Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
Однеси ја без двоумење, Ако напочеток не си повржан со изводи со човекот чија книшка е, тоа сега треба да го направиш а ако си, и имаш изводи веќе во МП само молба и книшката. - Јас од лично искуство кога ја однесов крштеницата веќе имав повржани изводи во МП но безразлика можев да си дозволам и пак нови однесов за да спијам мирно па нека имаат дупли копии таму не ми е гајле, Али немора ако веќе имаш претходно доставено.
da jas so izvodi se povrzav so voenata kniska na mojot dedo i go dobiv proishidot ama sega ima i druga rabota toa sto i sestrami aplicira kako mene so istata voena kniska a sestrami e vo germanija koj poprvo da da ja prilozi vo MP?

Член од
27 март 2012
Мислења
44
Поени од реакции
14
Dali ke mi vrsi dokument krstenica na dedo mi,napisana e na bugarski ali ima pecat od Makedonska pravoslavna crkva?

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
da jas so izvodi se povrzav so voenata kniska na mojot dedo i go dobiv proishidot ama sega ima i druga rabota toa sto i sestrami aplicira kako mene so istata voena kniska a sestrami e vo germanija koj poprvo da da ja prilozi vo MP?
Bilo koja od vas ke go dade orginalot a drugata kopija i ke go kaze brojot na prepiska od drugata sto go dala orginalot i oni ke proverat

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Sto se sluci so zatvorenata sednica na narodno sobranie na sovetot se dozna li nekoj od ovie sto se falat deka imaat bliski politicari se dozna li sto dogovorile za bugarite vo tuzbina?

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Член од
26 ноември 2017
Мислења
101
Поени од реакции
38
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.04.2018
Ај за помош што треба да правам понатаму

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.04.2018
Исто така, добив уверување дека компликациите и забавувањето во постапката за бугарско државјанство за кандидати од Македонија се веќе решени и граѓаните на Македонија кои одговараат на законските барања можат да бидат спокојни. Ја изразив својата благодарност за нивниот ангажман за надминување на овој момент и изразив оптимизам и верување од тоа што процесот е регулиран.

Со почитПетар Колев

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Кажи прво со какви документи си?[DOUBLEPOST=1516565541][/DOUBLEPOST]
Исто така, добив уверување дека компликациите и забавувањето во постапката за бугарско државјанство за кандидати од Македонија се веќе решени и граѓаните на Македонија кои одговараат на законските барања можат да бидат спокојни. Ја изразив својата благодарност за нивниот ангажман за надминување на овој момент и изразив оптимизам и верување од тоа што процесот е регулиран.

Со почитПетар Колев
Добро звучи,но кои одговараат на законот? Со взходјашт? Тогаш џабе бил до Софија....и што се ангажираат толку ако по старо тераат. Колку да се каже нешто изгледа само

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Кажи прво со какви документи си?[DOUBLEPOST=1516565541][/DOUBLEPOST]

Добро звучи,но кои одговараат на законот? Со взходјашт? Тогаш џабе бил до Софија....и што се ангажираат толку ако по старо тераат. Колку да се каже нешто изгледа само
SAH I MAT ZA PETAR KOLEV

Член од
6 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
13
Zdravo momci da prasam ako znae nekoj da mi odgovori dali so pomos na poteklo moze da se izvadi bugarska licna karta

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ај со среќа денес, до петок...
Знам вети да не коментирам, но...

Член од
7 октомври 2010
Мислења
42
Поени од реакции
37
Добо бе колку време може да се биде на задолжителна... кај мене не се поминати 12 месеци ама гледам некои од февруари лани се на финална...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom