Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Samo sto doznav od covek na petar Kolev potvrdite nema da vazat ke se ide na zaclenuvanje vo novata partijata i ke se plaka 15evra

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Samo sto doznav od covek na petar Kolev potvrdite nema da vazat ke se ide na zaclenuvanje vo novata partijata i ke se plaka 15evra
ne vervam oti e ova tocno zs prvo, partija i organizacija soet priznaena od BG drzava se 2 razlicni nesta
a ti kaza li...... i lazar li sega partija ce praet?
Petar bese sega nekoj den tuka vo Ohrid i nisto vakvo slicno ne bese spomenato ili toj od prva raka ce kazvese
razni gluposti se imam nacitano na forumov a ova e edna soet konkurentna da bidet na prvo mesto

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Izjavata na Petar Kolev e vo red, se duri ne se prasame sto podrazbira pod "zakonski ispravni aplikanti" ????
A zakonot sto veli:

vazat/nevazat potvrdi ???
vazat/nevazat rodnini-cicko, tetka itn ???
vazat/nevazat brat/sestra???
vazat/nevazat proishodi od DAPC???
vazat/nevazat stari dokumenti ili vlakno ke im barame za edna bukva ??? ili se e tolkuvaat spored momentalnoto raspolozenie ????

Ako pod "zakonski ispravni" misli na dete-aplikant so roditel so bugarski pasos, rabotata e ponisko od 0 !

I ova za politickata partija, sto znaci??? Ako se zaclenime i gi platime tie 15evra, sto i ne e problem, ke dobieme nekakov dokument sto moze da go prilozime vo MP vo Sofija??? Toa ke ni pomogne da dobieme polozitelno i ukaz ? Ako e taka, eve ajde site ke se zaclenime, mene ne mi e sram, odma ke se zaclenam

Koj znae neka odgovori molam, ke ni bide od korist

bo1

Член од
27 февруари 2017
Мислења
60
Поени од реакции
143
Од МП службеник ми кажа дека потврдите од здруженија поврзани со роднини не се доволни и сега бараат да се однесат плус стари документи од егзархија Кога за ова го известив Лазар Младенов да превземе мерки тој не веруваше и ми вика иди кај конзулот во СК прашај го зашто со потврда си ставен на дополнителна !!!. Зошто тој како претседател на здружение БККС не реагира, не се ангажира да се јави во БГ во МП во институции ???

D

Drexel

Гостин
Од МП службеник ми кажа дека потврдите од здруженија поврзани со роднини не се доволни и сега бараат да се однесат плус стари документи од егзархија Кога за ова го известив Лазар Младенов да превземе мерки тој не веруваше и ми вика иди кај конзулот во СК прашај го зашто со потврда си ставен на дополнителна !!!. Зошто тој како претседател на здружение БККС не реагира, не се ангажира да се јави во БГ во МП во институции ???
Верувај на службеник не слушај друго.

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
luge jas vrz osnova na star dokument(voena kniska) dobiv proishod i sega sum na dopolnitelna so zapirka,kje me prekratat li ako ne ja odnesam kniskata vo MP?Tamu pisuva vo protokolot da se dostavi dokument od predok pa i voenata kniska e star dokument.Sto da pravam vo vakov slucaj???

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
luge jas vrz osnova na star dokument(voena kniska) dobiv proishod i sega sum na dopolnitelna so zapirka,kje me prekratat li ako ne ja odnesam kniskata vo MP?Tamu pisuva vo protokolot da se dostavi dokument od predok pa i voenata kniska e star dokument.Sto da pravam vo vakov slucaj???
Ако документите ти се во ред и си се поврзал со носителот на документот (предок по директна линија) а си ставен на дополнителна и те има во протокол како што кажуваш, останува да ја однесеш воената книшка во МП и да чекаш пак да те разгледаат и да поминеш положително.

D

Drexel

Гостин
Однеси ја без двоумење, Ако напочеток не си повржан со изводи со човекот чија книшка е, тоа сега треба да го направиш а ако си, и имаш изводи веќе во МП само молба и книшката. - Јас од лично искуство кога ја однесов крштеницата веќе имав повржани изводи во МП но безразлика можев да си дозволам и пак нови однесов за да спијам мирно па нека имаат дупли копии таму не ми е гајле, Али немора ако веќе имаш претходно доставено.

Последно уредено од модератор:
Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Еве еден пример со документи од родител.
Извини не сум прочитал добро кај мене статусот е Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија...

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Ne veruvajte na izjavi na P Kolev otkako napravi dobar biznis so potvrdite koj MP ne gi priznava sega bara od istite tie koi mu poveruvaa potpisi za da formira partija.P KOLEV nekase izjasne JAVNO dali BG dava drzavjanstvo so potvrdi bratucedi cicko tetki a zjavite ISPRAVNI DOKUMENTI i ZAKONSKI ISPRAVNI APLIKANTI ni se poznati

Член од
30 мај 2010
Мислења
27
Поени од реакции
23
Ne veruvajte na izjavi na P Kolev otkako napravi dobar biznis so potvrdite koj MP ne gi priznava sega bara od istite tie koi mu poveruvaa potpisi za da formira partija.P KOLEV nekase izjasne JAVNO dali BG dava drzavjanstvo so potvrdi bratucedi cicko tetki a zjavite ISPRAVNI DOKUMENTI i ZAKONSKI ISPRAVNI APLIKANTI ni se poznati
Не вреди неговото име да се спомнува... по арогантно суштество не сум сретнала, кога требаше да извадам потврда од кај него, ми рече ти не си член на клубот и немаш никакви активности во здружението и немаш никакви докази за потекло така да и немаш право на никаква потврда!!! Какви докази бре, какви активности, сите знаеме како се дават тие потврди. Незнам какво лудило глумеше но понашањето не му одговара за позицијата што ја има!

Sent from my HUAWEI MLA-L11 using Tapatalk

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Не вреди неговото име да се спомнува... по арогантно суштество не сум сретнала, кога требаше да извадам потврда од кај него, ми рече ти не си член на клубот и немаш никакви активности во здружението и немаш никакви докази за потекло така да и немаш право на никаква потврда!!! Какви докази бре, какви активности, сите знаеме како се дават тие потврди. Незнам какво лудило глумеше но понашањето не му одговара за позицијата што ја има!

Sent from my HUAWEI MLA-L11 using Tapatalk
da vo pravo si toj e mnogu glup covek zaendo so edna orospija od bitola Marinela se vika. Se skri taa ja snema

Член од
5 јуни 2016
Мислења
24
Поени од реакции
47
Колку време беше со овој статус пред да се смени Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Ne cel mesec, okolu 20tina dena.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom