Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.075
Најчевска: Законот за јазиците не смее да се применува без попис на населението

Како брзо си “доаѓаат при свест’’ кога ќе секне славината со кеш и привилегии.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
При попис, пример влегуваат во семејство каде што од 4ца, двајца живеат во таа куќа, еден е печалбар во метрополата, а четвртиот е печалбар некаде надвор од земјата, е сега овие како ќе ги попишат, како сите да живеат во куќата каде што влегле во таа адреса или ќе треба да го посетат и тој што е во метрополата за да биде попишан, а тој во странство е аут?

Искрено не гледам потреба од акање по улици и попишување, кога сите податоци ги има во Министерство за правда во матичните книги (Матична книга на родени, Матична книга на умрените, Матична книга на венчани) и МВР.
Eдно седнување и споредба на базите, само она што ќе биде „сомнително“ или под знак прашалник ќе се препомине на терен, а тоа верувам дека нема да биде повеќе од 10% и тоа е тоа.
Гарантирам да се направат овие спроредби дека ќе излезат еден куп што се починати, а уште државата дава пензија, социјална помош итн за истите.

bobanku

Macedonia timeless
Член од
16 септември 2012
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.048
Имаш цитат копче, ако сакаш да ме избегнеш не се секирај читам. Утре пак сум на пауза, знаеш работа ова она.
Јас секогаш сум дигала глас против примитивните практики на ВМРО, нивната лицемерност и непотизам. И нема да престанам да го правам истото за СДСМ.
Луѓето многупати дигнале глас, де студенти, па имаше едно време протести исто и од сдсм, они иако цензурираа медиуми, сепак социјалните мрежи, поготово Твитер беа сржта на антивмровизмот.
Протестите им се слаби затоа што на нив доаѓаат луѓето што ете верувал или не, си веруваат во Груевски. Сам виде колку се.
Друга причина е што македонскиот народ не го мотивира ништо друго освен пари. Сега веќе кога парите им зависат од СДСМ, не одат повеќе на протести од ВМРО.
Трета причина е што многу од тие што одеа на протести на вмро беа присилени и под закана да одат.

Една работа е многу интересна, на вмровскиве протести беа најчесто вработени луѓе, преку партија, сите беа од 25+ години.
На протестиве на СДСМ ај да речам шаренава револуција модерно повеќето беа невработени студенти и средношколци, идеалисти, сонувачи. И да исто беа и они носени со автобуси.

Ништо не е случајно, само треба да знаеш таргет група и како да манипулираш со нив.
Ti se ima ispusteno verojatno namerno za nas od kumanovo vraboteni vo obrazovanie koi so naredba od gradonacalnikot cic morase da odime na site protesti i toa so ime i prezime potpisani u avtobusot inace letas od rabota.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.431
Поени од реакции
30.914
Ti se ima ispusteno verojatno namerno za nas od kumanovo vraboteni vo obrazovanie koi so naredba od gradonacalnikot cic morase da odime na site protesti i toa so ime i prezime potpisani u avtobusot inace letas od rabota.
Сеа, не знам за секој град посебно како било. Важно цела линија автобуси се паркираа кај соборна секој ден.
Замисли постојат луѓе што уште веруваат дека шаренава револуција биле "спонтано собрани луѓе"

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Сеа, не знам за секој град посебно како било. Важно цела линија автобуси се паркираа кај соборна секој ден.
Замисли постојат луѓе што уште веруваат дека шаренава револуција биле "спонтано собрани луѓе"
Имаше и такви залетани, а поголемиот процент беше организирано.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не сакам моето дете да го научи македонскиот јазик пред англискиот, нефунскионално е
Не сакаш твоето дете да го научи јазикот во државата каде што е роден, нефункционално било? Ти твоето дете го учиш на поделба уште од самото раѓање. ТИ(вие) пуно не сакаш/те соживот.

Мене само ме интересира па што кур толку ви имаме ние згрешено, што не не сакате и не ја почитувате државата која буквално ви го дудла курот во секоја прилика? Што сакате повеќе?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.493
Поени од реакции
13.734
Не сакаш твоето дете да го научи јазикот во државата каде што е роден, нефункционално било? Ти твоето дете го учиш на поделба уште од самото раѓање. ТИ(вие) пуно не сакаш/те соживот.

Мене само ме интересира па што кур толку ви имаме ние згрешено, што не не сакате и не ја почитувате државата која буквално ви го дудла курот во секоја прилика? Што сакате повеќе?
Можеби да не дишиме :D

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Менче Атанасова Точи револтирана од оваа власт: Ај ве молам ставете разумни луѓе, со деца ли си имаме работа, стемнето ми е веќе

Најчевска жестоко до пратениците што гласаа за Филипче, новиот министер на Заев: Срам да ви е, не ве избравме за ова, од мене нема да бидете избрани пак

Бре, бре, бре, какво време дојде, патриотите од курир да ги цитираат и пренесуваат предавниците, славобалистите, соросоидите, платениците...на кои не така одамна им кажуваа сиктер од тука ако не ви чини.

Кое лицемерие, кое лудило, двомисла насекаде.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.523
Поени од реакции
18.395

На човек можеш да му земеш, но не и да му дадеш. Албанците имаат наследена омраза кон се што е словенско и православно истовремено, но и тоа ќе им се врати еден ден, како што им се враќа тоа што од нив направија дилери на дрога и оружје. Немој да мислиш дека они се наоѓаат во некаква благословена ситуација, само не знам зошо се чудиш и трескаш и очекуваш нешто позитивно од нив.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
На човек можеш да му земеш, но не и да му дадеш. Албанците имаат наследена омраза кон се што е словенско и православно истовремено, но и тоа ќе им се врати еден ден, како што им се враќа тоа што од нив направија дилери на дрога и оружје. Немој да мислиш дека они се наоѓаат во некаква благословена ситуација, само не знам зошо се чудиш и трескаш и очекуваш нешто позитивно од нив.
Па еве им се враќа, им дадовме држава, ако продолжи ова што се случува во моментов, за 100 години од сега Македонците ќе бидат малцинство, а тие мнозинство, ние се отселуваме и ќе се отселуваме уште повеќе, тие поголем дел се по 20 души дома, од кои 2-3 ца ги праќаат на печалба до Швицарска, а останатите седат тука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom