Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Specifikaciite dadeni na GREE,veke ednas i kazav, se na 160W/m2.[DOUBLEPOST=1515959449][/DOUBLEPOST]Zatoa stoi za Hansol 12000Btu, od 16-24m2, preporacana povrsina.[DOUBLEPOST=1515959526][/DOUBLEPOST]Ako e nov objekt, so dobra izolacija ( 50 W/2 ), nema problem da zagree povrsina od 50m2, kakva i da e nadvoresnata temperatura.Ok e ova sto go napisa me interesira koga nekoja firma kazuva taa klima e do 35 m2 kako za hansol 18 za kolkava energetska efikasnost se misli ili toshiba gree 40 m2 za kolkava energetska efikasnost se misli .Bidejki si upaten vo Gree konkretno za kolkavi zagubi se dizajnirani spored toa sto go kazuvaat?
Јас имам сличен проблем поради тоа што живеам покрај река т.е. влажноста е голема и нема провев.Zdravo, go sledam forumot i bi sakala sovet dokolku moze za sledniot problem, imam Daikin FTXB50 i problem e defrostot na sekoi 2 casa koj se slucuva na temperatura od 6 stepeni, nadvoresnata edinica izgleda kako na slikata. Imam citano za defrost na temava megutoa premnogu cesto se slucuva istiot.
Prodavacot za da ti kaze volku ili onolku kvadrati nekoja klima moze da gree PRVO treba da e pismen da procita i tolkuva energetska nalepnica.....nebitno dali e so Eurovent ili ne zasto sekoja firma sto ima proizvodstvo ima veke napraveno testovi i po toj test e zapisan EnergyLabelot.Ok e ova sto go napisa me interesira koga nekoja firma kazuva taa klima e do 35 m2 kako za hansol 18 za kolkava energetska efikasnost se misli ili toshiba gree 40 m2 za kolkava energetska efikasnost se misli .Bidejki si upaten vo Gree konkretno za kolkavi zagubi se dizajnirani spored toa sto go kazuvaat?Treba sekogas pordavacot toa da go znae ako go prasaat gree klimava do 35 m2 no za kolkava energetska efikasnost sanuva zbor bidejki postojano se kazuva slaba 2.5 jaka 2 ,5 ili 5 nebitno jas kako kupuvac sakam da znam konkretno na sto se odnesuva toj predlozen prostor za greenje,bidejki vaka na tepka treba da se pogoduva.

Toa sto mi preci kaj tebe ko lik na forumov odma pocnuvas ovaa klima vakva e ama spored tvojata e vakva ili nikakva ili poslaba ili poneefikasna, t.e sum ja pretplatil trebalo gree da zemam.Prodavacot za da ti kaze volku ili onolku kvadrati nekoja klima moze da gree PRVO treba da e pismen da procita i tolkuva energetska nalepnica.....nebitno dali e so Eurovent ili ne zasto sekoja firma sto ima proizvodstvo ima veke napraveno testovi i po toj test e zapisan EnergyLabelot.
Jaka 3,5ka ti e MitsuFH35VE i Hansol i Amber.....i site 3 se po jacina tuka negde so tvojata Suzumi16....se raboti za 200~300W razlika vo Toplinska mokj, no Efikasnosta kaj ovie 3,5ki e mnogu pogolema, 5,1 i 4,7 SCOP, dodeka kaj Suzumito16 SCOP=3,9 sto e daleku od Efikasno za klima od 60 ili 65.000ki.
