана Касами, за ТВ21 тој ја стави престилката и пред камерите го приготви својот омилен специјалитет, печена риба со компир, моркови и лук.

Прегледај го приврзокот 184489
Секоја чест, се гледа дека е омнипотентен човекот, бидува Хорхе да го наследи :pos:[DOUBLEPOST=1516983239][/DOUBLEPOST]
Кога веќе сме на тема Бугарија...

Борисов обезбедил 120 мил. евра европски пари за магистралата Скопје – Софија

Бугарскиот премиер Бојко Борисов во Давос успел да се избори за 120 милиони евра европски пари за магистралата Скопје-Софија. Борисов, како што пренесуваат бугарските медиуми, ги убеди Меркел и Јункер дека тој автопат е од животно значење за Западен Балкан и за сигурноста во регионот.

„Зборував со Меркел и со Јункер и тие ми ветија пари за Македонија и за нас, за да се изгради автопат од Скопје до Софија, што отсекогаш беше приоритет. Зоран Заев ме замоли да се заложам за тоа, што го потврдува фактот дека сум приемчив за сите соседи како лидери на Балканот. Успеав да ги убедам Меркел и Јункер дека тој автопат е од животно значење за Западен Балкан и за сигурноста во регионот и дека со тоа уште еднаш ќе им докажеме на сите дека Европа е едно семејство во кое сите се еднакви. Приоритетите на бугарското европско претседавање вистински се оценува од сите во Европа и тие ни помагаат да се развие Балканот“, изјавил Борисов.
Шо би отстапил уше за толку?

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ештрефче пиле јас од високи функционери на СДСМ сум го слушал ова шо ти пишав, сеа шу праиме колце?

Не знам на која множина алудираш, така во трлото те учат, се испокаквате на се со ред, и сеа бла-бла...

Јас ете малтер ќе мешам, ти, оди кодоши кој шо напишал, рекол ајде шеп-шеп, ген е тоа.

Имав колеги влечковци како тебе, се лигават од една страна за помош, од друга кодошат, јбга, секта удбашка.
ОК, кажи кој.
За ДРПМНЕ незнам дали има потреба да зборувам, се познавам лично енд персонално ниту зборував за високи функционери туку за обични сендвичи, има милион такви мислења на форумов.

Шапшал.

П.С. ако ве болеше курац околу оваа прашање како прво, немаше да го имате Љубчо (и неговите паравојски), го знаевме сите каков е. Лично енд персонално.

Кодоши, удба - мудба.
На млеко мириса уште.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom