Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Јок, само партиска призма на гледање на работите може да ги извитопери до толку, ништо друго.

Затоа напишав, (не)партиска и трето нема.

Кој знае шо ќе пишуваа сега патриотите ако ДПМНЕ формираше Влада место СДСМ врз основа на т.н Тиранска платформа, патетика некоја дека ко биле СДСМ поќе ќе им даделе или дека ќе ја нема Македонија... немаме едноставно национално ткиво.

Шимон Перес на прашањето зошто не решен проблемот меѓу Палестина и Израел дава мошне интересен одговор шо се однесува и на нас до одредена мера. Вели немање самостојност како народ никогаш претходно, единство и искуство во носење одлуки, градење политика, план, програма, градење држава.

Нато ко нато рекетари. Нато ќе не штити од Нато за 80 милиони евриќи годишно. Агенција за обезбедување во поголеми размери.

Абе ај, уште совет формирале!? :LOL:
Слабо некако им оди глумењето демократија на лажниве демократи. Многу грешки во чекори прават.

Прво процури информација за местење и унапредување судии според нечиј тефтер. Откако излезе информацијата во јавност, неколку дена подоцна ја повлекоа тефтер-судијката, за која на крајот се испостави дека ја местеле за случајот Поткуп.

Формираа и некаков Совет за реформи во правосудството, кој после кратко време си еба мајката откако некои членови си поднесоа оставки - се жалеа дека апсолутно ништо не работеле, дека немале никаков увид во новите законски решенија и дека сето тоа било шминка за мачкање очи на народот.
„Изминатиот период јасно покажа дека ова тело е формирано само како параван за решенија кои се носат на друго место и служи за создавање лажна слика дека некаков екпертски тим има влијание врз реформските процеси во правосудството. Фактички, ова тело нема достап до никакви информации, нема удел во ниту едно реформско решение, и, не учествува во анализите на законите кои се менуваат.“, пишува Најчевска.

Се почна со корупцијата, пошто велиш секаде има корупција, шо е точно, има секаде и прислушување.
Без корупцијата, не вреди прислушувањето, така да се согласувам со тоа кој се посрал да лижи.

Нема врска, уцена е во прашање и тоа по однос на корупција воглавно, никој не им вели ќе ве ликвидираме или ќе ја растуриме државата и сл, им велат дека темелна ревизија ќе им направат на работењето.
Причинско последична врска е тоа, поводот е еден (корупцијата) а причината друга (ставање во геостратешки предефиниран контекст). Ни први ни последни веројатно.

Не е точно, во вакви моменти секој еден кој бил носител на висока државна функција е важен и има ако ништо друго политичка тежина, не може екс премиер или претседател кој уживал секкави бенфеции од оваа земја, кој ја водел сега да крене раце и да си ја испере совеста со тоа дека имале тие повеќе пратеници.

Рековме дека законот за употреба на јазици е измама, Еврокомесарот децидно кажа дека нема потреба од ЕУ знаменце, ако го тргнат треба апсолутно мнозинство да се донесе, ајде кај се сега патриотите да се покажат?

Истото е и со прговорите со Грција, договорот со Бугарија, едноставно е, декларативен патриотизам и чисто калкуланство(читај политиканство) во клучни моменти од целокупен политички естаблишмент, индиферентност која повремено се прекинува со инертни потези воочи околностите.

Тоа е дисфункционална демократија, не може за вакви исклучително важни одлуки да се сведе на тоа дека 61+ имаат тие, толку од нас, поќе од ГоспоТ Бог. Перење на совест и оставање за простор во блиска иднина да се лажеме дека друг е крив, пошто тој се потпишал, ретко кој ги поддржуваше СДСМ за ова, никој не можеше да знае што ќе се случува а постоеше целосно основан револт кон претходната власт.

Единствен начин директно да се одрази мислењето на граѓаните по одредено клучно прашање е плебисцит, макар шо и со тоа лесно се манипулира, прво такво нешто требаше за договрот со Бугарија, дали се прифаќа таква отстапка за ништо, кога може за рудници за ова и те како, никој не најави таков чекор кој можеше било која претходна власт да го преземе.

:icon_lol:
Добро, даj мерливи карактеристики на Демократиjата и метрологиjа, да знаеме што и со што мериме. Плебисцитот врви во богати страни, дека има пари. На Балканот има теку дупе.

Јок, само партиска призма на гледање на работите може да ги извитопери до толку, ништо друго.

Затоа напишав, (не)партиска и трето нема.

Кој знае шо ќе пишуваа сега патриотите ако ДПМНЕ формираше Влада место СДСМ врз основа на т.н Тиранска платформа, патетика некоја дека ко биле СДСМ поќе ќе им даделе или дека ќе ја нема Македонија... немаме едноставно национално ткиво.

Шимон Перес на прашањето зошто не решен проблемот меѓу Палестина и Израел дава мошне интересен одговор шо се однесува и на нас до одредена мера. Вели немање самостојност како народ никогаш претходно, единство и искуство во носење одлуки, градење политика, план, програма, градење држава.
Tocno taka, koj znae sto ke pisuvaa ama za srekja SDSM formira vlada pa taka mozeme samo da nagagjame sto ke pisuvaa no nikoj so sigirnost nemoze da tvrdi deka toa i toa bi pisuvale a i nebitno e toa sega. What's done is done

Mozeme ova da go razglabame na dolgo i na siroko no sepak na krajot pak ke se slozime deka nemozeme da se slozime kako prvo i kako vtoro ne deka tuka( na forumot ) e toa kojznae kolku bitno no mislam deka i nema sto mnogu povekje da se kazi. Ete vaka ke konstatirame koj bil vo pravo koj ne, ke pokazime so prst kon nekogo, mozebi i ke padni zbor dva kaj bil problemot celo vreme i kako toa mozi trebalo poinaku da se izigra posebno sega od koga kolku tolku stanaja jasni rabotite, onoj standarden muabet deka site se dobri generali posle bitka i taka. Nisto bitno vo sekoj slucaj.

Сега па ти, кој како сака така гласа:P

Убаво си викав пред година и нешто, не треба да се заменува нешто лошо со уште полошо, нормално дежурните шарени одма те етикираа како сендвич, глуп, небањат...

Шо викав јас, прво да се исчистат лошите работи во опозицијата (тогаш СДСМ), да се исшутираат сите со криминално минато, да се направи регрутирање на нови кадри со мозок (нормално не убедуваа дека имало нови саглм луѓе), а не продадени души како и самиот лидер,
па откако ќе се случи оваа, Грујо да се менува.

Ама работите се измешаа толку многу, шо сега да незнаеш кај да се свртиш,
имаш премиер осомничен за криминал, имаш екс премиер осомничен за криминал, а и двајцата мува не ги лази дека ќе завршат во затвор, зошто?
ако ВМРО 10 години правеше криминал, овие за 1 година ги стасаа.

К.. го боли Зајко си има кривични уште од порано ... случајот Глобал мислам дека беше некаде 2008 година, случајот со Вицето она видеото со едно евренце ваму едно таму кај Виц'то, да не говорам за случајот пуч од пред точно 3 години кој да бидеме реални е многу сериозна работа (сериозно обвинение) ... како поминуваат месеците и годините толку лагите на СДС се издигнуваат се повеќе на површина, прво викаа дека имало 500 илјади фантоми, па потоа 300 илјади, па 150 илјади, па 50 илјади, па на крај ич немало трт исто така викаа дека Грујо украл 20 милијарди евра, па потоа биле 15, па 10, па 5-6 милијарди, па ич и пак трт работата !
И уште една среќна вест ... ајт на здравје ... салут ...
http://infomax.mk/wp/поврат-на-ддв-нема-не-само-што-нема-да-и/
:ojeaa:

Tocno taka, koj znae sto ke pisuvaa ama za srekja SDSM formira vlada pa taka mozeme samo da nagagjame sto ke pisuvaa no nikoj so sigirnost nemoze da tvrdi deka toa i toa bi pisuvale a i nebitno e toa sega. What's done is done

Mozeme ova da go razglabame na dolgo i na siroko no sepak na krajot pak ke se slozime deka nemozeme da se slozime kako prvo i kako vtoro ne deka tuka( na forumot ) e toa kojznae kolku bitno no mislam deka i nema sto mnogu povekje da se kazi. Ete vaka ke konstatirame koj bil vo pravo koj ne, ke pokazime so prst kon nekogo, mozebi i ke padni zbor dva kaj bil problemot celo vreme i kako toa mozi trebalo poinaku da se izigra posebno sega od koga kolku tolku stanaja jasni rabotite, onoj standarden muabet deka site se dobri generali posle bitka i taka. Nisto bitno vo sekoj slucaj.

Јасно СДС (без М) се виновни за се, а ДП(со М на квадрат)НЕ се безгрешните патриоти,

giphy.gif

Ете готово.

Единствениот консензус кој го постигнале од независноста до сеа, е оној за неказнивоста на сите оние работи кои не доведоа до ова дереџе.

search

Добро, даj мерливи карактеристики на Демократиjата и метрологиjа, да знаеме што и со што мериме. Плебисцитот врви во богати страни, дека има пари. На Балканот има теку дупе.

Здравеите, какво стана со тази хората?

Казват се македонци исто како се казвате бугари, срешта Заеф и Шеќеријадис-Захарова казват нема и.

Убав договор направивте, му продадовте телевиозр на слеп човек, и сега ликувате.

И многу комфорно се осеќате сега, еве Петар Колев и Ѓорѓи Трендафилов оската Гражчанско Демократическа Унија да сторат, да ги стават на куп Б'лгарите во чуждина...па има време да се освестиме сите, ако не, еве во тек е стимулирано будење.

Последно уредено:
Абе ај, уште совет формирале!? :LOL:
Слабо некако им оди глумењето демократија на лажниве демократи. Многу грешки во чекори прават.

Прво процури информација за местење и унапредување судии според нечиј тефтер. Откако излезе информацијата во јавност, неколку дена подоцна ја повлекоа тефтер-судијката, за која на крајот се испостави дека ја местеле за случајот Поткуп.

Формираа и некаков Совет за реформи во правосудството, кој после кратко време си еба мајката откако некои членови си поднесоа оставки - се жалеа дека апсолутно ништо не работеле, дека немале никаков увид во новите законски решенија и дека сето тоа било шминка за мачкање очи на народот.
А шо убаво си беше порано. Ни тефтери ни курташаци, само му се јавуеш на Мијалков и он ти кажуе кој ќе биде судија, а кој не.

ДПМНЕ речиси и да не постојат, дури ни изјави мочани не даваат.... толку се маргиналци, речиси од калибарот на тмро на шехтански. Буквално никаков фактор не се во државава..

Значи пораскртени неможат да бидат, уствари можат ако лега грујо... уствари...
Не постојат, а ете ве сите стара куртон армија му го миете газето на лидерот.
Разбирам, сега следат процесите против него и братучедот му.

А шо убаво си беше порано. Ни тефтери ни курташаци, само му се јавуеш на Мијалков и он ти кажуе кој ќе биде судија, а кој не.
Нели за подобро ги менувавме диктаторите?
Од ќути има и полошо, никогаш нема да биде држава од нас.

Нели за подобро ги менувавме диктаторите?
Од ќути има и полошо, никогаш нема да биде држава од нас.
Да.
Има избори за тоа. Тоа е нашето што можеме да го направиме.
Често предвремени.
Но, дур не го стаиш на власт не можеш да знаеш каков е. Никој на избори не вика - ја ќе бидам срање, него викаат - ја ќе бидам добар.
Можеме само да знаеме за тие што веќе се покажале на власт, какви се. Но, за жал, кај нас најголемите срања се направија кога се гласа за еден ист и покрај прилично негативното искуство со него.

Не знам што ти е проблемот што се влечеш како брбушка по мене низ темиве, секаде каде што ќе напишам за некоја дебилна "рефoрма" од СДСМ, се јавуваш ти да ме цитираш дека и Грујо така правел. Ако правел Грујо така, зарем треба и овие да го прават истото!? Тоа е исто како некој комшија да ти звика од тераса "Еј, Берик, абе Заев ја ебе жена ти, ја растури од ебење, оди спаси ја!" и твојот одговор на тоа да биде "Ама и Грујо ја ебеше, и плус поголем му беше на паторот."

Јас знам дека вие Заевите мадиња тешко прифаќате критика кон СДСМ, ама треба малку да се воздржувате од вакви сендвич испади, глупо е да се читаат од страна такви бедни обиди за миење на газето на вашиот сопственик.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom