VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
Не е тоа Европско знаме, туку на ЕУ.ако може и европското знаме да се запали
Не е тоа Европско знаме, туку на ЕУ.ако може и европското знаме да се запали
Многу на душманите. На вас не са ви многу кога бегаха от Jгославиja па преплавивте Виена, Австралиja, Канада... тогава не ви беха много?Хммм.. мислам дека се барем 1,5 мил. Не е важно. Многу се и 1,1.
Русите нема ништо да прават. Не се заинтересирани за Балканот, односно, немаат шанси за успех. Оваа партија брои 100 луѓе (карикирано). Впрочем, ако народот се определи за руска опција (што е невозможно), негово право.
Како може спомениците да се иредентизам? Па Хераклеа е изградена од Филип II, татко му на Аце Големио. Иредентизам ли се спомениците на Св. Климент Охридски, Св. Кирил и Методиј, Гоце Делчев... во Бугарија? Или името на софискиот универзитет, Св. Климент Охридски?
Както сакаш му викаj...прилагателното на ЕУНе е тоа Европско знаме, туку на ЕУ.
Коментарот+сликата на профилот = браво, секоја чест.Како бе волку ви се замара за македоња, страници сте изнапишале, земете фрлете им државјанство и пасош, јас долги години сум надвор од мк и искрено мило ми е што вака се дешава.Земете напуштете ја, не вреди ни да се плукне на таа земја
Само да знаеш колку курот не заболе што долги години си заминала од Мк.Како бе волку ви се замара за македоња, страници сте изнапишале, земете фрлете им државјанство и пасош, јас долги години сум надвор од мк и искрено мило ми е што вака се дешава.Земете напуштете ја, не вреди ни да се плукне на таа земја
Не реков дека не е многу, но ни приближно како Бугарите. И ние да сме член на ЕУ, мноооогу Македонци ќе се иселат. Тие сега земаат БГ пасоши (или други, ако можат) за да се иселат, или на друг начин, а не па ако и со македонски го можат тоа.Многу на душманите. На вас не са ви многу кога бегаха от Jгославиja па преплавивте Виена, Австралиja, Канада... тогава не ви беха много?
Не бе, Русите нема да прават, те веке направиха и прават.
Хаха ,не са заинтересирани за Балканот, даааааа. Во тоа веруват само мали деца..
Ако нема можност за влез, какво е тоа во Ниш? Не е база на руснаците? Зашто барат дипломатски статут? Што се седи на Црна Гора при влегуването во НАТО? Беше ли користена точно таа база во Ниш?Не реков дека не е многу, но ни приближно како Бугарите. И ние да сме член на ЕУ, мноооогу Македонци ќе се иселат. Тие сега земаат БГ пасоши (или други, ако можат) за да се иселат, или на друг начин, а не па ако и со македонски го можат тоа.
САД го окупира Балканот и Русија нема можност за влез. Ни во Србија не може сериозно да влезе. Секако дека би сакале.
Во конкретниов случај станува збор за предлог кој се става на референдум.Malce, mnogu malce. Dve godini se pickin dim.
Dali ima sansi da proveris sto kazuva grckoto zakonodavstvo okolu toa prasanje.
Тоа би било најидеално нешто што би можело да се извлече како "компромис", само што не верувам дека имаме толкави преговарачки капацитети, умешност па и моќ да го постигнеме тоа. Стартна позиција на грците ќе биде ерга омнес, а пошто нашите црвени линии се зелени... Од сега ми се чини дека се обидуваат да го претстават ко успех што ќе го има воопшто зборчето Македонија. А не знам со кое право може да бараат промена и на уставното име и нз тоа како би прошло на референдум, освен ако и "најпатриотската" партија јавно лобира за тоа заеднички со другата. Смешни се обвинувањата за иредентизам и територијални претензии, ако некогаш станеме некој фактор и сме доволно моќни во иднина . Уште повеќе па како тоа името ќе го спречи тоа ако не можат или не постојат тогаш НАТО и Америка (кој би можеле да служат како гарантори во меѓусебен договор) а ние бидеме страв и трепет. Демек 2085-та во постнуклеарна катастрофа одиме да се обединиме со Егејска Македонија и грците ни викаат аааа ама вие не сте Македонија вие сте Нова Македонија -аааа, добро, да да извинете.Грција 1995 се сложи на име што ќе содржи „Македонија“ во него. Тогаш не било проблем, сега било проблем. Ја мајката...
Ако ме прашува некој мене, Република Македонија за домашна употреба, друго име за употреба во меѓународни организации(ОН, Совет на Европа, ЕУ, НАТО, ОБСЕ, итн итн). Е сега, не знам како за билатерална употреба. Дали некако да може да се бира меѓу името што е во домашна употреба или другово...пошто реално не можеш на некој да му кажеш: „Сакаш да ме викаш Р.Македонија? Ааа не може.“ И не знам што толку им е битно на Грците какво име ќе се користи во билатерални односи со други држави.
Ili gledanje rakomet na tvЖивот у реален свет се вика тоа. Нешто за што сте прочитале на интернет.