tuku voopsteno za klimi koga ja deklariraat za 35 m2 za koja energetska efikasnost stanuva zbor.Kupcite ,da ,se nepismeni no pradavacite voopsto za mnogu raboti se uste ponepismeni,tie barem toa go prodavaat i treba da go razglobat do sitnica, da mu voocat na kupecot ako ne e obrazovan za taa oblast pomos dali sto da proveri kolku m2 ke gree sto izolacija ima kuka ili stan ili da pratat ekipa na lice mesto pa makar kostalo 10 evra poveke za da moze neli em kupecot zadovolen em prodavacot pofalen.Barem jas vo mojata profesija nemam nekogo izlazano samo da mu prodadam nesto mu kazuvam sto e sto sto dobiva sto gubi pa makar i da nemem kar a ne posle da mi se vrati po 2 godini i jas da si ja cukam glavata sto posle bidejki se se raboti samo so pozitivna kritika t.e reklama od usta na usta eden los glas i otide vozot.Ova e bitno procitaj za kolku kvadrati se preporacani i klimite 12ki od 1000evra.i tie od 500evra.za skoro isto kvadrati se namenti za 25kvadrati.A tie od 1000evra mozat da great i poveke od toa ama pak se za 25kvaddrati.Spored ovaa strana sto ja imas spodeleno hansol 12 e za 25 m2 a hansol 18 e do 35 m2 a ovde na forumov tvrdat deka mozat i 60 m2 da zgreat so hansol 18 e sega sto e tocno?
Bas taka, ako sakas idealna tocna presmetka koja sepak kosta dostaЕпа оттука следниов заклучок би бил најреален:
или ќе си платиш на почетокот за добра и квалитетна пресметка од некој кој знае да ти пресмета што ти треба и колку јако да биде и ќе бидеш стоплен како што е ред или ем ќе мрзнеш ем ќе преплатиш на сметките за струја секој месец
Pak bi rekol deka analogijata so koli odgovara poveke za ovaa tema.Имиџ, комфорт, еден куп детали со кои имаш интеракција секој ден и многу ретко се работи за фактот дали автомобилот ќе те однеси од едно место на друго за толку и толку пари. Јас побрзо аналогија за клими би направил со машина за колбаси - ставаш месо - вади колбаси(ставаш струја - вади топлина) што и тоа не е коректно.
izgleda edna nula poveke, nema veza@gigovit Другарче, математиката со километрите и литрите ти е грешна!
@GT1 Znaci ispaga ista e klimata od 500 i od 1000 evra t.e od 12000-14000 btu samo se e do finesi i sitnici.Ne sum bas siguren ima mnogu raboti osven cist hardver i softverot e bitna rabota no ok toa e vase mislenje go pocituvamProdavacot za da ti kaze volku ili onolku kvadrati nekoja klima moze da gree PRVO treba da e pismen da procita i tolkuva energetska nalepnica.....nebitno dali e so Eurovent ili ne zasto sekoja firma sto ima proizvodstvo ima veke napraveno testovi i po toj test e zapisan EnergyLabelot.
Jaka 3,5ka ti e MitsuFH35VE i Hansol i Amber.....i site 3 se po jacina tuka negde so tvojata Suzumi16....se raboti za 200~300W razlika vo Toplinska mokj, no Efikasnosta kaj ovie 3,5ki e mnogu pogolema, 5,1 i 4,7 SCOP, dodeka kaj Suzumito16 SCOP=3,9 sto e daleku od Efikasno za klima od 60 ili 65.000ki.
Voedno bi dodal deka pismenosta treba da bide i na stranata na kupuvacite, site treba da znat sto e prikazano na energetskata nalepnica.
Ovie 2 sliki kazuvaat Potpolno isti raboti za Suzumi16....dovolna e i Energetskata.
Прегледај го приврзокот 183723
Прегледај го приврзокот 183722
Prodavacot za da ti kaze volku ili onolku kvadrati nekoja klima moze da gree PRVO treba da e pismen da procita i tolkuva energetska nalepnica.....nebitno dali e so Eurovent ili ne zasto sekoja firma sto ima proizvodstvo ima veke napraveno testovi i po toj test e zapisan EnergyLabelot.
Voedno bi dodal deka pismenosta treba da bide i na stranata na kupuvacite, site treba da znat sto e prikazano na energetskata nalepnica.
Ovie 2 sliki kazuvaat Potpolno isti raboti za Suzumi16....dovolna e i Energetskata.
Прегледај го приврзокот 183723
Прегледај го приврзокот 183722
[DOUBLEPOST=1515967599][/DOUBLEPOST]Kako sto gledam toshiba ras 16 ima ist cop so hansol 18 ne so hansol 12 pri ista nominalna 5.5 kw 12 ima nominalna 4 kw na greenje