Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако нема можност за влез, какво е тоа во Ниш? Не е база на руснаците? Зашто барат дипломатски статут? Што се седи на Црна Гора при влегуването во НАТО? Беше ли користена точно таа база во Ниш?
Не е толкова малко, колкото си мислиш ти.
Каде замина србската нафтена компаниja? Коj рефинансира заемите на Србиja? Коj помагаше на централната банка ?
Зборуваш за минорни работи. Црна Гора е во НАТО. Србија води преговори за ЕУ (која е роднина на НАТО). Имало некои дејства од Русија.. Има, ама не може да се мери ни малку со целото управување од запад, САД. И што во Ниш? Неколку „агенти“? Ќе влијаат значајно на геополитиката на Балканот?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
:pos:
А сеуште Бачев не се прекрстил во Владимир Владимирович?
Од сите луѓе во државава екс разузнувач ја “основа“ руската партија. :pos: По стапките на Путин изгледа. Овие стварно мислат дека Москва е така наивна...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.363
...случувањата во МКД не идат во интерес со победата на нашите ракометари, Македонците треба да се со „свиткани кичми“ , разочарани, а не да се радуваат, а најмалку да победуваат!...приметив дека тие од позицијата, а посебно младината од позицијата воопшто не се радуваат по социјалните мрежи & ФБ за победата на нашите ракометари...и кога го прочитав Политико што напишал за ракометарот Лазаров веќе немам нормален коментар ( ќе го преќутам), а сега слушам дека З.З ќе идел да гледа натпревар? Од кога тој спортски настроен? знаете што ми рекоа? Шиле не успеал да ги изнервира со неговото присуство, а овој сигурно ќе го стори тоа има да изгубаат ракометарите од нервоза све голови ќе промашат! ете тоа ми рекоа...
за инат Македонијо не ја виткај кичмата! Напред и победи ! :oeoeoe:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Па Заев кодошот е баксуз и некои навивачи ќе мора да го исфрли

Sent from my iPad using Tapatalk

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.315
Во конкретниов случај станува збор за предлог кој се става на референдум.

Двете влади договараат решение и тоа после кај нас иде на референдум. Доколку не успее, во теорија наредното решение пак на референдум.

Мада, доколку не помине на референдум, толку ќе биде од преговорите на подолг период.
Drugo prasuvav ama ...
Ako Grcite odat na referendum i toj e uspesen vo smisla deka ne prifakjaat da ima Makedonija vo imeto na republikata, a ako odat na referendum togas povekje od sigurno bi bilo deka referendumot bi pominal togas sto? Kolku vreme vladata na Grcija, bilo koja nivna vlada e obvrzana da ja pocituva i sprovede odlukata od referendumot? Dve godini kako kaj nas , povekje pomalce. I sto toa bi znacelo za nas. Da si pisime krst za EU i Nato, da se soglasime so Grcija pa voopsto da nema zbor Makedonija vo imeto na republikata, da si go barame careto na drugo mesto?
Me pratis na kaj teram?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
...случувањата во МКД не идат во интерес со победата на нашите ракометари, Македонците треба да се со „свиткани кичми“ , разочарани, а не да се радуваат, а најмалку да победуваат!...приметив дека тие од позицијата, а посебно младината од позицијата воопшто не се радуваат по социјалните мрежи & ФБ за победата на нашите ракометари...и кога го прочитав Политико што напишал за ракометарот Лазаров веќе немам нормален коментар ( ќе го преќутам), а сега слушам дека З.З ќе идел да гледа натпревар? Од кога тој спортски настроен? знаете што ми рекоа? Шиле не успеал да ги изнервира со неговото присуство, а овој сигурно ќе го стори тоа има да изгубаат ракометарите од нервоза све голови ќе промашат! ете тоа ми рекоа...
каква белосветска будала
Да не ме сфати некој погрешно, ова се однесуваше на З.З.

Името, двојазичност, емигранти, Хаарп, Илирида, побугарчување, владеење на Сорос.... све тоа можам да му простам, ама тоа што ги изнервира со своето присуство не можам да му го простам.
Сега, после прво полувреме, се гледа дека нашите ќе ги згазеа Шпанцине, само он да не седеше у публика и ги нервираше.
Виде дека не му успеа да ги изнервира со тоа што го прати Шилегов, па мораше сам да дојде. и текстон на сдсмовскиот Ефтов за сиромашни - паралитико, е во таа насока*.
Шпанците без з.з во публика, немаат шанси, се гледа одма.
:mad:
Ликува дека губиме! Негово дело е, затоа.

* нема везе што е пишуван пред една година[DOUBLEPOST=1516566195][/DOUBLEPOST]Еве баш сега видов, го дадоа на камера - у моментот се сврти на страна и одма нашите гол дадоа!

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Шпанците го имаат поткупено Зајко да дојде на натпреварот:pos:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Функционер на СДСМ

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Јас сега подобро го сфакам Зајко, не е он крив што го следи несреќа и ништо не може да му тргне од рака
исто и кај мене 17-ка цела срање, Македонија бетер срање, сега малку на почетокот од 18-ка почна да ме фаќа некоја срамежлива среќа, ама за Македонија којзнае.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Убаво кажано. Све се сложувам, од а до ш.
Само мало појаснување молам, во врска со болдот кој нема никаква историја во твојот пост. Дали станува збор за гласови? Повеќе? Често ли ти кауваат нешта?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom