Група 2 (MKD, ESP, DEN, GER, CZE, SLO), главна фаза - Вараждин

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Кои две селекции ќе одат во полуфинале?

• Вкупно гласачи
    137
  • Гласањето е завршено на .
Малку побрзо мора да се игра со Чешка, и крилата да бидат на ниво зашто Мрква будалата јако ги бранеше тие шутеви. И Велкоски се надевам е веќе во автобус за Скопје.

Можеме и без Кире, дај не го тупете кога и сами знаете безброј грешки прави. Вечерва не беше он само проблемот, све се натрупа. Толку грешки немавме цело првенство како што имавме вечерва и знаев дека една слаба утакмица мора да изиграат. Ќе праиме муабет после Чешка. Раул не е глуп, знаете со Вардар што напраи. Ќе играме полуфинале, ај кладба?

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Можеме и без Кире, дај не го тупете кога и сами знаете безброј грешки прави. Вечерва не беше он само проблемот, све се натрупа. Толку грешки немавме цело првенство како што имавме вечерва и знаев дека една слаба утакмица мора да изиграат. Ќе праиме муабет после Чешка. Раул не е глуп, знаете со Вардар што напраи. Ќе играме полуфинале, ај кладба?

Се читаш што пишуваш?Без Лазаров со Чешка ќе изгубиме,а за со Данска не сакам ни да помислам

Се читаш што пишуваш?Без Лазаров со Чешка ќе изгубиме,а за со Данска не сакам ни да помислам
Ај кажи ми колку губевме кога излезе он од игра?

Оди гледај голф. Без Кире сме на ниво на неракометни држави и нема да помирисаме големо натпреварување.

Оди гледај голф. Без Кире сме на ниво на неракометни држави и нема да помирисаме големо натпреварување.
Ти си тотално неписмен и се гледа дека вчера си почнал да гледаш ракомет. Ќе праиме муабет, толку од мене.

Ти си тотално неписмен и се гледа дека вчера си почнал да гледаш ракомет. Ќе праиме муабет, толку од мене.

Денес почнав :(

Какви ти се типовите? 2 од 2 со Чешка и Данска?

Тоа е тоа, помина и овој меч. Голманите солидни да не речам одлични, поготово Никола, шпанците не беа безгрешни да бевме малце присебни или оние од претходните 3 меча ќе имавме и те како големи шанси за победа или реми, ама нашиот напад.. Најтрагично од се како што рече еден лик пред неколку страни, кога мислиш дека стварно има промена тогаш се јавува нашиот лузерски менталитет, губиш 5-1, 6-2 во 12-13 мин. и се откажуваш.. Чуваш играчи за следните мечеви, правиш калкулации (имавме одмор 3 дена, ако не успеале да се подготват за 3 дена, не ни сакам да замислам и доколку ги победиме Чешка (што е нереално со ваква игра) што ќе биде решавачка со Данска која ја играме за помалку од 20 саати, но сепак.. Како и секој успех на било репрезентативен или клубски план, нашите ПРОФЕСИОНАЛЦИ кога треба да направат исчекор за историја, побитно е да се испијанчат како да се полуматуранти, или да ставаат повеќе Insta Story од кафиња отколку на тренизни ќе биде вака во решавачките дуели). Јас мислам ние сме единствената држава во Европа (па и во светот) што има ваков ЛУЗЕРСКИ менталитет. Но како и да е, да се надеваме дека следните 2 меча ќе го дадат максиумот и ќе изненадат бидејќи имаат потенцијал, кој како играл нема да напоменувам.. Да ги оставиме дечките да се поправат во следните мечеви.
Мене што повеќе ме мачи е овој ретардиран/неблагодарен народ.. До вчера кога имавме 2 победи 1 нерешена беа играчишта, херои, нека дојде кој сака и што ти ја знам, еднаш одиграа лошо и одма се пцуе на секој играч поединечно се што прета, па дури и до 3-то колено. Најјак ми е оној тип со јузер 'Vardarec' што пишал 'Раул да ти ебам се блабла' дечко да не беше Раул, РК Вардар немаше да освои Лига Шампиони ниту на игра, бидејќи немаше ни да знаат дека постои клуб со такво име оние што ја произведуваат. Доста "јак" лик е и оној 'draganosky' читајќи коментарите, што ги имаш постирано, искрено те прашувам (не се зафркавам ни ништо) не те мрзеше бе после секоја акција наша/нивна да станеш и да испукаш некој фрустрирачки коментар? Па уште става споредби.. Некои си први мечеви професионални на Австралија/Бангладеш, чии противници се Бахреин, односно Ј. Кореа да не мислиш дека овие вториве 2 реп. имаат услови како што имаат европските? Таму уште за рака енац може да ти досудат... Дали си до толку бисер да споредуваш квалитетот на Азија и Европа? Самиот факт што било Светско Првенствно или Олимписки игри, освојува репрезентација од Европа се знае колкав е квалитетот таму и таму.
И за крај би ве замолил (доколку е можно) да не го потите со политика, ме заболе и за Заев и за Грујо, ама ептен сте бедни ако сакате да бистрите политика направете си тема или дискутирајте таму доколку веќе ја има направено.. Може ли во едно нешто да не мешате политика? Доволно политичарите и нивните потрчковци внесоа политика во спорт (и го уништија секој спорт во поим) па уште и народот фали.. Кога во една држава главни ликови се политичари оние кои ни ја е*аа мамата јасно ти е колку е саат.
Се надевам нашите ракометари ќе изиграат машки во вторник/среда бидејќи знаат и имаат квалитети, па да се радуваме на полуфинале.

