Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Хммм.. мислам дека се барем 1,5 мил. Не е важно. Многу се и 1,1.
Русите нема ништо да прават. Не се заинтересирани за Балканот, односно, немаат шанси за успех. Оваа партија брои 100 луѓе (карикирано). Впрочем, ако народот се определи за руска опција (што е невозможно), негово право.
Како може спомениците да се иредентизам? Па Хераклеа е изградена од Филип II, татко му на Аце Големио. Иредентизам ли се спомениците на Св. Климент Охридски, Св. Кирил и Методиј, Гоце Делчев... во Бугарија? Или името на софискиот универзитет, Св. Климент Охридски?
Многу на душманите. На вас не са ви многу кога бегаха от Jгославиja па преплавивте Виена, Австралиja, Канада... тогава не ви беха много?
Не бе, Русите нема да прават, те веке направиха и прават.
Хаха ,не са заинтересирани за Балканот, даааааа. Во тоа веруват само мали деца.
За грците тоа беше иредентизам, да. Сега го нема,па треба некоj да отиграе за нив.[DOUBLEPOST=1516557703][/DOUBLEPOST]
Не е тоа Европско знаме, туку на ЕУ.
Както сакаш му викаj...прилагателното на ЕУ

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Како бе волку ви се замара за македоња, страници сте изнапишале, земете фрлете им државјанство и пасош, јас долги години сум надвор од мк и искрено мило ми е што вака се дешава.Земете напуштете ја, не вреди ни да се плукне на таа земја
Коментарот+сликата на профилот = браво, секоја чест.
На која рака сакаш 5-ка да ти напишам?

V

viktora

Гостин
Како бе волку ви се замара за македоња, страници сте изнапишале, земете фрлете им државјанство и пасош, јас долги години сум надвор од мк и искрено мило ми е што вака се дешава.Земете напуштете ја, не вреди ни да се плукне на таа земја
Само да знаеш колку курот не заболе што долги години си заминала од Мк.
А да си ја бркаш работата и пи..к да не те боли за нас тука,ОК?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Многу на душманите. На вас не са ви многу кога бегаха от Jгославиja па преплавивте Виена, Австралиja, Канада... тогава не ви беха много?
Не бе, Русите нема да прават, те веке направиха и прават.
Хаха ,не са заинтересирани за Балканот, даааааа. Во тоа веруват само мали деца..
Не реков дека не е многу, но ни приближно како Бугарите. И ние да сме член на ЕУ, мноооогу Македонци ќе се иселат. Тие сега земаат БГ пасоши (или други, ако можат) за да се иселат, или на друг начин, а не па ако и со македонски го можат тоа.
САД го окупира Балканот и Русија нема можност за влез. Ни во Србија не може сериозно да влезе. Секако дека би сакале.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.273
@Demonofdesign е класика трол, се претставува како македонка, ѓоамити живее во странство, ја мрази земјава, и патем видете и го аватарот...не му обрнувајте внимание, пријавете го и админите ќе средат работа.

Класичен провокатор

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не реков дека не е многу, но ни приближно како Бугарите. И ние да сме член на ЕУ, мноооогу Македонци ќе се иселат. Тие сега земаат БГ пасоши (или други, ако можат) за да се иселат, или на друг начин, а не па ако и со македонски го можат тоа.
САД го окупира Балканот и Русија нема можност за влез. Ни во Србија не може сериозно да влезе. Секако дека би сакале.
Ако нема можност за влез, какво е тоа во Ниш? Не е база на руснаците? Зашто барат дипломатски статут? Што се седи на Црна Гора при влегуването во НАТО? Беше ли користена точно таа база во Ниш?
Не е толкова малко, колкото си мислиш ти.
Каде замина србската нафтена компаниja? Коj рефинансира заемите на Србиja? Коj помагаше на централната банка ?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.184
Ја па мислев дека палењето знамиња примитивно, така барем се буниме ко ќе запалат Македонско знам пример во Косово. Глупердии. Палете ги партиските знамиња затоа што тука лежи проблемот а не во Европа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Malce, mnogu malce. Dve godini se pickin dim.
Dali ima sansi da proveris sto kazuva grckoto zakonodavstvo okolu toa prasanje.
Во конкретниов случај станува збор за предлог кој се става на референдум.

Двете влади договараат решение и тоа после кај нас иде на референдум. Доколку не успее, во теорија наредното решение пак на референдум.

Мада, доколку не помине на референдум, толку ќе биде од преговорите на подолг период.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Грција 1995 се сложи на име што ќе содржи „Македонија“ во него. Тогаш не било проблем, сега било проблем. Ја мајката...

Ако ме прашува некој мене, Република Македонија за домашна употреба, друго име за употреба во меѓународни организации(ОН, Совет на Европа, ЕУ, НАТО, ОБСЕ, итн итн). Е сега, не знам како за билатерална употреба. Дали некако да може да се бира меѓу името што е во домашна употреба или другово...пошто реално не можеш на некој да му кажеш: „Сакаш да ме викаш Р.Македонија? Ааа не може.“ И не знам што толку им е битно на Грците какво име ќе се користи во билатерални односи со други држави.
Тоа би било најидеално нешто што би можело да се извлече како "компромис", само што не верувам дека имаме толкави преговарачки капацитети, умешност па и моќ да го постигнеме тоа. Стартна позиција на грците ќе биде ерга омнес, а пошто нашите црвени линии се зелени... Од сега ми се чини дека се обидуваат да го претстават ко успех што ќе го има воопшто зборчето Македонија. А не знам со кое право може да бараат промена и на уставното име и нз тоа како би прошло на референдум, освен ако и "најпатриотската" партија јавно лобира за тоа заеднички со другата. Смешни се обвинувањата за иредентизам и територијални претензии, ако некогаш станеме некој фактор и сме доволно моќни во иднина :pos:. Уште повеќе па како тоа името ќе го спречи тоа ако не можат или не постојат тогаш НАТО и Америка (кој би можеле да служат како гарантори во меѓусебен договор) а ние бидеме страв и трепет. Демек 2085-та во постнуклеарна катастрофа одиме да се обединиме со Егејска Македонија и грците ни викаат аааа ама вие не сте Македонија вие сте Нова Македонија -аааа, добро, да да извинете.

Во делот на историјата и глупостите со Александар Македонски, митовите за некаква наша античка величина кои само ни наштетија и служеа сите да гледаат на нас со потсмев, веднаш би се откажал и би ги прекрстил аеродроми автопати, ма и "воинот на коњ" би им го поклонил да не остават еднаш засекогаш на раат во однос на тоа како сакаме да се викаме, ама пак, претпоставувајќи ја нашата преговарачка умешност овие чекори ќе бидат превземени за покажување "добра волја" без никакви гаранции дека ние нешто добиваме плус во преговорите.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Со Бачев и Стефан Влахов Мицов, има перспеткива рускава партија :pos::pos::pos:
Толку сме небитни за русите што ни една рубља не им се троши да вложат во некоја салам проруска партија или организација

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom