мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.147
- Поени од реакции
- 25.357
Kakov sakas.
Звиси од каков аспект, (не)партиски. Трето нема.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kakov sakas.
Звиси од каков аспект, (не)партиски. Трето нема.
Kakov sakas.
еве ја одјавната шпица на сдсморончињата што најгласно викаа дека жмороните за пари глумеле патриотиИ така си живееа среќно, среќно до крајот на #Животот
Треба една одјавна шпица да им направиме, м?
Абе ај, уште совет формирале!?
„Изминатиот период јасно покажа дека ова тело е формирано само како параван за решенија кои се носат на друго место и служи за создавање лажна слика дека некаков екпертски тим има влијание врз реформските процеси во правосудството. Фактички, ова тело нема достап до никакви информации, нема удел во ниту едно реформско решение, и, не учествува во анализите на законите кои се менуваат.“, пишува Најчевска.
Добро, даj мерливи карактеристики на Демократиjата и метрологиjа, да знаеме што и со што мериме. Плебисцитот врви во богати страни, дека има пари. На Балканот има теку дупе.Се почна со корупцијата, пошто велиш секаде има корупција, шо е точно, има секаде и прислушување.
Без корупцијата, не вреди прислушувањето, така да се согласувам со тоа кој се посрал да лижи.
Нема врска, уцена е во прашање и тоа по однос на корупција воглавно, никој не им вели ќе ве ликвидираме или ќе ја растуриме државата и сл, им велат дека темелна ревизија ќе им направат на работењето.
Причинско последична врска е тоа, поводот е еден (корупцијата) а причината друга (ставање во геостратешки предефиниран контекст). Ни први ни последни веројатно.
Не е точно, во вакви моменти секој еден кој бил носител на висока државна функција е важен и има ако ништо друго политичка тежина, не може екс премиер или претседател кој уживал секкави бенфеции од оваа земја, кој ја водел сега да крене раце и да си ја испере совеста со тоа дека имале тие повеќе пратеници.
Рековме дека законот за употреба на јазици е измама, Еврокомесарот децидно кажа дека нема потреба од ЕУ знаменце, ако го тргнат треба апсолутно мнозинство да се донесе, ајде кај се сега патриотите да се покажат?
Истото е и со прговорите со Грција, договорот со Бугарија, едноставно е, декларативен патриотизам и чисто калкуланство(читај политиканство) во клучни моменти од целокупен политички естаблишмент, индиферентност која повремено се прекинува со инертни потези воочи околностите.
Тоа е дисфункционална демократија, не може за вакви исклучително важни одлуки да се сведе на тоа дека 61+ имаат тие, толку од нас, поќе од ГоспоТ Бог. Перење на совест и оставање за простор во блиска иднина да се лажеме дека друг е крив, пошто тој се потпишал, ретко кој ги поддржуваше СДСМ за ова, никој не можеше да знае што ќе се случува а постоеше целосно основан револт кон претходната власт.
Единствен начин директно да се одрази мислењето на граѓаните по одредено клучно прашање е плебисцит, макар шо и со тоа лесно се манипулира, прво такво нешто требаше за договрот со Бугарија, дали се прифаќа таква отстапка за ништо, кога може за рудници за ова и те како, никој не најави таков чекор кој можеше било која претходна власт да го преземе.
![]()
Tocno taka, koj znae sto ke pisuvaa ama za srekja SDSM formira vlada pa taka mozeme samo da nagagjame sto ke pisuvaa no nikoj so sigirnost nemoze da tvrdi deka toa i toa bi pisuvale a i nebitno e toa sega. What's done is doneЈок, само партиска призма на гледање на работите може да ги извитопери до толку, ништо друго.
Затоа напишав, (не)партиска и трето нема.
Кој знае шо ќе пишуваа сега патриотите ако ДПМНЕ формираше Влада место СДСМ врз основа на т.н Тиранска платформа, патетика некоја дека ко биле СДСМ поќе ќе им даделе или дека ќе ја нема Македонија... немаме едноставно национално ткиво.
Шимон Перес на прашањето зошто не решен проблемот меѓу Палестина и Израел дава мошне интересен одговор шо се однесува и на нас до одредена мера. Вели немање самостојност како народ никогаш претходно, единство и искуство во носење одлуки, градење политика, план, програма, градење држава.
Сега па ти, кој како сака така гласа
Убаво си викав пред година и нешто, не треба да се заменува нешто лошо со уште полошо, нормално дежурните шарени одма те етикираа како сендвич, глуп, небањат...
Шо викав јас, прво да се исчистат лошите работи во опозицијата (тогаш СДСМ), да се исшутираат сите со криминално минато, да се направи регрутирање на нови кадри со мозок (нормално не убедуваа дека имало нови саглм луѓе), а не продадени души како и самиот лидер,
па откако ќе се случи оваа, Грујо да се менува.
Ама работите се измешаа толку многу, шо сега да незнаеш кај да се свртиш,
имаш премиер осомничен за криминал, имаш екс премиер осомничен за криминал, а и двајцата мува не ги лази дека ќе завршат во затвор, зошто?
ако ВМРО 10 години правеше криминал, овие за 1 година ги стасаа.
Tocno taka, koj znae sto ke pisuvaa ama za srekja SDSM formira vlada pa taka mozeme samo da nagagjame sto ke pisuvaa no nikoj so sigirnost nemoze da tvrdi deka toa i toa bi pisuvale a i nebitno e toa sega. What's done is done
Mozeme ova da go razglabame na dolgo i na siroko no sepak na krajot pak ke se slozime deka nemozeme da se slozime kako prvo i kako vtoro ne deka tuka( na forumot ) e toa kojznae kolku bitno no mislam deka i nema sto mnogu povekje da se kazi. Ete vaka ke konstatirame koj bil vo pravo koj ne, ke pokazime so prst kon nekogo, mozebi i ke padni zbor dva kaj bil problemot celo vreme i kako toa mozi trebalo poinaku da se izigra posebno sega od koga kolku tolku stanaja jasni rabotite, onoj standarden muabet deka site se dobri generali posle bitka i taka. Nisto bitno vo sekoj slucaj.
Добро, даj мерливи карактеристики на Демократиjата и метрологиjа, да знаеме што и со што мериме. Плебисцитот врви во богати страни, дека има пари. На Балканот има теку дупе.
А шо убаво си беше порано. Ни тефтери ни курташаци, само му се јавуеш на Мијалков и он ти кажуе кој ќе биде судија, а кој не.Абе ај, уште совет формирале!?
Слабо некако им оди глумењето демократија на лажниве демократи. Многу грешки во чекори прават.
Прво процури информација за местење и унапредување судии според нечиј тефтер. Откако излезе информацијата во јавност, неколку дена подоцна ја повлекоа тефтер-судијката, за која на крајот се испостави дека ја местеле за случајот Поткуп.
Формираа и некаков Совет за реформи во правосудството, кој после кратко време си еба мајката откако некои членови си поднесоа оставки - се жалеа дека апсолутно ништо не работеле, дека немале никаков увид во новите законски решенија и дека сето тоа било шминка за мачкање очи на народот.
Не постојат, а ете ве сите стара куртон армија му го миете газето на лидерот.ДПМНЕ речиси и да не постојат, дури ни изјави мочани не даваат.... толку се маргиналци, речиси од калибарот на тмро на шехтански. Буквално никаков фактор не се во државава..
Значи пораскртени неможат да бидат, уствари можат ако лега грујо... уствари...
Нели за подобро ги менувавме диктаторите?А шо убаво си беше порано. Ни тефтери ни курташаци, само му се јавуеш на Мијалков и он ти кажуе кој ќе биде судија, а кој не.
Да.Нели за подобро ги менувавме диктаторите?
Од ќути има и полошо, никогаш нема да биде држава од нас.
Не знам што ти е проблемот што се влечеш како брбушка по мене низ темиве, секаде каде што ќе напишам за некоја дебилна "рефoрма" од СДСМ, се јавуваш ти да ме цитираш дека и Грујо така правел. Ако правел Грујо така, зарем треба и овие да го прават истото!? Тоа е исто како некој комшија да ти звика од тераса "Еј, Берик, абе Заев ја ебе жена ти, ја растури од ебење, оди спаси ја!" и твојот одговор на тоа да биде "Ама и Грујо ја ебеше, и плус поголем му беше на паторот."А шо убаво си беше порано. Ни тефтери ни курташаци, само му се јавуеш на Мијалков и он ти кажуе кој ќе биде судија, а кој не.