Spored ovaa strana sto ja imas spodeleno hansol 12 e za 25 m2 a hansol 18 e do 35 m2 a ovde na forumov tvrdat deka mozat i 60 m2 da zgreat so hansol 18 e sega sto e tocno?
и мене ова ми падна во очи, дополнителен проблем е што секаде се пишува до толку и толку m2 и продавачот е начисто и 15 и 35 m2 е во декларираната граница,
а купувачот ќе си ја чука главата дали да купи предимензионирана клима или да не му задоволува,
на оние кои ќе ја погодат ќе си бидат задволни и ќе ја фалат и ќе велат дека другите лажат а тие што се изгореле ќе плачат и никој нема да им верува,
се на се многу треба да дораснеме за да водиме бизнис, бидјќи во нормален свет не се кријат податоци, не се додаваат квадрати, не се лаже и доведува потрошувачот во заблуда...бидејќи таму образот е поважен од профитот и како беше КУПУВАЧОТ Е СЕКОГАШ ВО ПРАВО,
а не како тука господин си додека да ги дадеш парите после:
-живееш на тераса,
-немаш изолација,
-немаш ПВЦ дограма,
-лажеш климата ти е топ и ти грее ти преку леб бараш погача,
-ако се дрзнеш да провериш дали ги има декларираните карактеристики и мериш имаш кинески термометри кои не се точни а они да не мерат со ФЛУКЕ мерна опрема,
-па си требало да купиш поголема иако они напишале до 40 m2 а ти си ја монтирал во 30 m2,
-работиш во конкуренција и не оцрнуваш за ти да ќариш,
-си лажго, манипулатор, па дури и треба лични навреди да трпиш
-...
кога ја купиваш ти кажуваат дека троши колку ламба а дома ти лапа струја како панелка...
има многу што да се пишува за нечесноста и лажењето ама незнам дали вреди и дали ќе има ефект.