Ова беше тактика на Ел Команданте Раул Гонзалез Гутиерез, да изгубиме од Еспања, АМА да не ги отвориме картите со Чешка и Данска... ќе видите кога ќе се пласираме во 1/2 финале, после сите покрај Триумфална Порта ќе се нацртате во први редови. :anco:

Какви ти се типовите? 2 од 2 со Чешка и Данска?
Двете ќе ги тепаме. Ако изгубиме од Данска, нема да е резил ко вечерва. Ваква утакмица да сакаат нема да повторат.

Ова беше тактика на Ел Команданте Раул Гонзалез Гутиерез, да изгубиме од Еспања, АМА да не ги отвориме картите со Чешка и Данска... ќе видите кога ќе се пласираме во 1/2 финале, после сите покрај Триумфална Порта ќе се нацртате во први редови. :anco:
Ти баба Ванѓа да не си?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Има ли шанса да е сценарио некаквп повредата на Лазаров? Да го извади у последен момент против Чешка?

Уште ова. Глеј сеа, ја можда не сум некој спортиста или апла познавач на ракомет, имам тренирано два месеца во 7мо :D но во целата оваа хаварија за една работа ми се напрај кејф. Да му ги гледам фаците на сите ракометни (фудбалски, тенис, кошарка, хокеј, бадминтон...скок со стап, триатлон) "експерти" кои носени на крилјата на нашите неписмени медиуми, квази спортски новинари, кои предходниве неколку дена трубеа насекаде дека "фалангата" има лом да направи и сигурно се враќаме дома со медал.
Ја разбирам еуфорија, оптимизам и навивачки дух но тоа што кај нас се прави е претеризам. Јас све тоа од новинари би ставил на куп и на клада. Бидете оптимисти но претпазливи.
Јас никаде не прочитав асална спортска анализа, некој спортски новинар да објави статија со корисни информации за натпреварот, реално што може да се очекува. Предности и слабости на двете репрезентации. Се што читав деновиве беше како Борко го "заебал" демек Лино, тетратката на Раул, 3000 навивачи, пак изјави на "министерот за одбрана"... ти реков ми рече.
И после кога ќе не акнат од земја цацко ни е крив. Секоја чест на неколку членови тука кои одбираат од ракомет. Нивните анализи се каде каде покорисни и поинформативни.
Во глобала ние сите колективно си патиме од овој синдром. Моја теорија е дека се ова потекнува од чувството на нижа вредност и потребата за докажување. Затоа и вака играме, се е до менталитетот. Кире се повредил и одма капитулација. Абе играј таму па макар изгубиле и 20 разлика, покажи борба, што имаш да изгубиш кога веќе сметаш дека покакана е работата. А не излегуваат ко посрани од терен и право во соблекувална. Биди доблесен и кога губиш, а не кога победуваат се тепаат кој прв пред микрофон да даде изјава.
И тоа фејсбук публика у к*рац. Ко што рече некој член: три чисти од ракомет нема ама сегде оди и на концерт од Стинг и на концерт од Аца Лукас, оти тоа во моментот било ин. Абе ајде...

Ова би требало да е дел од тактиката на Раул. И самиот знаеше дека немаме шанси со Шпанија. Една од тие три утакмици мора да изгубиме. Ја жртвуваше со Шпанија бидејќи од трите што ни следуваат таа е најсилна. Добро е што ги одмараше подобрите. Раул за секоја утакмица има ас во ракавот. Исто така и од Кире ни зависи многу играта па се надевам дека ќе се опорави и ќе игра на следните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom