Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
https://www.facebook.com/vmilcin/posts/10156025245718374

Владимир Милчин со поконзервативен став од Христијан Мицкоски. О, времиња...
Глума е тоа.Главниот финансиер на шарените кој лани доби одликување од Хашим Тачи за заслуги за УЧК(читај Голема Албанија) , сега бил наводно засегнат од промена на име. Смешки.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Глума е тоа.Главниот финансиер на шарените кој лани доби одликување од Хашим Тачи за заслуги за УЧК(читај Голема Албанија) , сега бил наводно засегнат од промена на име. Смешки.
Не ги коментирам јас причините зад ставот. Факт е дека неговиот став е појасен и помалце куртонски од ставовите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ комбинирано. Некој треба да се запраша зошто...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не ги коментирам јас причините зад ставот. Факт е дека неговиот став е појасен и помалце куртонски од ставовите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ комбинирано. Некој треба да се запраша зошто...
Стара финта им е тоа

T

Terroir

Гостин
Ок де, и да е финта, ништо не ги оправдува вмровциве што се пасивни. После вакво понашање ќе си поседат у опозиција едно 20 години.
Еми ако сакаат да не одат во затвор мора да бидат така пасивни, Мицковски е човек на Грујо и Мијалков така да ќе се испазари за нив со Заев сигурно.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Кога станува збор за името, јас стварно не ја разбирам улогата на албанскиот фактор во целата оваа приказна и давањето на изјави од партиски функционери од албанскиот блок поврзани со преговорите по ова прашање.
Ваљда и тие се до одреден степен изненадени од нашата неспособност и форсирање компромис по секоја цена па решија да се приклучат кон колективниот генг бенг што ни го прават сите наши соседи преку нивните ултиматуми. Тука предничат пред се Бугарија и Грција.

Дава еден изјава на ТВ, некој рандом албански пратеник и вели: "Ние нема да прифатиме решение за името кое нема да одговара со интересите на албанците во државава"
Кои се тие нивни интереси по прашањево? Па утре да речат оти Дизниленд ќе се викаме и веднаш влегуваме во ЕУ тие тој предлог со обете раце ќе го потпишат или јас нешто пропуштам?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
И мене ме чуди главниот протагонист и заговорник на либераризмот во Македонија во амиш да се претвори. И јас ќе прашам зошто?
Внатрепартиско позиционирање веројатно. Има луѓе во СДСМ што очекуваат референдум во Грција и пропаст на се што се правело досега.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ок де, и да е финта, ништо не ги оправдува вмровциве што се пасивни. После вакво понашање ќе си поседат у опозиција едно 20 години.
Абе има некој уште што верува дека дпмне е "спасителот" ?
Нема опозиција.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Цел фб ѕид ми е со "креативни" досетки за името на автопатот. Искрено,кур ме заболе што го сменија и тоа и името на аеродромот..и претходно никој не праша за да му ги стави сегашните имиња.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
312
Поени од реакции
477
Штом може Босна и Херцеговина, ние може да бидеме Илирида и Шопија.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
:rolleyes:

Многу со боцки им е лавот, питата која ја сервираат службите треба да привлекува, не спротивното ;) како ќе се лепат на неа инаку :icon_lol:
Чива е оваа партија?
Кој е претседател?
Пандан на Единствена Русија?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom