Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Него еве да речеме со претседателските избори во 2019 се одржат и парламентарни. И ВМРО победи. БЕСА и Алијансата се за нигде и пак ќе победи ДУИ со над 10 пратеници. Вмро ќе си го погази зборот за коалиција со ДУИ?
ДУИ ти е константа со која ги множиш резултатите од избори за да добиеш бројка.
Одамна не е битно дали ВМРО или СДСМ победиле.

Па лесно ми е бе џамајка, ти и таквите како тебе напраивте да биде лесно :) Вие сте алфа мушкарци у нашето општество, вие сте браникот, вие ркате шлајмови по новинари, вие тетовирате вергини на свински бицепси. Вие не ословивте нас, критичарите на Грујо, како предавници, и тука муабетот за слога и единство заврши батка. Со други зборови кој ве ебе. Нит имаме некаква одговорност нит ништо. It’s all on you baby. Две партии две партии две партии. Партија ко партија денес постои утре не. Ама ја и ти ќе останеме, и ќе треба да се извиниш прво што ме ословуваш предавник неосновано, па после ако ми текне на куров може и ќе се согласам на единство, ама не ветувам.
Проблемот не е што сте БИЛЕ критичари на Грујо, туку што од критичари на Грујо прераснавте во слепи подржувачи на најголемиот политички пацер и клетник кој ќе и направи FINISH HIM на Македонската државa. А тоа времето покажува дека е равно на патриотско предавство. Ви напикаа у глава дека патриотизам е еднакво на национализам, дури и веење на Македонско знаме изедначија со национализам, а вие све тоа го прифативте со еуфорија....

Точно е дека немаш никаква одговорност, тоа го гледам. Да имаше барем некаква одговорност немаше сега за сопственото слепило да кривиш други. Тоа генерално е и проблем во државата, никој не превзема никаква одговорност, за све се криви или бранко или сега грујо....

Партиите се народот.... нивната политика и нивната пропаганда ја оформува оваа вукојебина и ние сите сме заложници на тоа. Секако додека постојат, а постојат и не гледам дека нешто им се заканува да не постојат. Така да да ги изземеш партиите и нивната улога за политичкото битисување на државава неможеш, реално ги имаат инструментите на моќ. Тоа се фактите. А дали јас и ти ќе се сложиме, тоа е најмалце важно, но фактите не можеш да ги побиеш, било да ја повредуваат мојата или твојата суета.

Ќе добие условна за шамар во обид врз Жерновски.
тоа не е толку битно, колку што капацитетите на правосудството се оптеретуваат со будалаштини а ништо од наводните 5 милиарди евра; да не зборувам што мафијашкиот мвр ( уште од 2016 со заменски министер) заташкува и блокира сериозни насилства , дури и убиства...

Туку овој неуставен закон ја поларизира и наби меѓуетничката омраза наместо да донесе соживот..

Голема тепачка во Чаир на спортски меч: Повредени играчи, навивачи и полицајци

ДУИ ти е константа со која ги множиш резултатите од избори за да добиеш бројка.
Одамна не е битно дали ВМРО или СДСМ победиле.
ДУИ е избор на губернијата, тие се дефакто извршители на оваа окупација под протекторат на губернијата.

Него едно ми е јасно, во цел свет кога ќе се паѓа една власт со толку многу жар и енергија поддржана од странци таа држава ја чекаат многу потешки времиња. Ни една до сега не се оправила само бетер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom