S
silmarillion
Гостин
Трескаш глупости место да се извиниш.Ние ве ословивме можеби, ама не ве натеравме да станете предавници.....
Трескаш глупости место да се извиниш.Ние ве ословивме можеби, ама не ве натеравме да станете предавници.....
Напротив, таквите како тебе се најблиску до вистинските проблеми.I so sega Puno vi e kriv![]()
Зарем моето извинување треба да биде поттик на суетата, за да се потсетиш на принципите....Трескаш глупости место да се извиниш.
Ti se ima ispusteno verojatno namerno za nas od kumanovo vraboteni vo obrazovanie koi so naredba od gradonacalnikot cic morase da odime na site protesti i toa so ime i prezime potpisani u avtobusot inace letas od rabota.Имаш цитат копче, ако сакаш да ме избегнеш не се секирај читам. Утре пак сум на пауза, знаеш работа ова она.
Јас секогаш сум дигала глас против примитивните практики на ВМРО, нивната лицемерност и непотизам. И нема да престанам да го правам истото за СДСМ.
Луѓето многупати дигнале глас, де студенти, па имаше едно време протести исто и од сдсм, они иако цензурираа медиуми, сепак социјалните мрежи, поготово Твитер беа сржта на антивмровизмот.
Протестите им се слаби затоа што на нив доаѓаат луѓето што ете верувал или не, си веруваат во Груевски. Сам виде колку се.
Друга причина е што македонскиот народ не го мотивира ништо друго освен пари. Сега веќе кога парите им зависат од СДСМ, не одат повеќе на протести од ВМРО.
Трета причина е што многу од тие што одеа на протести на вмро беа присилени и под закана да одат.
Една работа е многу интересна, на вмровскиве протести беа најчесто вработени луѓе, преку партија, сите беа од 25+ години.
На протестиве на СДСМ ај да речам шаренава револуција модерно повеќето беа невработени студенти и средношколци, идеалисти, сонувачи. И да исто беа и они носени со автобуси.
Ништо не е случајно, само треба да знаеш таргет група и како да манипулираш со нив.
Сеа, не знам за секој град посебно како било. Важно цела линија автобуси се паркираа кај соборна секој ден.Ti se ima ispusteno verojatno namerno za nas od kumanovo vraboteni vo obrazovanie koi so naredba od gradonacalnikot cic morase da odime na site protesti i toa so ime i prezime potpisani u avtobusot inace letas od rabota.
Имаше и такви залетани, а поголемиот процент беше организирано.Сеа, не знам за секој град посебно како било. Важно цела линија автобуси се паркираа кај соборна секој ден.
Замисли постојат луѓе што уште веруваат дека шаренава револуција биле "спонтано собрани луѓе"
Не сакаш твоето дете да го научи јазикот во државата каде што е роден, нефункционално било? Ти твоето дете го учиш на поделба уште од самото раѓање. ТИ(вие) пуно не сакаш/те соживот.Не сакам моето дете да го научи македонскиот јазик пред англискиот, нефунскионално е
Можеби да не дишимеНе сакаш твоето дете да го научи јазикот во државата каде што е роден, нефункционално било? Ти твоето дете го учиш на поделба уште од самото раѓање. ТИ(вие) пуно не сакаш/те соживот.
Мене само ме интересира па што кур толку ви имаме ние згрешено, што не не сакате и не ја почитувате државата која буквално ви го дудла курот во секоја прилика? Што сакате повеќе?
На човек можеш да му земеш, но не и да му дадеш. Албанците имаат наследена омраза кон се што е словенско и православно истовремено, но и тоа ќе им се врати еден ден, како што им се враќа тоа што од нив направија дилери на дрога и оружје. Немој да мислиш дека они се наоѓаат во некаква благословена ситуација, само не знам зошо се чудиш и трескаш и очекуваш нешто позитивно од нив.Не сакаш твоето дете да го научи јазикот во државата каде што е роден, нефункционално било? Ти твоето дете го учиш на поделба уште од самото раѓање. ТИ(вие) пуно не сакаш/те соживот.
Мене само ме интересира па што кур толку ви имаме ние згрешено, што не не сакате и не ја почитувате државата која буквално ви го дудла курот во секоја прилика? Што сакате повеќе?
Па еве им се враќа, им дадовме држава, ако продолжи ова што се случува во моментов, за 100 години од сега Македонците ќе бидат малцинство, а тие мнозинство, ние се отселуваме и ќе се отселуваме уште повеќе, тие поголем дел се по 20 души дома, од кои 2-3 ца ги праќаат на печалба до Швицарска, а останатите седат тука.На човек можеш да му земеш, но не и да му дадеш. Албанците имаат наследена омраза кон се што е словенско и православно истовремено, но и тоа ќе им се врати еден ден, како што им се враќа тоа што од нив направија дилери на дрога и оружје. Немој да мислиш дека они се наоѓаат во некаква благословена ситуација, само не знам зошо се чудиш и трескаш и очекуваш нешто позитивно од нив.
De obrazlozi kakov sum toa jas i takvite kako meneНапротив, таквите како тебе се најблиску до вистинските проблеми.